Bolthof: – Jeg er glad i Vålerenga!

Det er ikke lenge siden klansmedlemmene kunne lese nyheten om at Øyvind Bolthof hadde skrevet under ny kontrakt som binder han til Vålerenga til 2010. VPN forstyrret en feriende Bolthof i Danmark for å høre om hvorfor han sa ja til å fornye kontrakten. – Det går mye på det å vite hva man har. … Fortsett å lese «Bolthof: – Jeg er glad i Vålerenga!»

Det er ikke lenge siden klansmedlemmene kunne lese nyheten om at Øyvind Bolthof hadde skrevet under ny kontrakt som binder han til Vålerenga til 2010. VPN forstyrret en feriende Bolthof i Danmark for å høre om hvorfor han sa ja til å fornye kontrakten.

– Det går mye på det å vite hva man har. Jeg ønsker å bli boende i Oslo, i hvert fall en stund til, så får jeg heller se an hvordan det blir med spilletid etter hvert, forteller Øyvind Bolthof på spørsmål om hvorfor han forlenget kontrakten uten spesifikke klausuler.

– Jeg snakket med Aalbu om det og vi har en gentlemens agreement om at jeg kan få gå hvis det kommer et bra tilbud og jeg har lite spilletid. Vi får ta det som det kommer, men jeg har vært lojal mot klubben og regner med at dem er ålreite mot meg.

Bolthof skrev under den nye kontrakten uten å vite om Arni Gautur Arason kommer til å forlenge sin kontrakt som går ut etter denne sesongen.
– Jeg vet ingenting om hva Arni kommer til å gjøre og skrev under helt uavhengig av hans planer, forteller Bolthof.

– Må bli bedre
Den trofaste sisteskansen med fortid som modell for Pizza & Kina Expressens pizza nr 1. kan fortelle at stemningen i laget var dårlig etter siste hjemmekampen mot Viking.
– Stemningen var rett og slett begredelig. Vi har hatt en dårlig vårsesong og det var tungt å ta ferie med den følelsen. Samtidig må vi snart bare drite i det og starte på nytt igjen etter ferien for å snu dette. Vi må jobbe knallhardt hver dag, og vi må finne tilbake til tryggheten og jobbe som et lag. Nå spiller vi med høye skuldre. Vi klarte å snu det i fjor, så vi skal klare det i år også. Samtidig skal det ikke være sånn at vi går på en smell hvert år. Vi må bli bedre og vi må starte med oss sjøl.

En realistisk målsetning for Vålerenga er i følge Bolthof å kunne etablere seg på øvre halvdel av tabellen. Likevel retter han en advarende pekefinger.
– Vi må være veldig klar over at vi ligger fjerde siste. Vi skal passe oss for å tro at vi er bedre enn det vi er. Vi må ta et kraftig steg oppover på tabellen. Ja, vi har slått Lillestrøm og Rosenborg, men så har vi ikke vunnet så mange flere kamper. Det er lite som skiller i Tippeligaen nå og det er jevnt.

Lover revansje mot Brann
Vålerenga får en tøff start etter ferien med hjemmekamp mot Tromsø og Brann, cupkamp mot Nybergsund og to kamper mot Flora Tallin.

Øyvind vet foreløpig lite om Flora Tallin og er mest opptatt av at det er Tromsø først, men da undertegnede nevnte hevn mot Brann, var talen klar.
– Vi skal faen meg ha revansje mot Brann. Det er noe av det pinligste jeg har vært med på.

I løpet av sine 9 år på a-laget til Vålerenga synes Øyvind han er blitt en mer moden keeper.
– Jeg står jevnt over veldig godt. Jeg er rolig og vet at jeg gjør sjeldnere feil. Jeg vet jeg er god nok. Det vil alltid være detaljer å jobbe med for å forbedre meg og jeg kan alltids ønske meg å bli tøffere i feltet, men det går på keepertekniske ting. Det viktigste er å være skjerpa og på tå hev.

Roser talentsatsing
I løpet av disse 9 årene har Bolthof vært med på den store omskiftningen i Vålerenga. Han synes at det mest positive forandringen disse årene har vært at det økonomiske og administrative har blitt profesjonelt. I tillegg roser han klubbens satsing på egne talenter.
Når det gjelder det mest negative er han ikke i tvil om at det er klubbens mangel på egen stadion.
– Det har kostet klubben en del å ikke ha det. Vi ser jo det på klubbene som har egen stadion at de skaper et stadig sterkere grunnlag for hvert år som går, så jo fortere vi får på plass egen stadion, jo bedre.

Bolthof er en av de aktive i keepersatsingen til Vålerenga. Han synes det er gøy å jobbe med de yngre keeperne og se hvordan de utvikler seg for hver måned.

– Glad i Vålerenga
I en tid hvor de fleste fotballspillere velger klubb etter lønningsposen, varmer det et fotballhjerte når spillere som Øyvind Bolthof blir i klubben år etter år selv om han ikke alltid er førstevalget.
– Det er flere grunner til dette. Jeg er blitt glad i klubben og er blitt godt tatt vare på. Jeg kjenner alt og alle i denne klubben etter så mange år her. Dessuten liker jeg ikke å stikke unna selv om jeg får en på tryne. I tillegg er det av familiære grunner. Jeg trives i Oslo og kona mi er fra Oslo.

Som den rettferdige mann han er, har Øyvind og kona gentlemens agreement i heimen også. Kona spiller fotball på fjerdedivisjonslaget til Ellingsrud. Kona er tilskuere på like mange av Øyvinds kamper som Øyvind er tilskuer på hennes kamper.

– Jeg renner ikke akkurat ned tribunen når dem spiller, men jeg får vel med meg et par kamper i året, ler Øyvind.

Avslutningsvis ønsket Bolthof å komme med en oppfordring.
– Det er viktig at alle støtter opp i en tung periode. Det hjelper ikke å hugge hodet av hverandre. Det er ingen tjent med.

Legg igjen en kommentar