Stenshagen ut av ASA-styret

VPN har tatt en aldri så liten titt på styret i ASAet. Hvem er de og hva gjør de? Utenom å sitte i styret til ASA da…. Egil Stenshagen har lenge vært nestleder i Vålerenga Invest Fotball ASA. Nå har han imidlertid trukket seg fra styret – fullstendig uten dramatikk. I alle fall er det … Fortsett å lese «Stenshagen ut av ASA-styret»

VPN har tatt en aldri så liten titt på styret i ASAet. Hvem er de og hva gjør de? Utenom å sitte i styret til ASA da….

Egil Stenshagen har lenge vært nestleder i Vålerenga Invest Fotball ASA. Nå har han imidlertid trukket seg fra styret – fullstendig uten dramatikk.

I alle fall er det svært udramatisk det som tilflyter oss av informasjon, men vi tror jo også at Johan Fredrik Odfjell bare ombestemte seg og
plutselig ville han simpelthen ikke lenger lede Statoil-styret fordi han måtte konsentrere seg om sitt styremedlem-verv i Den Nationale Scene. Derfor siterer vi Egil Stenshagen ordrett, per epost: «Jeg er fortsatt 3.største aksjonær har vært med i styret i mange år gikk derfor ut ved årsskiftet «nye» krefter må få slippe til».

Nye ansikter

Og ASA-et benytter faktisk anledningen til å plukke opp noen nye ansikter i styret. En av dem er Solveig Torsvik. Siden 2004 har hun vært medlem av Vålerengas hovedstyre og Vallhall Fotballhalls styre. Mest kjent er hun imidlertid for å ha vært Håkon Lie i Arbeiderpartiet, et parti som i sin tid vraket henne og Thorbjørn Jagland omtrent på samme tidspunkt. Say no more.

Vi sendte derfor en epost med spørsmål til Torsvik, og fikk følgende svar: «Meldte meg inn i Klanen på slutten av 90-tallet. Valgkomiteen spurte om jeg ville være kandidat til hovedstyret, og ble altså valgt på årsmøtet 8. mars 2004. Da ble det medlemskap i klubben også. Hvorfor?

Vel – bor på Lørenskog. Så mange Strømmen-kamper i gamle dager, og har altså alltid tilhørt de mange på Lørenskog som ikke har tilhold på Åråsen. Ville ikke gå glipp av muligheten til å være med å bidra til utviklingen av Vålerenga, når den sjansen dukket opp».

Torsvik tar den ene av klubbens to plasser i ASA-et. Den andre plassen tar Odd Skarheim, som leder styret i klubben.

Kragerø Golf Invest

Ny i styret er også Jon Håkon Pran. Vi vet ikke så forferdelig mye om fyren, annet enn at han er født i 1961 og sitter som styre- og/eller varamedlem i til sammen 29 styrer. I 11 av dem er han faktisk styreleder, blant annet i Motlys, et produksjonsselskap som i fjor lagde dokusåpen Raballder for TV2. Pran har også flere sentrale verv i Møllergruppen og sitter som styremedlem i Sentrum Scene, hvis vi skal tro Visma Bizweb riktig. Bizweb skryter i alle fall av å være Norges ledende leverandør av næringslivsinformasjon på nettsidene sine. Pran er også styremedlem i Kragerø Golf Invest, og da vet vi vel hvor han liker å feriere i juli.

Bryggegata største eier

Når vi først var innom Bizweb søkte vi likeså godt på resten av ASA-styret også, vi. Det ledes altså av Stig Grimsgaard Andersen. Han er fremdeles arbeidende styreformann i AON Grieg Norden, et amerikansk selskap som er en av verdens største forsikringsmeglere. Han sitter i totalt 23 styrer og leder 12 av dem, han er for øvrig nestleder i Hafslund ASA og eier noen prosenter i Vålerenga ASA.

Største eier og styremedlem var tidligere eks Vålerenga-spiller Hans Petter Lundteppen med sine 44 prosent av aksjene. Nå er det imidlertid Bryggegata som er største eier. Varamedlem til styret er nå, som tidligere, Henrik August Christensen. Han var styreleder i det gamle Vålerenga Fotball ASA. I dag er han blant annet styreleder i Choice Hotels Scandinavia ASA. Og litt smilte vi da vi i så at han også er styreleder og eier av Lille Frøen Tennisbane Ans. Mora mi eier jo den store!

Endring i vedtektene

I følge Brønnøysundregisteret er det blitt gjort flere små endringer i ASA-et i år. Da selskapet ble stiftet 16. februar i 2004, var aksjekapitalen på 8 millioner kroner. Den ble økt til 10,5 millioner i 2005, 25. januar i år var den på 11 millioner og i februar ble den økt til 14 millioner kroner. Hva dette betyr, annet enn at det ser ut som ASA-et tilføres mer penger, vet ikke vi. Det kan imidlertid ha sammenheng med en liten endring i formålsvedtektene til ASA-et. Der heter det nå:

«I henhold til avtalen med klubben har Klubben forkjøpsrett ved salg av aksjer i Selskapet».

Det tyder i alle fall på at Vålerenga har ambisjoner om å overta/kjøpe aksjer i ASA-et når muligheten byr seg.Legg igjen en kommentar