Dagboka fredag 27. juni 2008

Hasta la vista til Russland, Riise i krise, syv nasjoner og en hær, forvirra? Vi også. Dagboka kommer sent, og det er jo godt syns noen. Spansk omelett av russisk rulett Drar du til Spania og ber om en tortilla får du en omelett. Drar du til Mexico og ber om en omelett ser de … Fortsett å lese «Dagboka fredag 27. juni 2008»

Hasta la vista til Russland, Riise i krise, syv nasjoner og en hær, forvirra? Vi også. Dagboka kommer sent, og det er jo godt syns noen.

Spansk omelett av russisk rulett
Drar du til Spania og ber om en tortilla får du en omelett. Drar du til Mexico og ber om en omelett ser de rart på deg, ber du om en tortilla, får du ei lefse av maismel. Ber du om bortsj får du ei suppe basert på rødbeter – og den skal være kald. Skremmer du mannskiten av et fotballag i en kamp har du satt deg i respekt – og neste kamp blir som en kosetur i skogen.

Sånn er det, sånn ble det og Spania er i en finale for første gang på 24 år. De har vært lovende i mange år, kvalifisert seg til alle sluttspill, men røket på huet ut – enten i gruppespillet, eller i åttendedels- eller kvartifinalene. Spania er et lag som kan minne litt om Vålerenga – de har liksom ikke helt klart å forløse sitt eget potensiale (kan man bruke forløse her – som et bilde på det å klemme ut ei unge av et sted som vanligvis er forbundet med kos og hygge?).

Vi håper at Vålerengas menn har sett på EM. Her kan man faktisk lære litt om kollektiv samhandling i angrep. Fem trekk og PANG! Ikke søtten støttepasninger og LOMPE inn foran mål, klabb og babb og kanskje et mål.

Gamle helter spiller ikke…
Vår gamle venn Ardian er ute med karantene på mandag. Og det er vel like greit, i og med at Gashi er en av de beste på årets FFK-lag – i hvert fall om vi ser på flere av landets spillerbørser. Den lille myggen ser ut til å trives i plankebyen, og er det noe Ardian vil ha her i livet så er det trivsel. Vi kan vel ikke si annet enn at det er bra for deg Ardian – og synd for oss.

Når det gjelder bakgrunnsinfo i forhold til Fredrikstad så har vi fått følgende innspill fra Lars:

Et par misforståelser angående «Fredrikstad»:

Morgan Andersen. I utgangspunktet sarping, oppvokst og født. Spilt hockey for Stjernen, og derfor trykket til brystet av prekefolket fra sørvest. Alle «kjendiser» fra Østfold med suksess er kjendiser fredrikstanerne prøver å fremstille som egne. Imidlertid har fredrikstanerne innsett problemet ved å assosiere seg med Morgan nå, og prøver derfor å fremstille han som sarping. Det samme gjelder Raymond Kvisvik. Han hadde aldri spilt for en klubb innenfor grensene til møkkakommunen før Terje Høyli bestemte seg for å slette gjelda hans for et par år siden.

Egil Drillo Olsen er derimot fra byen, men spilte aldri fotball for klubben FFK. Han er Østsiden IF-gutt, en klubb som representerte arbeiderne, mens FFK representerte aristokratiet, derav slagordet «ekte aristokrat» som all søpla fra plankebyen bærer. Han har kun trent FFK i den nyere tid. Drillo spilte faktisk fotball for Sarpsborg FK, en klubb stiftet og drevet på samme måte som FFK (kun fintfolk).

Håper dette rettet opp noen små misforståelser.

Godt at det sitter folk med eksakte kunnskaper ispedd en stor dose følelser der ute. Vi takker og bukker!

You Riise pudding – kapittel 2
Vi ser at storebror Riise sliter med penger, men at han nå har fått avtaler med alle kreditorene sine. Riise mener at han har blitt lurt, men at han i etterpåklokskapens ånd ser at det kanskje gikk litt mye penger på tøys og tull.

Altså John Arne: En Ferrari F430 kan i mine øyne bli tøys og tull. Dessverre for deg så hadde du ikke peiling nok til å ta deg en skikkelig tur med bilen, nei du måtte «børne» rundt på Grünerføkka samtidig som du satt der med en halvfeit en og sendte SMSer til alle de damene du kunne tenke deg å ha i haremet ditt.

At du burde brukt penga på dattera di blir vel litt dumt. Du burde brukt dem på bensin til bilen og lange turer på svingete veier i Indre Østfold.

Verdt å vite – 1
Og så var vi lekkert og elegant over på Østfold – ikke Indre men den ytre delen av fylket. Vi skal ti Fredrikstad.

Fra NIFS (www.nifs.no) og Siste.no klipper vi frekt og freidig:

Når Vålerenga scorer først på bortebane ender 77.78% av kampene siden 2005 med seier til Vålerenga.

Lagene scorer til sammen 3.24 mål når Fredrikstad møter Vålerenga hjemme.

Dan Thomassen har scoret 1 mål for Vålerenga mot Fredrikstad siden 2005.

3 av de siste 10 kampene mellom Fredrikstad og Vålerenga har endt med borteseier.

Daniel Fredheim Holm har spilt i samtlige kamper mellom Fredrikstad og Vålerenga siden 2005.

Hans Erik Ramberg har ikke laget mål i tidligere oppgjør mellom Fredrikstad og Vålerenga siden 2005.

Brian West har spilt 52.27% av Fredrikstads kamper i denne turneringen siden 2005.

Fredrikstad har vunnet 30 av 57 kamper på hjemmebane i denne turneringen fra og med 2004.

Hvis Fredrikstad scorer i løpet av kampens første 30 minutter scorer Fredrikstad 1.03 mål i snitt i resten av kampen.

Når Vålerenga ligger under med 1 mål til pause, er det 11.11% sannsynlighet for at laget snur kampen og vinner (2 av 18 tilfeller siden 2005).

Dersom Morten Berre spiller denne kampen blir det hans 83. for Vålerenga i denne turneringen siden 2005.

Så da vet du det.

Verdt å vite – 2
Tar du deg selv i å gå å nynne på «sangen» som alle synger under EM? Vel som de opplyste folka vi er så kan vi faktisk fortelle deg at riffet er rappa fra låta Seven Nation Army med The White Stripes. Ei lå med satan så mye trøkk, men dessverre misbrukt og misforstått av folk som skal lage stemning på fotballkamp. Her har du teksten:

I’m gonna fight ’em all
A nation army couldn’t hold me back
They’re gonna rip it off
Taking their time right behind my back

And I’m talking to myself at night
Because I can’t forget
Back and forth through my mind
Behind a cigarette
And the message coming from my eyes
Says leave it alone

Don’t want to hear about it
Every single one’s got a story to tell
Everyone knows about it
From the Queen of England to the hounds of hell

And if I catch it coming back my way
I’m gonna serve it to you
And that aint what you want to hear
But thats what I’ll do
And the feeling coming from my bones
Says find a home

I’m going to Wichita
Far from this opera for evermore
I’m gonna work the straw
Make the sweat drip out of every pore
And I’m bleeding, and I’m bleeding, and I’m bleeding
Right before the lord
All the words are gonna bleed from me
And I will sing no more
And the stains coming from my blood
Tell me go back home

Det er mulig at dette handler om fotball – det er også mulig at det handler om noe annet. Så la oss for guds skyld la denne sangen være når våre egne spillere skal ut og kjempe. OK?

Drammen…
Nye beskjeder fra Sjappa:

Billetter til kampen mot Strømsgodset legges ut for salg mandag 30 juni

Forkjøpsrett mandag-tirsdag og onsdag.

Åpent salg fra torsdag 3 juli.

Pris: Kr 160

Vålerenga i dag
Quiz på Bohemen, øl på sjøen, vold i køen og snart kommer snøen… eh

Legg igjen en kommentar