Helgedagboka søndag 27. mai 2007

Etter et surt tap i plankebyen igår har VPNs helgebokskribent gått i skyttergrava sammen med Winston Churchill. Spørsmålet er om Myhre og Vålerenga er med de og? Petter Churchill? I have nothing to offer but blood, toil, tears and sweat, sa Churchill da han endelig ble statsminister i mai 1940. Jeg håper Petter Myhre kan … Fortsett å lese «Helgedagboka søndag 27. mai 2007»

Etter et surt tap i plankebyen igår har VPNs helgebokskribent gått i skyttergrava sammen med Winston Churchill. Spørsmålet er om Myhre og Vålerenga er med de og?

Petter Churchill?
I have nothing to offer but blood, toil, tears and sweat, sa Churchill da han endelig ble statsminister i mai 1940. Jeg håper Petter Myhre kan sin Churchill, og at han har tyngde og evne til å inspirere som gjør at vi kommer oss ut av den hengemyra vi nå er i. I tillegg kan Petter få et hefte av meg, jeg var nemlig på kurs i forrige uke om hvordan takle vanskelige samtaler? Jeg siterer fra Bang/Lindholm:

«Man forventer av en god leder at hun eller han skal ordne opp i det som er vanskelig, og ikke la problemene ligge eller skyve de foran seg i håp om at de skal fordufte, med det resultat at de ofte blir liggende som byller i organisasjonen eller de vokser og blir uhåndterbare».

The empires of the future are the empires of the mind.

Heldig seier
Ja, ja. Navnet pinse kommer av det greske ordet pentekoste, skriver Wikipedia, og det betyr femtiende. Pinsen er som kjent til minne om at Den Hellige Ånd kom til apostlene (disiplene), det var den femtiende påskedag etter at Jesus sto opp fra de døde. Vålerenga er vitterlig langt unna sine apostler, 50 misbrukte målsjanser, det klarer vi imidlertid å hoste opp.

Plankehaugen skriver på sine nettsider etter kampen at det var en heldig seier. Banens beste, Rami, sier det samme til TV 2. Men hva gjør det? Det er ikke mulig å skylde på noen andre enn oss selv for dette kjipe tapet.

Victory, victory at all costs, victory in spite of all terror; victory, however long and hard the road may be; for without victory, there is no survival.

Føler tomhet
Jeg var forbanna og oppgitt under kampen. Nå føler jeg bare tomhet. Det er vanskelig å slakte noen når man produserer så store sjanser som vi faktisk gjorde i første omgang, men det er mulig å kritisere Freddy og Allan som ikke satte helt opplagte muligheter. Rune og Morten hadde også sine sjanser, og det hadde faktisk Rune også i andre omgang, og de sjansene var store.

Jeg er for gammal til å sitte her og tenke på hva som kunne ha skjedd og hvordan kampen ville ha endt dersom, hvis om atte, osv. Men småpent spill og misbrukte målsjanser har jeg sett så alt for mange ganger. Det som heldigvis er tilfelle er at i Fredrikstad spilte vi oss til store målsjanser, tidligere i år har vi dominert banespillet uten å skape så mye som mot FFK.

– Det er nesten så jeg ikke tror det er sant. Helt utrolig. I dag så det ut som at ballen ikke ville i mål. Vi skaper så mye at vi burde vunnet greit, sier Rune Lange til TV 2.

I am easily satisfied with the very best.

Dårlige bytter
Målet mot oss var selvsagt dårlig forsvarsspill. Når vi ikke presser ballfører Tarek, nydelig pasning fra han, men det var vel det eneste han fikk til i matchen, samtidig som Gardar Johanson får løpe upressa innafor vår 16 meter, ja, da kan vi ikke forvente annet enn mål i mot, selv om sjansen egentlig var betydelig mindre enn de fleste våre.

Det jeg er mest misfornøyd med er at vi satser på Berre og dos Santos fra start. Jeg synes forsåvidt de leverer helt ålreit, men Fellah burde definitivt ha kommet innpå tidligere, om ikke startet. Petter Myhre venter for lenge med byttene, og når han i tillegg hiver innpå midtstopper Andre som spiss og Jan Derek – og ikke Glenn – i sluttminuttene, da er jeg rett og slett uenig.

Og hvorfor vente til 75 spilte minutter med første bytte? Det var jo åpenbart for alle at det ikke fungerte like bra etter sidebytte, og gållen kom jo etter bare 10 minutter i andre omgang.

A sheep in sheep’s clothing.

Toppscorer med to mål
Vi hadde fire store sjanser innen 25 minutter av kampen var spilt. Først Jepsen, som viste herlig driv, så Lange, deretter dos Santos, som skyter i stanga, og til slutt Berre. Faen meg for dårlig ikke å score på en av dem, dos Santos og Jepsen hadde de største sjansene, men folk med målteft setter sjansene til Lange/Berre. Sånn er det bare – vi har et lag uten målteft!

Morten Berre har scoret to ganger og er vår toppscorer etter åtte kamper. Vårt livsfarlige spisspar Daniel og Rune har satt en hver. Det er like mange som Kjetil og Jarl Andre. Og det betyr at vi har seks scoringer i år – færrest av alle.

It is no use saying ‘we are doing our best’. You have got to succeed in doing what is nececarry.

Lang pause
Det positive er selvsagt at vi bare har ni baklengs på åtte kamper. Bare Stabæk og Lillestrøm har færre. Det som derimot er svært ubehagelig, er at det er veldig lenge til neste kamp.

– Siden vi taper er det ikke gunstig å ha en lang pause. Nå blir det mange søvnløse netter, og dette tapet får tid til å skape tvil i bakhodet, innrømmer Rune Lange overfor VG Nett. Søndag 10. juni spiller vi hjemme mot Odd.

We shall not flag or fail. We shall go on to the end. We shall fight in France, we shall fight on theseas and oceans, we shall fight with growing confidence and growing strength in the air, we shall defend our island whatever the cost may be. We shall fight on the beaches, we shall fight on landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.

Banner om Morgan
Banneret som Banner-Lise hadde lagd, hadde følgende påskrift: «Morgan er av oss». Direkte pinlig. En fyr som lenge har nektet å la seg avhøre av politi i Mikel-saken, og som er mistenkt for dokumentfalsk, er vel ikke det beste Plankehaugen kan assosiere seg med.

Mulig du syr som ei trollkjerring, Banner-Lise. Men vurderingsevnen din gjør nok at du ikke blir særlig rik av all denne syinga.

Gratis-billetter
Nok en gang skal Lyn fylle tribunene på Ullevaal, de har jo på de tre første hjemmekampene i år hatt hele 5.775 tilskuere i snitt. Det er faktisk et snitt som er flere hundre høyere enn Odd, som er det laget som drar færrest tilskuere.

Trekker du fra alle gratis-billettene til Lyn, vil jeg gjette på et snitt nærmere 3.000. Mandag kommer Tromsø på besøk og, mange har sikkert fått en lapp med teksten:

«Ta med hele familien, venner og bekjente. Lever «denne» i billettkontoret… og motta kampbilletter til alle som er med deg».

Jeg synes det er flott, det er fint at en haug med nordlendinger kan komme gratis inn på kampen. Og det er fint at klubben som kan stille med 100 mann i smoking på under en time, lar så mange som mulig slippe gratis inn.

VM i futsal
Stavanger Aftenblad skriver at VM i futsal går av stabelen i Argentina 31. august – 9. september. Og hva angår det oss? Jo, den tidligere Vålerenga-spilleren «Lenge leve Willy, Haugli er død» har vært blant de beste i norsk futsal lenge og var også tatt ut i landslagstroppen til fjorårets EM. Men like før avreise ble strategen skadet og måtte holde seg oppdatert på den norske suksessen fra sofakroken.

Nå er imidlertid Viljugrein skadefri og klar til å ofre seg for Norge i årets VM.

– Jeg er veldig glad for å bli tatt ut i VM-troppen. Det er veldig mange tekniske, hurtige spillere i troppen. Jeg gleder meg til mesterskapet, og har tro på at vi kan bite godt fra oss, sier Viljugrein til scandinaviafutsal.com.

I tillegg til vertsnasjonen møter Norge Belgia og Uruguay i gruppespillet i årets VM. Norge tapte for Belgia i EM-kvartfinalen i fjor, men slo nasjonen under EM i Hviterussland i 2004. Norge har tidligere ikke møtt Uruguay.

Let us therefore brace ourselves to our duty, and so bear ourselves that, if the British Commonwealth and its Empire lasts for a thousand years, men will still say, ‘This was their finest hour’

Legg igjen en kommentar