Men Gabardinmannen var ikke død…

Gabardinmannen har snart lagt opp og gjenoppstått oftere enn Jesus og Trine Haltvik til sammen. Denne gangen er det ikke uventet den tidligere skiklubben fra Oslo Vest som får gjennomgå. Fata Morgan A. Andre lag i tippeligaen prøver å markedsføre seg som det dem er. De spiller på tradisjoner, de spiller på folkelighet og de … Fortsett å lese «Men Gabardinmannen var ikke død…»

Gabardinmannen har snart lagt opp og gjenoppstått oftere enn Jesus og Trine Haltvik til sammen. Denne gangen er det ikke uventet den tidligere skiklubben fra Oslo Vest som får gjennomgå.

Fata Morgan A.
Andre lag i tippeligaen prøver å markedsføre seg som det dem er. De spiller på tradisjoner, de spiller på folkelighet og de spiller på profiler. Lyn og Morgan A. derimot har satset på omvendt markedsføring. De bygger luftslott gjennom løgner og bedrag. VPN har allerede vist at Lyns fantastiske evne til å utvikle talenter fra egne rekker er løgn og fanteri. La oss se på andre sider av luftslottet på vestkanten.

Billettsalget
Er det noen som kjenner en eneste kremmer som gir bort noe gratis som han kan få solgt. Lyn spår stinn brakke på mandag og hevder at det allerede er solgt 13.000 billetter. Jeg nekter å tro det, jeg simpelthen nekter å tro at 13.000 osloborgere har vært å kjøpt billett til kampen. Det jeg derimot kan tro er at det blir et sted mellom 9.000 og 12.000 betalende tilskuere på mandag. Om det hadde vært det påståtte trøkket for å kjøpe billetter hadde Brynestad neppe delt ut gratisbilletter i bøtter og spann på McDonalds, på Smartklubb og subsidiert OBOS-medlemmer i hue og ræva.

Mer billettsalg
Det er solgt over 4.000 sesongkort til FC Lyns hjemmekamper i år. Det påstås i hvert fall. Jeg nekter å tro at over 4.000 osloborgere faktisk har betalt for sesongkort til Lyns kamper. Jeg nekter å tro at de har tredoblet sesongkortsalget sitt fra i fjor. Se på publikumstalla fra i fjor de hadde mindre enn 7.000 tilskuere i gjennomsnitt, inklusive kampen mot oss og RBK. Trekker du fra motstanderlaga sine supportere vil jeg tro du sitter igjen med mindre enn 4.000 som er genuint interessert i Lyn. I år har absolutt alle sammen av disse kjøpt seg sesongkort, ja det skal du få meg til å tro. Troverdigheten styrkes ikke akkurat av at de blir presentert av norsk fotballs mest skabbete bikkje. Jeg ler like godt av disse ”salgstalla” som jeg lo av forsiden til Bastionen når de varslet at alle mann skulle til Kristiansand. Intet mindre enn 1.000 ”bastionærer” skulle på serieåpningen. Talla viser at de havna et sted på 200-tallet. Er det rart det er vanskelig å ta disse folka seriøst?

Full stadion i 2007
Lyn har en kampanje gående på sine hjemmesider om fullt stadion i 2007. Jeg regner med at de mener at folk faktisk kommer på kampen og ikke hvor mange billetter som ligger i søpla uttafor McDonalds og Smartklubb. Å gå med åpne øyne inn i et prosjekt som bare kan ha ett utfall, offentlig ydmykelse, er ikke bare dumt, det er en kilde til skadefryd for alle oss andre. Dere kan ljuge om mye og jeg har ikke tenkt til å gå på Lyns hjemmekamper for å sjekke, men fullt stadion 2007, hvorfor ikke ta med noe om å gå på vannet eller helbrede spedalske i samme slengen?

Kvalitet koster
En konsert med David Bowie skal koste mer enn en konsert med Rune Rudberg. At Brynestad setter opp prisen (for de betalende tilskuerne) når Lyn endelig har ett produkt som selger, en kamp mot Oslos stolthet, skulle nesten bare mangle. Det ville jo vært et ran om kamper som Lyn – Hamkam, Lyn – Molde eller hvilken som helst annen lynkamp skulle koste like mye som kampen mot selveste seriemesteren.

Keith Woods
Du husker sikkert knapt hvem han er, men dette er markedssjefen i Lyn. Dette var mannen som gjorde seg så liten at han klipte medlemskortet i klanen for å få jobben i Lyn og 30 sekunder med medieoppmerksomhet. Han regnet sikkert med å vekke harme og forargelse. Han vakte mer vemod og sympati. Stakkar, jeg synes fortsatt litt synd på gutten. Tenk å gjøre seg så liten, og det i et arbeidsmarked som var langt fra presset. Dersom neste arbeidsgiver ber deg drite i buksa å sitte i sola til det tørker, så la oss slippe og høre om det, Keith. Vi har lidd nok på dine vegne.

Morgan Andersen
Det finnes ingen grenser for Morgan, han er en parodi på seg selv. Vi husker alle kjørebokskandalen, vi husker påstandene om klipp og lim med underskrifter på spillerkontrakter, vi husker hans levende beskrivelse av sin dødsangst når ”hundrevis av supporterne” stormet Higbury. Vi husker hans krypende retrett etter å ha uttalt seg om Rekdals rolle i Vålerenga. Stakkars Morgan, det må være vondt å bli sett på som en levende vits i norsk fotball. I journalistkretser kalles han bare tredagersmorgan. En artikkel om Morgan Andersen går nemlig alltid over flere dager. Først har du intervjuet. Dagen derpå kommer kritikken fra halve fotballnorge som påpeker alle løgnene. Dag tre kommer Morgans stakkarslige dementi, hvor han hevder at alt bare er oppspinn fra journalistene. Stakkarslig, ynkelig eller helt Morgan om du vil. Avisene fryder seg, tre dagers moro for en jobb, du får det ikke bedre enn det.

Stakkars casuals
Mens casuals i andre klubber ser skikkelig gærne ut der dem kommer i pene klær på kamp, må det være et helvete å tilhøre casualskulturen i Lyn. Tenk deg å være casual på en hel tribune med folk kledd i Lacoste, Prada og Burburry. Jeg aner ikke om Lyn har casuals, men det må være et paradoks for alle andre casualsgutter at dem kler seg som vestkantens lespende pappagutter for å se tøffe ut. Det er som å gå i trange jeans, skinnvest og bar overkropp for å se macho ut.

Fasiten
På mandag klokka 20.00 blir vi servert fasiten på Ullevaal, har Lyn rett vil vi 3-5.000 klansmedlemmene som har kjøpt billett drukne i det dannede folkehavet på langsidene. De velkondisjonerte vil være i klart overtall og saklige kommentarer og behersket klapping vil dominere på tribunen. Har jeg rett vil renholdsverket i ukesvis pelle ”forhåndssolgte” billetter ut av rennestein, buskas og kratt rundt hovedstadens fastfoodsjapper.

Kampen
Spør en du stoler på i FC Lyn (…) om hva de helst skulle ønske av å vinne byderbyet og fortsatt være en ubetydelighet i norsk fotball, eller å tape kampen å kunne kalle seg seriemester. Vi veit alle svaret. Den eneste tittelen Lyn har tatt de siste åra er NM-gull i å skape likegyldighet. Vi er regjerende seriemester og vi nyter det. I år har vi lyst på mer enn bare seriegull, en skalp med pannebånd ville gjort seg fint over peisen.

God kamp!

PS. Husk og spis egga dine i påsken, vi har nok fugler i Norge.

Legg igjen en kommentar