Dagboka onsdag 23. juli 2008

Det er kamp i morgen. Mot Tromsø. Det er kamp på mandag. Mot Tromsø. Og nå veit vi hvordan bøfla har det. Dagboka er klar, hjemmefra idag. Tromsø i cup og serie Den fjerde bortekampen i årets cup er rett rundt hjørnet. Så kan man jo spørre seg om det er rettferdig. De neste kampene … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 23. juli 2008»

Det er kamp i morgen. Mot Tromsø. Det er kamp på mandag. Mot Tromsø. Og nå veit vi hvordan bøfla har det. Dagboka er klar, hjemmefra idag.

Tromsø i cup og serie
Den fjerde bortekampen i årets cup er rett rundt hjørnet. Så kan man jo spørre seg om det er rettferdig. De neste kampene – dersom vi vinner skal vel trekkes uansett, så vi kan faktisk ende opp med å spille 6 bortekamper før vi spiller hjemme igjen.

Vel og merke om vi kommer til cupfinalen – og selv da blir vi jo satt opp som bortelag siden V er en bokstav langt ute i alfabetet. Det eneste lille halmstrået vi kan klamre oss til er om Aalesund også går hele veien inn.

Vi sakser litt fra Siste.no/Nifs.no og finner følgende fakta:

– 9 av de siste 30 kampene mellom Tromsø og Vålerenga har endt uavgjort.
– Tromsø har vunnet 3 av 6 kamper på hjemmebane i denne turneringen fra og med 2003.
– Hvis Tromsø scorer i løpet av kampens første 30 minutter scorer Tromsø 1.50 mål i snitt i resten av kampen.
– Vålerenga har de siste 5 år gjennomsnittlig kommet til kvartfinale i denne turneringen.
– Tromsø har vunnet 3 av 6 4.rundekamper siste 8 år.
– Vålerenga har vunnet 6 av 10 kamper mot lag fra nivå 1 siden 2000.

Vi stopper opp ved et par av disse opplysningene:

Tromsø har vunnet 3 av 6 kamper på hjemmebane i cupen siden 2003 og Tromsø har vunnet 3 av 6 fjerderundekamper de siste 8 åra. Hmm… Mulig det er et synsbedrag, men her er det vel en liten tendens eller trend som Vålerenga setter en rask stopper for.

Statistikken peker i alle retninger i dette oppgjøret, men Tromsø har ikke tapt hjemme på Alfheim i år.

Rekrutt med krutt
Unggutta er i ferd med å snu den dårlige trenden fra første del av sesongen. I går vant de 2-1 over KIL/Hemne, mlpåene ble scorert av Berre og Roberts.

Det ser vel ut til at man må – som de andre topplaga – ha med seg en del erfarne og inngåtte støvler for å kunne overleve i andredivisjon. Noe som igjen skulle tilsi at nivået i denne serien er faktisk høyt. Legg så til at alle lag vil slå Vålerenga (vi hater alle – alle hater oss…), så har du faktisk oppskriften på en utrolig bra skole for ambisiøse unggutter.

Som kveg
Jeg har vært to uker på chartertur til Mallorca. Jeg har stått, gått, badet, spist, ja nesten sovet i kø. Jeg har følt meg som ei ku i et sinnrikt system. Ei ku eller en okse som stort sett bare får rusle rundt og se, men faen ikke røre, for kalvene sover på samme rom som kua di.

Jeg tror jeg har forstått hvordan det er å være ku, og kua er i slekt med bøffelen ikke sant. Så nå vet jeg hvordan det er å være bøffel. Det er rett og slett meningsløst. Skulle jeg noen gang bli en bøffel, eller en del av en kvegflokk ber jeg noen om å legge ei slaktemaske i panna på meg og gjøre kort prosess.

Vålerenga i dag
Vente på kamp, vaske tøy og planlegge neste trekk…

Legg igjen en kommentar