Dagboka fredag 17. oktober 2008

Endelig fredag og det er snart helg. Etterdønningene etter tapet mot Nederland skyller fortsatt opp på avissidene. Ikke noe fotball for oss i helga, for vi møter Lillestrøm på Ulleval klokka 19.00 på mandag. Tilbakeblikket Mandag: Norge skal spille kavlikkamp mot Nederland – det er stor optimisme i den norske leiren. Folket har trua på … Fortsett å lese «Dagboka fredag 17. oktober 2008»

Endelig fredag og det er snart helg. Etterdønningene etter tapet mot Nederland skyller fortsatt opp på avissidene. Ikke noe fotball for oss i helga, for vi møter Lillestrøm på Ulleval klokka 19.00 på mandag.

Tilbakeblikket
Mandag:

Norge skal spille kavlikkamp mot Nederland – det er stor optimisme i den norske leiren. Folket har trua på Norge.

Tirsdag:

Norge skal spille kavlikkamp mot Nederland – det er fortsatt stor optimisme i den norske leiren. En del av folket har sine tvil, men optimismen herjer. Det snakkes om fullt trøkk, galskap og skalper som skal tas.

Onsdag:

Norge spiller kvalikkamp mot Nederland – og taper.

Torsdag:

Kommentatorer, journalister, mannen i gata, mannen på taket og dama i heisen uttaler seg om kampen. Hareide må gå er kravet. Kåfjord sier nei, og det samme sier Hariede.

Fredag:

Journalistene maler videre i håp om at Åge Hareide enten skal eksplodere og detonere litt galskap eller gå av.

Vi ser fremover
Vi møter LSK som er i samme båt som oss. Den som er full av dritt og møkk, og som heter en plass under midten av tabellen. Dette er en kamp som kun dreier seg om en ting: PRESTISJE!

Og er det noe som smaker ekstra godt så er det kanarigrill en sen oktoberkveld på Ullevaa? Vi bare spør.

Så var det dette med mandagskamper. Hvor mange har vi egentlig spilt? Etter en liten vareopptelling så er vi oppe i 6 mandagskamper etter denne kampen. Av de 26 kampene vi har spilt når årets sesong er over er nesten 20% av dem spilt på et tidspunkt da folk er i ferd med å legge unga sine, hente unga fra trening, følge opp skolemusikkorpset, dra på trening sjøl eller sitte i møter i en eller annen velforening eller noe sånt noe.

Fotball skal etter mitt synspunkt foregå i helgene, på lørdag eller søndag, slik at folk kan hygge seg, ta seg en pils eller to, rusle på puben etter kampen og feire eller trøste seg med enda et glass eller to.

Kamper på mandag? Det hører ikke hjemme noe sted, annet enn i pengeboka til TV2.

Men selv om det er mandagskamp er det klart at vi kommer, det krever bare litt logistikk, en snill svigermor og ei flaske god vin i belønning til den som kan stille opp og ta vare på de kommende generasjoner mens pappa skriker seg hes på Ullevaal.

Møt opp, gjør din plikt som Vålerengasupporter!

Vi ser oppover
Et lite blikk på tabellen viser at vi med full pott i de tre siste kampene havne på 36 poeng. Det kan da bety at vi kan – dersom alt bikker vår vei – maksimalt tar en sjetteplass, men skulle vi sette penga våre på noe så er det vel den klassiske sjuendeplassen som blir vår i år også.

Vi møter Stabæk på Nadderud i nest-siste kamp og Brann hjemme på det som er sesongavslutning for dem men ikke for oss.Regnestykket er greit. Vinner Stabæk på søndag og Fredrikstyad taper, er Stabæk seriemestere 2008. Taper de og Fredrikstad vinner er det plutselig bare tre poneg som skiller lagene. Taper Stabæk så for oss og FFK vinner igjen så er de a poeng…

For å si det sånn: Vi har sett det scenarioet før vi. I 2005 -men det gikk jo bra til slutt. Vi stiller oss egentlig likegyldige til hele greia, men det kan vel være et pre for oss om Stabæk kommer til Ulleval søndag 9. november fulle av selvtillit og fokus på «The Double».

For vi vet nemlig at Vålerenga vinner. Det fikk vi vite da pikene i Hjelpekorpset på TV2 ringte en spådame i går. Hun kunne lese i runene at Vålerenga vant, men at Helen Vikstvedt ikke burde kjøpe billett til seg og kjæresten sin, selv om han er ihuga Vålerengasupporter. Snodig dame denne spådama gitt.

Så få har vi ikke scora på 33 år
VG kan avsløre at vi har brukt masse penger på spisser, men har ikke scora så få mål som i årets sesong siden 1975:

«Tre runder før slutt, har Vålerenga scoret 26 ganger denne sesongen. Det er ikke stort å skryte av: Ikke siden 1975 har Vålerenga scoret færre ganger på samme tidspunkt, når laget har befunnet seg i landets øverste divisjon.Ikke engang da sesongen besto av 22 serierunder, scoret osloklubben mindre enn i år.»

VG henter så fram et to uker gammelt sitat fra Bengt Eriksen, det der han sier at han hadde vært flau hvis han var i Martin Andresens sko. Tor Ole Skullerud parerer på følgende måte:

– Han uttaler seg om det meste som er galt i Vålerenga for tiden. Det for stå for hans regning, og så får vi heller holde på med det vi driver med, svarer Skullerud, VGs blodhund.

Vi driter egentlig i årets sesong. Tar vi cupgullet er det mye å glede seg til i 2009. Vi tror også at 2009 blir året da vi tar steget tilbake til toppen av haugen – og denne gangen blir vi der. Så kom igjen alle dere som bruker tida deres på å rakke ned på oss i all verdens nettdebatter, aviser, TV-kanaler og hva det nå enn skal være. Det prelller av som vann på gåsa.

Og når vi snakker om gås: Veit du hva du bør gjøre når du får gåsehud på pikken? Trekke’n ut av gåsa…

God helg!

Legg igjen en kommentar