Dagboka torsdag 12. juli 2007

Det ser ut som Myhre har tillit og styrer skuta videre. Men hvor tydelige er klubben på det? Veivalgsdagboka er klar. Petter Myhre leder videre. Petter Myhre er tilbake fra ferie og på trening med laget oppe ved Gjøvik og Øvre Vardal. Ifølge Aftenposten var det første han gjorde å gå i møte med Aalbu … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 12. juli 2007»

Det ser ut som Myhre har tillit og styrer skuta videre. Men hvor tydelige er klubben på det? Veivalgsdagboka er klar.

Petter Myhre leder videre.
Petter Myhre er tilbake fra ferie og på trening med laget oppe ved Gjøvik og Øvre Vardal. Ifølge Aftenposten var det første han gjorde å gå i møte med Aalbu og Breen. Hvoretter det står klart ifølge Myhre at han fortsatt er hovedtrener i Vålerenga.

– Jeg har aldri vært i tvil om at jeg fortsatt har jobb. Jeg føler at jeg har full støtte i klubben, og regner med at jeg ville fått beskjed fra de jeg skal få beskjed fra hvis jeg ikke hadde det, sier han til avisen.

Breen og Aalbu kommenterer intet i den avisen.

Mens VG velger å se han som hovedtrener i utgangspunktet og spør heller hva som skjer dersom det går skeis videre.

– Jeg har bestemt at det ikke skal gå dårlig. Men det får jeg ta hvis den tid kommer, sier Petter til blekka som har fylt en side eller to med spekulasjoner om Vålerenga den siste uka. VG ”erfarer” at Myhre lever på nåde, og at går det ikke bra må han vike, kanskje allerede etter to kamper. Avisa kan fortelle at ”noen” i Vålerenga har kontaktet Vidar Davidsen i tillegg til Knut Torbjørn Eggen. Davidsen kommenterer ikke det, mens Aalbu sier HAN ikke har snakket med Davidsen… Mer al a det Aftenposten sier ba Aalbu ifølge VG etter treningen at spekulasjonene om Myhres tillit legges død av media.

Vel, da ser det unektelig ut som Petter Myhre har tillit videre.
Dagboka vet ikke helt om det er det beste for Vålerenga. Og jeg syns det er underlig at Rekdal i fjor, (med den tillitskapitalen han burde hatt) ble bedømt hardere etter bedre resultater enn Myhre blir bedømt etter denne våren med svakere resultater.

Men dersom dette er klubbens valg bør de være klinkende klare på det. I så fall bør direktører, styreledere, investorer og spillergruppa komme ut og være tydelige på at de støtter Petter Myhre last og brast ut sesongen. Så får det som skjer skje, uansett hva det blir. Om enn Dagboka er skeptiske til at det vil funke så skal man ikke si noe negativt om Myhres baller i forhold til å tørre å ta ansvaret. Også nå etter vårsesongen. Dersom man tror på han nå bør man gi klart utrykk for det og gi han den støtten han kan få for å fullføre. Slik at han ikke må slåss med en arm på ryggen.

Dersom det virkelig er slik at ”noen” i Vålerenga sonderer terrenget etter andre trenere samtidig som man sier at vi lar Myhre sitte litt til i fall det løsner stinker det ganske ille. Det skaper usikkerhet og utrygghet.

Ta et valg – og stå for det. La oss få en dose klar tale fra Vålerenga, ikke nøling og venting. Om Myhre har tillit så vis han det i alle fall. Og i den grad det betyr noe som helst så skal i alle fall denne Dagbokskribenten bidra litt med ikke å kreve Myhres hode før sesongen er over.

Og helt til slutt:
Vidar Davidsen er flink nok på mange måter, selv om det ikke gikk så vasst i Godset sist, og vi rykket ned med han i 96. Men jeg er 100% sikker på at Petter Myhre er bedre som hovedtrener i Vålerenga.

Folkets mening?
Vi kjørte en liten runde på SMS til folk vi kjenner rundt VPNs miljø. Blant dem var det klar tale om at Myhres dager var over. Så kjørte vi en en poll som leserne våre kunne svare på. Holdningene var ikke like tydelige da. Av de snart 3000 stemmene som har kommet er det bare 9% som sier at man skal sparke nå. Mens 18% sier at Myhre og Aabrekk burde få andre jobber, og 25% sier at man bare skal vurdere deres stillinger dersom reelle alternativer finnes. Nesten like mange (24%) sier at de burde få arbeidsro og sytinga må slutte, og 22% sier at man må tåle motgangen og heller vurdere senere om det trengs.

Forenklet sagt sier nesten halvparten av de som svarte at de har tillit ennå, mens litt mer enn en fjerdedel sier at de vil ha et skifte nå. Og den siste fjerdedelen sier at man bare skal bytte om man har noe bedre. Det er i alle fall ikke noen unison mening blant våre lesere at Myhre burde gå, virker det som.

Vi skal selvfølgelig huske på at dette ikke er noen skikkelig undersøkelse, bare en poll på en webside blant våre lesere. Der de som vil stemmer. Stemmer du fra maskinen hjemme og på jobb ”er” du to stemmer også. Med det i hodet konstaterer vi at selv med nesten 3000 stemmer er man for eksempel ikke oppe i det samme antall mennesker som det er medlemmer i Klanen.

Når alt det er sagt syns vi tallene nok gir en pekepinn om hva folk syns, men det er ikke noen vitenskaplig tro bak det, bare troen på vår egen sannhet…Eh.
Hvorfor er tallene sånn da – om de skulle stemme?
Vel, jeg tror vi snakker om et skisma mellom ”gamle” og ”nye” Vålerengasupportere. De eldre og gretnere (jfr SMS-tallene) er nok mer skeptiske og bitre. De husker de to forrige nedrykkene og mener de ser skriften på veggen nå og. Mens de yngre har underlig nok mer tålmodighet, fordi de ikke er like redde for noe de ikke har opplevd på samme måte. Tror jeg.

For håpe de slipper nå og.

Dan Thomassen mot Tallin
Han blir visstnok testet mot Raufoss på lørdag. Og kan være aktuell mot Tallinn. Og du kan se intervju med han på VIFTV i løpet av dagen, ifølge de offisielle sidene.

VPN vs okser
To av VPNs menn har vært i Pamplona. De har faktisk løpt okseløpet, og er uskada. Vi siterer en sms fra den ene av dem som vi fikk rett etter løpet:

– «Vi har løpt…Vi klarte oss. Middag ække farlig la la la»

Så det er ikke bare kyllinger og datapuddinger i VPN. Vi har noen som ikke kjører så mange konsekvensanalyser også.

Vålerenga i dag
Bestem dere, og vær tydelige. Og stå sammen etter at valget er tatt. Eller for å sitere Dropkick Murphys: ”Stand up and fight, and I`ll stand up with you”

Legg igjen en kommentar