Dagboka torsdag 11. oktober 2007

Idag har vi et aldri så lite eventyr til deg. Sett deg på fanget mitt, og la oss åpne boka sammen. På jakt etter et bilde av Vålerenga Det var en gang en liten dagbokskribent. Han var så liten at det lukta svette føtter av hodet, og kebab av føttene hans. En dag skulle han … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 11. oktober 2007»

Idag har vi et aldri så lite eventyr til deg. Sett deg på fanget mitt, og la oss åpne boka sammen.

På jakt etter et bilde av Vålerenga
Det var en gang en liten dagbokskribent. Han var så liten at det lukta svette føtter av hodet, og kebab av føttene hans. En dag skulle han skrive Dagboka slik han pleide, og vanen tro tok han øynene fattm bega seg ut i mediejungelen blant alle de skumle medietrollene for å se om de kunne fortelle han noe nytt om klubben i sitt (og mange andres) hjerte.

Dagsavisen
Først møtte han den velmenende, men litt klønete Dagsavisen. Dagsavisen var en av de som visste mest og kunne fortelle mest om Vålerenga, men det var ikke slik at alle alltid ville høre på hva han sa. Kanskje var det fordi også de av og til gjentok seg selv. I dag kunne Dagsavisen fortelle den lille dagbokskribenten at Vålerenga ”handlet rutine”. Dette var fordi noen mente Vålerenga var interesserte i Martin Andresen. Og det klarte Dagsavisen å fortelle på nytt, selv om det var gamle saker.

Skribenten gikk videre.

VG
VG var et av de største trollene i mediejungelen. Og det var helt rosa. Med vemmelse i munnen fikk den lille dagbokskribenten vite fra den frådende kjeften til VG at Vålerenga var interesserte i keeper Rune Jarstein fra Odd. Han ble helt sikkert ikke med Odd ned, og siden Vålerengas direktør Aalbu sa…

– Jeg kan ikke kommentere noe annet enn at Vålerenga er interessert i spillere som kan forsterke laget vårt.

…mente det rosa trollet at Vålerenga lurte på om de skulle kjøpe Jarstein eller gi Arason ny dyr kontrakt.

Den lille skribenten turte ikke si noe høyt, for det skal man være forsiktig med foran et så stort og rosa troll som VG, men inni seg tenkte han at VG hadde et mulig poeng. Og at selv om det hang på greip virket det illojalt om man dumpet Arni. Selv om han selv ikke hadde virket spesielt keen på ny kontrakt. Dette kan Arni rydde opp i selv, tenkte den lille dagbokskribenten.
For han er jo god.

Dagbladet
Så kom den lille dagbokskribenten til Dagbladet. Dagbladet var ikke et rosa troll, men det var sånn passe stort og ganske sinnsyk. Så man visste ikke helt hvor man hadde det trollet, som egentlig var broren til VG, men ofte latet som at det ikke var det.

I dag var Dagbladet i sitt lunefulle kulturhjørne, og ville ikke fortelle noe om hva som skjedde med Vålerenga. Han bare viste et stort bilde av en undertøysmodell i Bergen og synes det var skikkelig vent.

Den lille dagbokskribenten stakk så fort han kunne, for han visste hvordan Dagbladet kunne tilte.

Aftenposten
Aftenposten var et av de eldste trollene i mediejungelen. Og med årenes løp hadde hun i stadig større grad mistet grepet om virkeligheten og begitt seg til å beundre Rosenborg og Brann på en måte som ikke sømmet seg et hovedstadstroll. Samtidig som hun fornektet AT den var et hovedstadstroll. Og det var litt rart tenkte den lille dagbokskribenten siden flesteparten av avisens lesere holdt til i hjembyen til den lille dagbokskribenten.

Det var så vidt den lille dagbokskribenten gadd å spørre Aftenposten om hva som skjedde, siden hans tillit var tynnslitt til det gamle trollet, men han gjorde det allikevel. Og Aftenposten fortalte om at Arason var ”tatt ut” på ”mareritt”-laget som trollet hadde drømt opp blant tippeligaens utlandsimporter.

Den lille dagbokskribenten tenkte at nå har demensen slått inn for fullt hos det gamle tantetrollet og at hun har glemt å ta pillene sine.

Samtidig som han tenkte at når Arni var med på det laget som keeper måtte det være skyhøy standard på keeperne i Tippeligaen.

Den lille dagbokskribenten ristet på hodet, takket pent, (for det gjør man også til gamle troll som er seriøst på bærtur) og gikk videre.

NRK
Den lille dagbokskribenten gikk så til NRK, et enormt troll som satt ganske stille på berget sitt: Marienlyst. Selv om NRK hadde hentet en liten alv som heter Morten Stokstad til å hjelpe seg hadde NRK mistet nesten all interesse for Vålerenga og fotballen. NRK hadde ikke noe å melde i dag. Interessen hadde trollet mistet fordi man hadde kappspist med det rikeste trollet i skogen, TV2.
Og tapt så det joma i mediejungelen. Men NRK var fornøyd der det satt og kommenterte ting som skjedde rundt det. Det rare var at det skjedde ut av rompa på NRK, gjennom det hullet som heter Bakrommet.

Den lille dagbokskribenten likte bakrommet, for det gjør folk som er glade i Vålerenga…
Han smilte ved tanken, og gikk videre til det største trollet i mediejungelen.

TV2-trollet
Ikke bare var TV2 enormt stort. Det hadde masse hoder, og mange penger. Og det var enormt opptatt av å snakke om Vålerenga og de andre klubbene. Da den lille dagbokskribenten spurte skrålte TV2 i vei som en foss.
Først fortalte den gjennom Nettavisenhodet at Martin Andresen skulle ta C-trenerkurs, noe som gjorde at TV2 kunne snakke om spekulasjonene ift Vålerenga i det uendelige.

Og det gjorde TV2. Dermed begynte den lille dagbokskribenten å kjede seg og så smøg han stille, stille ut av døren mens TV2 snakket høyt og lenge med alle de forskjellige hodene sine.

Vålerenga
Så gikk den lille dagbokskribenten tilbake til sine egne. Nemlig de søte små nissene som jobbet med og i Vålerenga. Og der fant han mange trivelige ting å fortelle om. Først og fremst at VIF (foreningen) og historielaget kommer ut med en fantastisk DVD. Den lille dagbokskribenten lot dem fortelle selv:

– Vålerenga Historielag og Vålerengens Idrettsforening som står bak bøkene ”Fra Sotahjørnet til Bohemen” og VIF-leksikonet fra 2003, har produsert filmen om VIF som selvsagt heter: ”Fra Sotahjørnet til Bohemen”. Med et stort hjerte for Vålerenga og med enkle midler lanserer produksjonsteamet Vålerengas første historiske DVD. Bjørn Arild Gjerdalen og Jarle Teigøy, som er forfatterne av VIF-bøkene, har sammen med kameramann og produsent Tor Høgvard, intervjuet profiler fra Vålerengas fotball- og ishockeyhistorie. Høydepunktene i VIF´s historie er sammen med gamle og nye intervjuer blitt flettet sammen til tidenes Vålerenga-DVD. Det hele kommenteres av patriot Sven Nordin. Idrettsgruppa har samlet unike filmklipp fra VIF-kamper helt tilbake til 1936 som blir offentliggjort for første gang.

Det kommer masse intervjuer og mange opptak av kamper på DVDen, og den kommer til å bli et must for enhver som elsker Vålerenga.

Dernest kunne historielaget fortelle den lille dagbokskribenten at det også skulle være en herlig bildeutstilling i Vålerenga kirkes menighetssal, 13 og 14. oktober fra 12-16. Helt gratis.

Og til slutt snakket den lille dagbokskribenten med en av de flinkeste nissene i skogen, den gode Sjappesjefen. Han fortalte at den store sesongkortmailadresseinnsamlingen gikk raskt videre. Nesten 2000 hadde registrert seg, og det var fint – for alle som gjorde det ville få vite alt så mye raskere enn før.

Sjappenissen sa:
– les mer på klubbens side. De kan fortelle deg mye mer.

Og alle de flinke Vålerengavennene gjorde det, for de ville ikke gå glipp av noe.

Vålerenga i dag
Med det var den lille dagbokskribentens jobb gjort for den dagen. Og han tenkte at det var av sine egne man helst skal ha det. Det er da det kjennes best og mykest. Selv om det var greit å ha trollene å snakke med av og til da

Legg igjen en kommentar