Dagboka fredag 24. oktober 2008

Vi tvinner tommeltotter mens vi venter på Stabæk – Vålerenga. Og så gratulerer vi Moa med nylig oppnådde 23 år. Kamp mot Stabæk, del I I mangel av noe viktigere å spille for, begynner forpostfektningene mot cupfinalen allerede nå på søndag. Eller? Påstanden er kanskje litt drøy. Vi regner med at Stabæk har lyst å … Fortsett å lese «Dagboka fredag 24. oktober 2008»

Vi tvinner tommeltotter mens vi venter på Stabæk – Vålerenga. Og så gratulerer vi Moa med nylig oppnådde 23 år.

Kamp mot Stabæk, del I

I mangel av noe viktigere å spille for, begynner forpostfektningene mot cupfinalen allerede nå på søndag. Eller? Påstanden er kanskje litt drøy. Vi regner med at Stabæk har lyst å feire gullet med seier i sin siste Nadderudkamp. Vålerenga kan passere Lyn og sikre en anstending tabellplassering, samt bygge på godfølelsen fra forrige uke. Begge parter har med andre ord en god del å spille for, men vi tipper at cupfinalen trumfer de fleste av disse motivene.

Så spørs det hvordan man skal spille på søndag for å stille best mulig forberedt til kampen den 9/11. Marerittet er selvsagt at Stabæk sprudler av angrepsvilje mot et Vålerenga som står det lille hakket for høyt slik vi husker fra noen år siden. Bedre da å spille slik at laget føler de henger med i svingene, og at et eventuelt tap er en resultat av en tilfeldig hendelse og ikke at Vålerenga blir rundspilt. Men hvorfor skal jeg være så engstelig, Vålerenga spilte bra mot Stabæk på hjemmebane og er et av de meget få lagene som faktisk har slått Stabæk i år. Det var en jevnspilt affære der Vålerenga vant fortjent.

Sammensetningen av laget da? Vålerenga har nettopp vunnet en kamp mot erkefienden uten å ha sine to antatt beste sentrale midtbanespillere på banen. Skal en belønne de som vant sist mot LSK, eller satse på å spille Hæstad og Andresen opp til tippeligastandard med denne kampen?

– Jeg har trent for fullt med ball de siste dagene, og ikke kjent noe til skaden, sier Martin Andresen til VIF TV .

Så skader skal ikke være noe problem. På vif.no står det at Andresen er spilleklar til lørdagens toer kamp mot Byåsen, om han spiller der er det vel ikke noen tvil om at han tar den rolige varianten tilbake til tippeligaspill/cupfinalen. Og man har tross alt Brannkampen i bakhånd som en siste «treningsmulighet». På den annen side vil Andresen sikkert avlegge sin mangeårige klubb Stabæk sitt visittkort i anleding deres gull. Kanskje det kan best gjøres som seirende lagleder fra benken, etter å ha forsikret seg om at lysken funker mot Byåsen? Hæstad inn for Bojan eller Strand? Gi ham en omgang etter at Vålerenga har tatt ledelsen 2-0 til pause.

Ellers ser vi ingen grunn til å endre på laget som rundspilte Lillestrøm, men dersom det merkes at førstelaget har kontroll etter en liten time er det vel heller ingen grunn til ikke å la et par av unggutta eventuelt Luton Shelton få spille seg slitne den siste halvtimen.

Som sagt er kampen tidenes siste Stabæk kamp på Nadderud, en arena som ved siden av den gamle parkeringsplassen på Brann stadion må stå som tippeligaens desidert og suverent dårligste for supportere. Dessuten har Vålerengas resultater der, første kampen i 1995 untatt, alle vært grusomme tap eller scoringsfattige gjesp (dog med en viss bedring de siste årene). Nadderud blir neppe savnet, selv om vi er skeptiske til gymsalen Stabæk skal by på neste år også.

Dommer er Brage Sandemoen, som har dømt hverken Stabæk eller Vålerenga i år, derimot dømte han (den forlengst glemte?) kampen Vålerenga – Stabæk som endte 1-1 i 2007.

Gratulerer med dagen

Moa er blitt 23 år og VPN gratulerer. Det er en alder der man ikke kan bli kalt ung og lovende lenger, men det er helt greit for Moas del, for han har rukket å bli både voksen og ikke minst retto og slett «god» i løpet av sesongen.

– Jeg føler meg gammel, sa Moa i samtale med Arild Rønsen på VIF TV.

Det har du ikke noe vondt av sier vi.

Legg igjen en kommentar