Dagboka torsdag 23. oktober 2008

Noen kommer og noen går. Kanskje. Venstrebacken Ian Harte er på prøvespill på Valle denne uken, mens midtstopper Jørgen Horns opphold i Viking kan tenkes å bli noe mer permanent. Harte kommer? Horn går? Med tre kamper igjen i serien øyner man en viss mellomsesongsstemning sive inn. Vi skal ikke sive med, det er tross … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 23. oktober 2008»

Noen kommer og noen går. Kanskje. Venstrebacken Ian Harte er på prøvespill på Valle denne uken, mens midtstopper Jørgen Horns opphold i Viking kan tenkes å bli noe mer permanent.

Harte kommer? Horn går?

Med tre kamper igjen i serien øyner man en viss mellomsesongsstemning sive inn. Vi skal ikke sive med, det er tross alt tre meget viktige kamper som gjenstår der Vålerenga skal bygge for fremtiden, men tillater oss likevel et par midtsesongsmeldinger i dag:

For det første er en gammel Leeds- og Irlandshelt på besøk på Valle. Ian Harte prøvespiller nemlig for klubben denne uken her.

Dagsavisen, eller er det NTB?, melder at Harte spilte 213 kamper og scoret 28 mål som venstreback i Leeds fra 1995 til 2004. I 2004 ble han solgt til spanske Levante og fikk med seg 56 kamper og fire mål. Foran 2007-sesongen skrev han under for Sunderland, men ble frigitt fra kontrakten ved sesongslutt av manager Roy Keane. Forøvrig har Harte spilt 64 landskamper og scoret 11 mål for Irland.

– Nå skal han være her i én uke, så får vi se, forteller Vålerenga-trener Tor Ole Skullerud til TV 2 Sporten. Harte får med andre ord denne uken på å vise om han er noe å satse på.

Hartes CV viser at dette er en gammel kvalitetsspiller. Problemet er vel helst at han er nettopp det: gammel og helt sikkert på hell. Uten at vi har tenkt å ta sorgene på forskudd. Men Hartes tilstedeværelse på Valle forklarer kanskje hvorfor Allan Jepsen plutselig så ut som en fotballspiller igjen nå sist mot Lillestrøm?

I den andre enden av alders og erfaringsskalaen og med motsatt retning i forhold til Valle finner vi Jørgen Horn. Horn har vært på prøvespill i Viking hele sesongen, og alle rapporter tyder på at han nyter livet der borte i vest. Også Vikingledelsen er fornøyd og vil gjerne gjøre siddis av gutten.

– Vi er i dialog med Viking angående Jørgen. Dersom vi blir enige med dem, går han til dem permanent, sier sportsdirektør i Vålerenga, Jan-Erik Aalbu til aftenbladet.no.

Litt trist spør du oss, Jørgen Horn har vokst opp i Vålerenga, og ryktene forteller om en svært sympatisk og ambitsiøs ung mann med begge beina plantet godt i jorda. På den annen side er det meget vanskelig å bli profet i eget land. Vi ønsker uansett Jørgen lykke til uansett hvor han måtte ende til slutt.

Det vil si så lenge han ikke ender med å sette et avgjørende mål bak Vålerengas keeper en gang i framtiden.

Årets mål

’40-talls fintene’ Bojan serverte mot Stabæk har tydeligvis gitt TV2 gutta en viss retrofryd. For målet hans mot Stabæk der opptil flere Stabækforsvarere endte langt opp på tribunen, uten pølse, er satt opp som en av fem kandiater til årets mål.

Og dermed har vi fått en klar favoritt i den konkurransen.

Martin på banen?

Debatten om Marting er best på benk eller bane, som har ulmet i denne skribentens sinn siden hjemmekampen mot Tromsø – eller rettere sagt siden siste treningskamp mot Stabæk før sesongstart – har blusset opp etter seieren mot Lillestrøm. Fart på kantene, eller tidvis geniale stikkpasninger fra midt på banen? Begge to funker når man får det til, og begge to er patetisk dårlig når det ikke går på skinner. Hva med å ta en omgang med og en omgang uten Martin mot Stabæk og Brann, så kan vi avholde allmøte og avstemning etterpå?

Legg igjen en kommentar