Dagboka mandag 5. november 2007

Sesongen er over. Vi kikker litt tilbake og litt framover. Vi synser litt om trenere, konstaterer at Bojan har signert for tre år med oss, og prøver å starte uka på en myk og positiv måte. Smil, se framover og ha en aldeles fortreffelig mandag! Og det var den sesongen Et Vålerenga som til tider … Fortsett å lese «Dagboka mandag 5. november 2007»

Sesongen er over. Vi kikker litt tilbake og litt framover. Vi synser litt om trenere, konstaterer at Bojan har signert for tre år med oss, og prøver å starte uka på en myk og positiv måte. Smil, se framover og ha en aldeles fortreffelig mandag!

Og det var den sesongen
Et Vålerenga som til tider viste gode takter fulgte allikevel ikke godt nok med da Peter Ijeh to ganger fant rom som ikke backene til Vålerenga visste fantes. Legg til en Jone Samuelsen og Alexander Ødegaard som gjorde våre spillere til taklingsvegrende rundingsbøyer før de fant Ijeh og du har klart belyst problemene klubben vår har i forsvar. Ikke fart, og ikke evne til å markere godt nok. Eller var det motivasjonen det skortet på?

Som igjen leder til enda et trenerfall før nestemann kommer inn og spillerne sier med flaue blikk: det var vår skyld egentlig.

Dette og?

Forover på banen så det tross alt bedre ut. Om enn Jarl Andre har vist noen rare tanker om plassering defensivt kan han fortsatt skyte herlige frispark. Berre hadde fortjent 2 mål, og er vår aller giftigste mann fortsatt. Mens Bojan glimta til med herlige vendinger og skudd. Rart å si om Vålerenga: «forover på banen så det tross alt bedre ut».

Vel, på tross av en sjuende plass som vi drømte om på nittitallet ble dette en sur sesong som endte med bismak. Fordi vi de foregående tre år var et lag å regne med i toppen. Hadde vi vært det bånnlaget vi alltid var før hadde jeg vært happy. Men vi jobbet oss til toppen og så skuslet vi det bort. Det er bittert. Sesongen reddes fra katastrofe gjennom at Petter Myhre er mer mann enn alle spillerne til sammen og tar et ansvar som ikke bare var hans. Og spillerne er mer videre.

Heldigvis er det ledere som også har gått i tillegg til trenere, og investorer. Så i løpet av året har det blitt ryddet litt. Og med tanke på de gledelige ord Aalbu ytrer om at det skal ryddes og det implisitte at ikke alle spillerne kan se mot nye kontrakter kan det være håp om at Vålerenga er i ferd med å stake ut en bedre kurs.

Så virker det som om den kursen offentliggjøres når som helst. Og medien kappes om å vite at det er Martin Andresen som kommer. Men det er ikke helt klart om han er spillende trener, spillende assistenttrener eller spiller for den saks skyld. Og hvem som i såfall er trener. Men det virker som om lederne i klubben har en plan og at vi snart får vite det.

Det beste vi har hørt de siste dagene var NRKs referanse til at Trøim og Fredriksen spytter i 50 mill til spillerkjøp neste sesong. Om det er sant er det veldig rart at det blir kjent – sånn forhandlingsmessig. Men om det er sant kan de ansatte en sjimpanse som trener og et nybarbert lemen som assistenttrener for mitt vedkommende. Med sånne summer kunne jeg vunnet tippeligaen.
(PS! Nei, det var ikke en jobbsøknad).

Vi venter spent på hva slags kanin som blir dratt ut av hatten. Hva slags pels den har og hvor mange gulrøtter og batterier den trenger for å lage en lekker og velfungerende åker. (øh…)

Litt trøst
Bojan har signa for tre år. Han hadde lyst, han har et nettverk i Oslo, (og det kan jo høres spennende ut), han var ikke hysterisk dyr og han har «kvaliteter som vi ikke har i spillergruppa fra før» (no shit!), forteller Aalbu på klubbens sider.
Velkommen på ornt`li, Bojan. Jeg er veldig glad du blir her. (kan noen oversette det?). Måtte du plage vettet av enhver defensiv midtbanespiller og back i Norge i 2008.

Enda et tap
Juniorgutta tok en smell mot Start. Dominerte kampen, men tapte 2-1. Glenn Roberts scoret for oss, men ikke alle var så imponerte over innsatsen hans heller, skal vi tro vår bitre mann på kampen. Vi depper på vegne av juniorne allikevel, siden vi mistenker dem for å være mer motiverte og innsatsvillige enn de fleste a-lagsspillere.

Ja, vi skal snart gi oss med å være bitre, men noen har fylt oss med galle. Mon tro hvem det er.

13 837
Vålerenga ble nr 4 på tilskuerlista, målt etter hjemmebanetilskuere.
Bak RBK, Brann og Viking, melder Demokraten.

Et skritt tilbake – som mest av alt handler om sesongen sportslig sett. Men kunne det vært bedre med egen stadion?

Litt mer trøst
Kjipt å tape siste serierunde, ja. Men når man først skal tape er Viking en av de minst kjipe å tape mot. Og når tapet bidrar til at Lillestrøm scudder på bronsa igjen, og Uwe slår Tom må jeg innrømme at jeg klarer å le av det. Ganske godt, faktisk. Hvis nå bare bøfla klarer å tråkle det til for seg selv i cupfinalen igjen skal jeg kunne le hele uka etter…

Huseklepp
Skal vi tro ABCNyheter er Vålerenga også ute etter Branns Huseklepp. Men siden Man City er ute etter han også aner det oss at det går i dass.

Vålerenga i dag
Stryk Sandstø av din trenerliste (særlig du hadde han). Han går videre i stol-leken, denne gang til Start. Norsk fotball er en vits

Legg igjen en kommentar