Dagboka fredag 12. oktober 2007

Dagboka tar litt selvkritikk. Og da blir det jo langt. Ha en fin helg selv om det ikke er match. The force is strong in this one I går fortalte vi et lite eventyr i Dagboka. Tilsynelatende var ikke fortelleren så imponerte over Dagbladet heller. Og det er vi jo ikke – egentlig. Men så … Fortsett å lese «Dagboka fredag 12. oktober 2007»

Dagboka tar litt selvkritikk. Og da blir det jo langt. Ha en fin helg selv om det ikke er match.

The force is strong in this one
I går fortalte vi et lite eventyr i Dagboka. Tilsynelatende var ikke fortelleren så imponerte over Dagbladet heller. Og det er vi jo ikke – egentlig. Men så var det Morten Pedersen da. Han er lissom Dagbladets kommentarguru og vi innrømmer motstrebende at han kan skrive ganske godt til tider.
Symptomatisk nok glemte Dagboka å kommentere hans artikkel onsdag om Fredriksen og hans investeringer i Vålerenga. Og det var jo litt av en sak å overse, a gitt.

For Pedersen er glassklar på at dersom investorene, (ikke bare Fredriksen/Trøim, men alle), virkelig mener alvor med sin investering i klubben burde de trå til med alle kluter. Eierskap forplikter. Dvs bruke penger. Masse penger. Morten P tallfester det til 120-150 mill på sportslig satsing, samt 450 mill for ny stadion. 600 mill – au.

Vi tipper Morten P ikke her regnet som Vålerenga selv ønsker å regne, nemlig at stadion er selvfinansierende. Skit samma, han snakker om mye penger uansett.
Så vidt VPN erfarer har Morten et svakt punkt for nettopp Vålerenga i sitt hjerte, sånn sett er det interessant å se hva han skriver i Dagbladet. Ganske mye om Vålerenga, vil vi mene. Det er også en digresjon.

Det store spørsmålet er: skal man kunne ”kreve” dette av Fredriksen?
Dagboka er langt på vei enig når det gjelder andre investorer i ASA, som kanskje ikke har lagt sjela si i satsingen, ei heller de store summer. Det er vel folk som har vært innom og til og med tatt avkastning på investeringen sin før de stakk/solgte seg ned. Det er jo forståelig fra et finansperspektiv, men dersom man tillegger dem noe som helst interesse for klubben er det jo ikke spesielt lojalt.

Men Fredriksen da? Han har jo pumpa millioner av kroner inn i klubben vår, og det siste han gjorde sist var å ettergi enda flere millioner. Noen regna på at han har gitt oss bortimot 150 mill allerede, om vi husker rett. (og det gjør vi ikke alltid).

Selv syns jeg det virker i overkant griskt å si til den mannen at han skal spytte i mer, selv om han har midlene. Til de grader har han de. Og man skal i hvert fall ikke stå der som en eller annen breial sopp og kreve det.

Men dersom klubbledelsen kan legge fram planer som gir Fredriksens tro på at dette ikke er bortkastede penger, selv om han ikke får noen avkastning på de personlig skal vi nok ikke se bort fra at han stiller igjen. Foreløpig virker det som klubbledelsen er klokelig ydmyke i forhold til sånne krav til Fredriksen. Men på et eller annet nivå håper vi de andre investorene i alle fall føler seg litt truffet av Pedersens kommentar.

Morten har rett om de andre investorene. Men Fredriksen burde behandles med takknemlighet, først og fremst. Og Dagbladet er et troll det og.

Politikk
Jepp, vi har sett det. Full krasj i det borgelige byrådssamarbeidet. Vi er klare med lupen og venter spent på hva dette kan bety for stadionsaken.

Sesongkort og emailadresser
Sjappa melder at det nå er ca 2200 som har registrert adressen. Hva syns du, Sjappesjef Veie?

– Vel, det går litt treigt nå. Alle som har sesongkort bør jo sette seg opp, egentlig. Noen er kanskje redd for at det skal komme masse mail fra sponsorer etc, men det vil ikke skje. Det blir bare info fra Vålerenga fotball, og det skulle vel alltid være interessant. Linjen ”samarbeidspartnere” vil bli fjernet i teksten i dag, bare så det er klart, konstaterer Veie.

Er du i det snille hjørnet da?
– Selvfølgelig! Vi trekker ut noen heldige vinnere som vinner sesongkort. Men da må man registrere seg innen 5. november.

Freddy er en bra mann
Vi fikk denne fra en leser:

– Hastet fordi noen karer i sort t-skjorte utenpå jakka på Nationaltheateret i torsdag ettermiddag. Ny mobilteleoperatør som kaster abonnementer etter folk, tenkte jeg. Min reaksjon var et surt neitakk. Så ikke opp en gang – skulle rekke middag med ungene før de dro på fotballtrening. Hørte bare et muntert «ikke det, nei». Det var noe kjent med den stemmen. Så fortsatt ikke opp. Da jeg satt på T-banen så jeg lyset: det var jo Freddy. Gud – dårlig samvittighet. Og faen, snakk om å drite på draget: jeg hadde avvist Freddy (!?) Her hadde jeg jo sjansen til å småpludre med selveste …. og være korrekt og samsfunnsbevisst og greier. I steden fremstår jeg som en skikkelig sur kjærring. Opportunities lost. Angre, angre. Noen av oss er litt tungnemme.
Men hvorom allting er: har nå meldt på meg selv og poden for bøssebæring før vi stikker på kampen 21. oktober.
Ikke så skråsikker på at det hadde blitt resulatet om det ikke hadde vært for bidraget fra vår sjarmerende visekaptein (før ville det jo stått krølltopp her, men det jo blitt så mange krølltopper etterhvert…. ).

Vår leser sikter da selvfølgelig til at alltid givervillige Freddy sto på post for TV-aksjonen. Du kan si mye om Freddy, og spesielt hans vårsesong, som heldigvis har gått over i en ny høst – for å si det sånn. Men han er en mann som Vålerenga kan være stolte av, også utenom banen.

TV-aksjonen i år heter «Sammen for barn» og er tildelt UNICEF. Inntektene går til barn berørt av HIV og Aids. Aksjonen gjennomføres i samarbeid med «Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité» og «Right To Play». Siden Freddy har engasjert seg kan du også gjøre det. TV-Aksjonen etterlyser frivillige til å bære bøsser. Mer info finner du på:

TV-aksjonens nettsider

Og går du ikke med bøsse putter du sikkert noen spenn i en, ikke sant?

Mer om DVDen fra historielaget
Vi fortalte også tidligere i uka om den fantastiske DVD som kommer fra historielaget. I dag har vi fått vite mer om den:

Følgende personer er intervjuet: Arild Andresen, Leif Olsen, Einar Bruno Larsen, Egil ”Drillo” Olsen, Helge ”Bonden” Sørlie, Terje ”Henger´n” Hellerud, Erik Foss, Vidar Davidsen, Tom R. Jacobsen, Tom Jacobsen, Pål Jacobsen, Leif Eriksen, Knut «Nubben» Stenberg, Roy «Sleiper´n» Jansen, Bjørn Arild Levernes og Tor Jørgensen. Tidligere klanstalsmann Kjell Grønningen og VMR Torhild Strand.
Og blant arkivbildene du finner er det:

Fotballopptakene fra egne arkiv, NRK, TV 2 og TV Norge innholder bla.:
– Seriegull 1965, 1981, 1983, 1984, 2005, Cupfinalen 1980, 1983, 1997 og 2002,
– Seriesølv 2004 avgjørelse
– seriebronse 2006 avgjørelse
– Høydepunkt cupvinnercupen 1998/99 Besiktasopphentingen.
– Ivers utrolige barssemål fra 1977.
– Glimt fra toppmatcher i bohemperioden på 1960-tallet – Norgesserien 1947 VIF-Skeid som var regjerende cupmester.
– Intervju med Tippen Johansen (flest landskamper og på bronselaget i 1936.)
– Private opptak fra Tippen Johansen, trening, kamper 1938 (unikt).
– Eldste VIF-opptak fra 1936 i forlikskamp mot Sagene (unikt).

Av rettighetsgrunner vil DVD´en ”Fra Sotahjørnet til Bohemen” kun bli solgt gjennom Vålerenga Historielag. Og anseringen foregår i forbindelse med Vålerenga Historielags årlige fotoutstilling som holdes i menighetssalen i Vålerenga Kjerke i helgen 13-14. oktober. Åpningstider: kl. 12.00-16.00. Den kan også bestilles på: historielagets side

Pris er kr. 150,-. Spilletid 58 minutter.

Vålerenga i dag
Fredagsquizen, den deilige. Kl1803. På verdens beste pub

Legg igjen en kommentar