Elfsborg – Vålerenga 2-3

Royal League 6. runde – Borås Arena 10.12.2006 – 5.605 tilskuere Vi møtte den svenske seriemesteren. Vi lå under 2-0 med bare 32 minutter igjen å spille. 32 minutter holdt i massevis. Petter Myhres Vålerenga nekter nemlig å tape. Et mål av høstens navn Jan Derek Sørensen, ett straffemål og en perle av ett skudd … Fortsett å lese «Elfsborg – Vålerenga 2-3»

Royal League 6. runde – Borås Arena 10.12.2006 – 5.605 tilskuere

Vi møtte den svenske seriemesteren. Vi lå under 2-0 med bare 32 minutter igjen å spille. 32 minutter holdt i massevis. Petter Myhres Vålerenga nekter nemlig å tape. Et mål av høstens navn Jan Derek Sørensen, ett straffemål og en perle av ett skudd fra Grindheim gjorde Vålerenga til gruppevinner og til det laget som har tatt flest poeng i gruppespillet i Royal League.

KAMPFAKTA:

Elfsborg – Vålerenga  2-3 (1-0)

Mål:
1-0 Alexandersson 24.min
2-0 Ishizaki  58.min
2-1 Sørensen  67.min
3-1 Grindheim 78.min
4-1 Grindheim 81.min

Vålerenga:
Bolthof – Storbæk, Wæhler, Muri, Jepsen  – Dos Santos(Lange, 70), Grindheim, Fellah, Berre – Sørensen, Robert(Mathisen)

Elfsborg:
Wiland, Mobaeck, Andersson(Bajrami, 46. min) Karlsson, Arvidsson, Holmén, Ilola (Avdic, 82. min) Ishizaki, A.Svensson(Sjöhage, 27. min) Alexandersson, M. Svensson.

Gult kort: Mobäk 42.min

Hoveddommer: Henrik N Kragh
Assistentdommere: Anders Nørrestrand og Bill R Hansen jaget langs linjene, mens fjerdedommer og sjef over tileggstidslystavla var svenske Sven-Martin Åkesson

KAMPINNTRYKK:

Flaks
Det kjennetegner topplag å vinne jevne kamper. Når motstanderens supportere tusler hjem mens de mumler «forbanna uflaks», ikke en gang, men hver gang. Vålerenga har blitt det topplaget, ikke bare i Norge, men også i Skandinavia.
Skuddstatistikken var lik, antall skudd på mål var likt, Elfsborg hadde flere cornere, Elfsborg tapte og Vålerenga vant kampen og gruppa.

Ta en rangel
Det har vært snakka om spillernes holdninger, det har vært snakka om drikkekultur. Vel, kjære Vålerengaspillere, med VPNs velsignelse kan dere nå knyte slipset rundt panna, drekke med begge henda, synge obskjøne drikkeviser, ja i det hele tatt oppføre dere som alle andre i ukene frem mot jul.
Dere har fortjent det, etter denne avslutninga av sesongen. Dere har nemlig vist med innsatsen dere legger for dagen at dere bryr dere om Royal League, at dere setter pris på å spille med logoen vår på brystet, at dere verdsetter de som betaler ingangspenger og kjører til jævla Borås for å støtte dere.
Egentlig burde det være en selvfølge for profesjonelle spillere å være profesjonelle, men verdensmesterne fra Trondheim har vist oss at så ikke nødvendigvis er tilfelle.

Kort om kampen
1-0 Muri blir et øyeblikk fargeblind og legger ballen på lissa til en Elfsborgspiller, så mens vi er på vei fremover tar Elfsborg oss i ubalanse. Etter litt pingpong inne i feltet skårer Alexandersson.
2-0 Wæhler lager straffe, Ishizaki skårer.
2-1 Jan Derek blir spillt igjennom på 16 meteren. Han fører ballen et par meter og setter ballen under keeper og i mål.
2-2 Jan Derek er igjen på farten og felles innenfor 16-meteren. Grindheim ser kepper går tidlig og setter ballen i motsatt hjørne.
2-3 Jan Derek legger ballen til Grindheim som avanserer noen meter før han dundrer ballen i mål via tverrliggeren.

Ikke bare er vi ubeseirede i gruppespillet, vi er det laget som har tatt flest poeng og kan mest sannsynlig glede oss til hjemmekamp i kvartfinalen, som trolig skal spilles den første uken i mars.

Kvartfinalistene
Det er usikkerhet knyttet til noen av kvartfinalistene, men dissse lagene er definitivt klare:

Fra Norge:
Vålerenga, Lillestrøm og Brann

Fra Sverige:
Elfsborg og Helsingborg

Fra Danmark:
OB og Brøndby

Den siste kvartfinaleplassen står mellom FC København og AIK, men mye skal vel gå galt om ikke FC København tar mer enn 3 poeng på sine tre siste kamper og går forbi AIK som stoppet på 6 poeng og -5 i målforskjell.

VPN kommer tilbake med mer, når vi har fått bekreftet dato og endelig bekreftelse av regelverket for trekningen av kvartfinalene.

Legg igjen en kommentar