Påskedagboka Skjærtorsdag 5. april 2007

Ukas nest siste påskedagbok. Holm-brødrene er med til 2009. Myhre er mer offensiv, Mila-saken er ikke heeelt ferdig, det er fuzz i kjerka og vi feier til med litt utenomvålerengelske betraktninger. En skikkelig gladnyhet Begge Holm-brødrene har skrevet under ny kontrakt med Vålerenga. Ut 2009 sesongen forteller de offisielle sidene oss. – Vi er glade … Fortsett å lese «Påskedagboka Skjærtorsdag 5. april 2007»

Ukas nest siste påskedagbok. Holm-brødrene er med til 2009. Myhre er mer offensiv, Mila-saken er ikke heeelt ferdig, det er fuzz i kjerka og vi feier til med litt utenomvålerengelske betraktninger.

En skikkelig gladnyhet
Begge Holm-brødrene har skrevet under ny kontrakt med Vålerenga. Ut 2009 sesongen forteller de offisielle sidene oss.

– Vi er glade for å ha signert disse kontraktene før seriestarten i år. Det er viktig for oss at to så solide spillere nå har valgt å bli klubben de neste tre sesongene. En bedre påskenyhet kunne vi ikke servert vår supportere, sier Aalbu til klubbens sider.

Aalbu har rett. Selv om vi har sett varierende sesonger av de to har vi sett at begge har kapasiteten og evnene på hver sin måte til å være nøkkelspillere for Vålerenga. Kan 2007 bli sesongen der begge to er på sitt beste? Vi håper. Mens Daniel med sin teknikk og sine finesser kan varte opp med fotball som er nesten som ballett er Thomas en steinhard midtbanemann som mange ganger har vist hvordan han kan ta ut nøkkelspillere hos motstanderen ut av kampen, (hei, Kvisvik). Glad nå jeg.

Mila-saken ikke helt ferdig
Vi regnet egentlig med det, selv om Mila har skrevet kontrakt med oss. At den polske eks-klubben hans ikke ville la saken med eierskapet ligge. Den polske avisen Przeglad Sportowy melder ifølge VG at Groclin tar saken til FIFA, noe som ikke påvirker hvorvidt Mila kan spille mot Tromsø. Denne saken er nok ikke 100% ferdig før FIFA har uttalt seg. Vi venter.

Under lupen selv
VPN kjører analyser av motstanderne i Tippeligaen, akkurat idag har vi lagt ut vurderingen av Stabæk, (poetisk nok etter gårsdagens Dagbok). Men også Vålerenga er under lupen, denne gangen på fxt.no, (da uten plassering på tabellen). Endelig ser vi noe mer offensive uttalelser fra Myhre:

– Vi har en målsetting om å være blant topp fire hver sesong. Da er vi med og slåss om de edleste metallene, og det er kort vei opp til førsteplassen.

…før han sier at også er kort vei til 6-7 plass. Men dette høres bra ut dette, Petter!

En annen sak som i supporterkretser er et lite tema er hvordan en såpass stor klubb som Vålerenga kan være på sjuende plass i Tippeligaen mht budsjett, selv om vi har såpass med inntekter. Breen svarte på noe av økonomien i sitt intervju med oss, (linket nederst) og Myhre utfyller på fxt.no. Vi må ha egen stadion.

– Vi mister inntekter, og har høyere kostnader enn våre konkurrenter – på grunn av baneleie

VPN trenger ikke si hvor viktig vi syns ny stadion er i utgangspunktet. Og her serverer Petter en av de viktigste grunnene.

Ellers får vi vite noe jeg ikke visste, nemlig at Fellah skada seg på La Manga og ble satt 6 uker tilbake, mht å være klar til sesongstart. Vi tror nok han kommer grusomt tilbake.

Mer bråk i Kjerka
I Vålerenggutten strekker Trond Ingebretsen den hardt prøvede presten Einar Gelius for å misbruke Vålerenga Kjerke.
– Min tekst er ikke en hyllest til kirken eller kristendommen. På ingen måte … Jeg skrev sangen om en dramatisk hendelse i en bydel i Oslo, som en hyllest til faren min, bydelen og folket som lever på Vålerenga, sier Trond til bladet – en sak som Nettavisen skriver om.

Det er med andre ord den samme saken fra i vinter som taes opp igjen. Vi håper Gelius ikke svarer noe dumt på dette og at hele fuzzet tones ned.

Litt gammelt, og ikke bare Vålerenga
Vi kjøpte Dagbladet igår, men misset å lese den godt nok. For det er mange kilder til glede i det nummeret. Sportsmagasinet deres har snakket med supporterne i forkant av seriestarten: I en temmelig underlig artikkel finner vi ”bikinidama” fra Kristiansand som holder med Start, avbildet i bikini. Og vi finner selvfølgelig han fra Isberget, og ikke minst hun fra Kanarifansen med skjerfet godt knytt rundt hodet. Er fotografen Vålerenga-supporter som har lurt disse menneskene?

Under overskriften ”Kamphanen” (hæ?) finner vi for Vålerenga Nimo fra Klansstyret og Bohemenbardisken (den gode siden av den). Heldigvis er han helt normal og oppegående i intervjuet, og viser nok en gang hvilken avstand det er mellom hovedstaden og dette landet ellers. Takk og lov.

Det er også et portrett med Steffen Iversen i magasinet, der artikkelforfatteren presterer følgende knallobservasjon om den glade trønder:
– Derfor finner man heller ikke Steffen Iversen i pikante skandaler og historier om utagerende oppførsel.

Vi lar den ligge og peker heller på hvordan ord er mer enn fattige der Dagbladet i samme avis vil si noe om hvordan det går med Riise og Liverpool i CL. Og vi finner denne overskriften:
”Riise lukter gresk aften”

Hvem lukter hva?

Påsken: ellers fin, men..
….hvorfor i helvete må alt være gult? Det blir litt for mye for meg, alt dette motbydelige gule som er overalt. Og så er julen rød. Greit nok, vi har rødt i fargene, men det blir for mye rødt til at jeg ikke tenker på fiskerlandsbyen. Halloween er svart, og selv ikke Valentinesdagen redder oss med sin rosafarge. Vi krever kongeblå høytid nå! Fra 9.april til midten av november er vårt forslag.

Vålerenga i dag
Last ned seriespesialpodcastene til mp3-spilleren din. Gå ut i solen, finn en benk, jekk en øl, lukk øynene og hell kald pils utover kinnet og skjorta mens du hører på analysene

Legg igjen en kommentar