Fredagsdagboka 20. april 2007

Det er fredag. Sola skinner og det er snart kamp igjen. Årets tøffeste bortekamp kaller noen den. Og det er jo sant nok at Brann borte ikke akkurat er walk-over. Vi har noe andre småting å melde. Sånt som at det kanskje skal bli badeland på Valle. Og så har vi en klar anbefaling i … Fortsett å lese «Fredagsdagboka 20. april 2007»

Det er fredag. Sola skinner og det er snart kamp igjen. Årets tøffeste bortekamp kaller noen den. Og det er jo sant nok at Brann borte ikke akkurat er walk-over. Vi har noe andre småting å melde. Sånt som at det kanskje skal bli badeland på Valle. Og så har vi en klar anbefaling i forhold til dem skal på kamp til Bergen.

Brann – Vålerenga: gress

Det nærmer seg kamp. Vi tar med litt sånn i forkant av kampen-saker. Først og fremst noterer vi oss at matta på Brann Stadion er litt småbørst. Dermed må Brann endre på sin spillestil, og det blir flere langpasninger og mindre finspill, melder Bergens Tidende.
Er ikke helt sikker på om det er så kjipt for Vålerenga, egentlig. Vi er jo brukbart bestykket når det gjelder midtstoppere som kan ta en luftduell. Vi har sågar noen andre spillere som også har peiling på nikking av ball.

Uansett så er det vel nok et eksempel på at foball på ekte gress er en noe bingorelatert greie her oppe på berget. Sjøl så har jeg en hageflekk med egenutvikla gressplen. Å rulle ut gress er for feiginger. Nå har ikke vinteren vært så veldig slem med plenen min, men den ser likevel ut som ei skabbete bikkje. Jeg leser side opp og side ned, og har kommet fram til følgende:

Man tar 2 deler sand blander dette med 1 del hagejord oppi denne blandinga slenger man en neve gressfrø og en neve kunstgjødsel. Dette blandes godt og strøs ut over plenen. Så vanner man litt. Resultatet kommer i juni. I juli må plenfaenskapet klippes annenhver dag. Det er ikke vanskeligere enn det.

Plenen min er en slags flerbruksplen også. Her er det unger, katter, bikkjer, fulle menn, skravlekjærringer, grillfester og titter’n på hjørnet i skjønn forening. Naboen har rulleplen og kunstgress på verandaen. Bonde.

Stadionsaken: bøtte og spann og plastikkand

Klubbens sider kan melde at det begynner å flaske seg for Vålerenga:

– Vi fikk torsdag et brev som sier at vi kan gå i gang med prosessen om å lage en såkalt planskisse på Valle. Det betyr at man kan se på hvor stort kommersielt areal man kan ha i forbindelse med arenaen, man ser på mulig størrelse på stadion og mulige avkjøringer fra motoverveien etc. Det er å anse som en forprosess til en såkalt omregulering av tomten, sier VIF-formann Odd Skarheim.

For at vi skal få tomta for en krone uten at en EU-domstol skal komme etter oss må vi som kjent bygge noe som kommer hele befolkningen til gode. Hva er da bedre enn ett badeland og barnehager:

– Vi må finansiere opp hele anlegget med aktiviteter rundt her, og vi ser for oss et badeanlegg er i våre hoder, og kunne gi det tilbake til Oslos befolkning. Det bør også være rom for å skape barnehageplasser her. I tillegg er det stor interesse fra næringslivet og våre samarbeidspartnere som ønsker å være med i området og utvikle området, sier Skarheim.

Åh, vi kan se det for oss: En tropisk øy på Oslo Øst. Et sted der man kan parkere ungene i barnehagen. Slenge seg ned på en dekkstol. Lytte til bølgeskvulp. Bli servert fargerike drinker av en solbrun Freddy dos Santos. Kikke litt på damene og rusle bort på stadion en time før kamp.

Brann – Vålerenga: spillere

Vi har fått med oss at det er mange spillere som er klare for Brann. Noen vil ha tilbake plassen, andre er sikre på plassen, noen vil spille på sentral midtbane, andre på ytre flanke. Vi gir vel litt beng hvem som kler på seg suppeposene så lenge alle vil spille på de kule plassene, og ingen tar ansvar for den kollektive samhandlingen på laget. (Som om bergensere vet hva det er for noe.)

Vålerenga melder om en relativt frisk tropp. Mandagens kamp for andrelaget skulle vel tilsi en noe annen startoppstilling enn den mot Stabæk. Vi håper at det er noe mer en bare snakk om unge talenter denne gangen. Vi vil ha Glenn Roberts fra start. Og vi vil ha reprise på 1-0 målet mot Averøykameratene Glenn. For dem som ikke var der, så sakser vi dette fra livereferatet til Siste.no/ANB:

15 minutter:

– Mål til Vålerenga 2 1 – 0 Glenn Roberts

«Fellah slår corneren fra høyre helt over på motsatt side. Roberts saksesparker ballen i mål klint opp i krysset nesten fra hjørnet av sekstenmeteren. En utrolig scoring! Publikum reiser seg og klapper.»

18 minutter:

» Tidens Kravs sportsjournalist Rune Edøy sier han aldri har sett et vakrere mål i lokalfotballen.»

Ja takk!

Brann – Vålerenga: tur til Bergen
Mange reiser over for å få med seg en av klassikerne i norsk fotball. Det blir garantert høy stemning på og utenfor banen. Vi i VPN er av den rolige arten, og vi håper at alle er som oss. Glade i fotball og øl. Og ja vi synger med på «Øl og vold…» men vi tar det ikke bokstavlig.

Sjekk forøvrig vår guide til Bergen – skrevet av vår korrespondent på Vestlandet. Lenke nedenfor.

God helg

Ta deg en pils i solveggen. Lytt til plenen som vokser. Ta deg en pils i solveggen. Lytt til rosene som sprenger seg opp. Ta deg en pils i solveggen. Se på naboens kunstgressplen. Ta deg en pils i solveggen. Se på fuglene som bygger rede. Ta deg en pils i solveggen. Slå lens i naboens kompostbinge. Ta deg en pils i solveggen. Ikke glem solkrem. Ta deg en pils i solveggen. Fyr på grillen. Ta deg en pils i solveggen. Grill en gris. Ta deg en pils i solveggen. Spis. Ta deg en pils i solveggen. Solen går ned. Hvor mange pils blir det?

Helgedagbok? Jada. Podcast? Jepp

Legg igjen en kommentar