Dagboka fredag 7. desember 2007

Nyter vi stillheten? Har vi frihet uten ansvar? Er Sjappa stengt søndag? Dagboka gir svar på det meste. Stille i fjøset Vi blar i aviser. Surfer og zapper. Det er stille. Den beste og ofteste (he..?) Vålerenga-relaterte nyheten finner vi gang på gang i reklamebasert TV: Dressmannen som går av hengsla på Carl Berner. T-banestasjonen … Fortsett å lese «Dagboka fredag 7. desember 2007»

Nyter vi stillheten? Har vi frihet uten ansvar? Er Sjappa stengt søndag? Dagboka gir svar på det meste.

Stille i fjøset
Vi blar i aviser. Surfer og zapper. Det er stille. Den beste og ofteste (he..?) Vålerenga-relaterte nyheten finner vi gang på gang i reklamebasert TV: Dressmannen som går av hengsla på Carl Berner. T-banestasjonen som blir så stille og fredelig når bønda drar hjem. «M-m-mm-mm-m, nå er det stille i fjøset!» Mye, mye bedre enn rykter og ingenting. Bare må ha det! Endelig kan vi rette en stor takk til VG fra vårs.

Endelig vinter og far har fri
Dagsrevyen hadde et sportsinnslag i går som bekrefter nyhetstørken: Et intervju med Aalbu og en selvtrenende, nyklipt Freddy på spinningsykkel. Sterkt fokus på at Vålerenga våger å gi spillerne hele to frimåneder, i motsetning til de andre eliteserielagene som trener for fullt. Der mener vi bestemt at NRK ikke er dønn oppdatert, men pytt pytt. Det er jo innlysende at de andre må trene som faen for å banke Enga neste år.

Vi er midt i vinterpausen. Aalbu sier til NRK at den lange pausen ikke har noe å gjøre med at trenerapparatet ikke er på plass, og at det heller ikke er noen gambling med spillernes fysiske form. Noen av leserne våre husker vel hva avtroppende trener Harald Aabrekk sa til VPN for noen uker siden:

– Nå får vi en lang nok vinterpause. De to forrige sesongene ble det nok for lite hvile. Ikke noe Royal League nå. Nå kan vi lade batteriene. Det er restitusjon og pauser som bygger opp. Trening bryter ned. Vi må bli bedre på å få en effektiv oppbyggingsfase.

Aalbu avslutter samtalen på nrk.no slik:

– Vi har tre måneder på å komme i form, og det skal være god nok tid. Men det er viktig at gutta ikke detter ned så mye at det blir tungt å starte på’n igjen. Vi satser på egentrening. Jeg regner med at hver enkelt er fornuftig og skjønner det alvoret.

VPN håper de fleste vinner kampen mot juleribba. At ikke alle kommer til å se ut som for eksempel Pascal Simpson ville sett ut om han hadde møtt fram på treningsfeltet etter nyttår.

Freddy demonstrerer ihvertfall fornuft, forståelse og alvor der han kjemper sin spinnville, ensomme kamp mot trenings-apparatet. Spørsmålet er bare: Blir han massert etter endt treningsøkt?

Massasjeinstitutt på Valle? Eller farvel til en medisinmann?
A-laget skal ha en håndfull trenere. Skal de også få hver sin massør? Fysisk trener og fysioterapeut i Tromsø, Truls Hallen, er på vei til Vålerenga meldte Aftenposten i går. Er det en massiv opptrapping på massasjesiden som er på gang? Skal vi tro tanta vår, er det dessverre ikke sånn. Uten å nevne navn fortsetter Aftenposten med antydninger om at den vi har ansatt i den stillingen er på vei til Rosenborg. Næmen Schwabe, da! Er det sant?
Vi tar med oss spørsmålstegnet inn i helga så vi har noe å gremme oss over. Kanskje får vi noe annet enn rykter som svar en gang i neste uke.

Søndagsåpent i Sjappa
Det er full rulle i sjappa denne helga. Den blå 1913-jakka er endelig tilbake i hyllene. Flere hettegensere med nytt design kom i går. Pluss T-trøyer.
I dag er det åpent til klokka 18. Lørdag til klokka 16, og søndag er det adventsåpent fra 14 – 18
Ingen grunn til ikke å finne på ordentlige julegaver i år heller. Løyp og kjøyp!

Etter jul så kommer påske
Og påsken kommer tidlig. Da skal noen i skjærsilden, andre får lange fredager, og en og annen skal stå opp. Vålerenga sender sine håpefulle til Barcelona. Det er uoffisielt VM for aldersbestemte klubblag. Les mere på vif-fotball.no.

– Vi drar til Spania med tre lag slik at det blir en opplevelse for hele klubben. Lagene som deltar er junior elitelaget vårt, og elitelagene i G16- og G14-klassen. Turneringa i Barcelona blir VIF-juniorenes eneste utenlandsopphold i vinter, forteller trener Raymond Mikkelsen

– Det blir ingen treningsleir på Anfi del Mar som i fjor. Derfor er turen til Barcelona en solid gulrot for gutta i de tøffe treningsmånedene i Vallhall. Dessuten blir det en fin sosial opplevelse når vi drar med tre lag. Mange foreldre skal være med så det kommer til å være en stor Vålerenga-delegasjon på plass i Barcelona i påska, sier Mikkelsen til VIF-fotball.

VPN bare håper de unge stter pris på dette og at de ikke misunner voksne spillere på tredjedivisjonslag som «Fjøra» på vestlandet. Der sendes spillerne til festligere og ungdommeligere steder enn Barcelona. De klinker til med Agia Napa. Party, party. Det er kanskje derfor lag som Fjøra forblir i tredjedivisjon.

Vålerenga i dag
Sola går ned kvart over tre. Ni timer og ett minutt etter at den sto opp er det Fredagsquiz på Bohemen.
– Når sto sola opp?
– Når er det quiz?

Om du er svar skyldig, eller om du vanligvis har et alternativt forhold til realitetene, finner du på noe annet enn fredagsquiz.
En kveldstur til Kampen Park?

Senk blikket til gropa cirka nordlig retning. Sirkustomta. Se for deg Vålerenga Sirkus. En Vestbredde som vokser inn i jungelen i Botanic Park og revitaliserer Apeberget. Skriket fra Munch-svingen i sør. 20-bussen i tunnel under Østkanten. Og plass til bønda i Cola Narr svingen. Kos deg.

Legg igjen en kommentar