”Vi e’kje fra Norge, vi e fra Bergen”

Bergenserne sier det litt skøyeraktig i Norge. Resten av Norge bruker det som en helt nødvendig unnskyldning når vi er i utlandet. Mens vi ser ned på skotuppa våre, sier vi til våre utenlandske venner at ”Nei, de folka der aner jeg ikke hvem er, jeg har aldri sett dem før, de er ihvertfall ikke … Fortsett å lese «”Vi e’kje fra Norge, vi e fra Bergen”»

Bergenserne sier det litt skøyeraktig i Norge. Resten av Norge bruker det som en helt nødvendig unnskyldning når vi er i utlandet. Mens vi ser ned på skotuppa våre, sier vi til våre utenlandske venner at ”Nei, de folka der aner jeg ikke hvem er, jeg har aldri sett dem før, de er ihvertfall ikke nordmenn, jeg trur dem er bergensere”.”Vi e’kje fra Norge, vi e fra Bergen”
Jeg gleda meg til Royal League, jeg gleda meg til storkamper mot lag som FC København, Brøndby og Ifk Gøteborg, og så ender vi opp med Brann? Det er som å møte morra di når du går på blinddate. Brann i Royal League er skikkelig nedtur.

Det er forskjell på folk
I alle tenkelige og utenkelige sammenhenger prøver bergensere å dytte inn hvor de er fra.
Vi som er fra hovedstaden behøver ikke det. Vår kledelig beskjedne fremferd, vårt dannede språk, hele den utstråling og stilfulle, ja nær distingverte væremåte som følger naturlig med det å være fra hovedstaden, gjør at alle andre bare nikker anerkjennende, mens de hvisker i skjul: ”se en ekte bysborger, en fra den store Vålerengafamilien”. Noe annet er det med skarreoppsopet fra vestlandet. De kommer løpende mot deg som ensomme, herreløse bikkjer og klynker ”her e eg, eg e fra Bergen”. Hvem er det som bryr seg, Voss, Smøla, Sogn og fjordane eller Bergen. Vi har ikke mista noen bikkje, ta med deg pinnen din og stikk.

Pausefisken
”En karismatisk lederskikkelse med akademiske anlegg”. Jeg lover å begynne og skarre dersom foregående sitat er hentet fra noe karakterbok Mons Ivar Mjelde, noensinne har hatt med seg hjem. Å se på et intervju med Mons Ivar Mjelde er som å se på et intervju med en gullfisk, du ser dem beveger leppene, men det kommer liksom ingenting av betydning. Mjelde, du er norsk fotballs pausefisk. Er det ikke litt sårt Mons Ivar, at Kjetil Rekdal, Trond Sollied, ja til og med hamkamtreneren har vært diskutert som fremtidige landslagstrenere i Norge, ditt navn har aldri vært i den diskusjonen, aldri.

Forholdet mellom Bergen og Oslo
Bergenserne kommer til Oslo for å besøke hovedstaden og storbyen Oslo. De kommer for å gå på vår hjemmebane, cupfinalearenaen, landslagsarenaen Ullevål Stadion. De kommer for å se Stortinget, Slottet, Holmenkollbakken, Nasjonalteateret, Nasjonalgalleriet, den norske opera, Munchmuseet, Vigelandsparken osv osv osv Hva er det Bergen har å by på, nå som dere får så storfint besøk? Dere har jo for pokker ingenting. NADA!
Ja, men Fløybanen da, vil bergensere si. Fløybanen kjære bergensere, den er en mellomting mellom en T-bane og en heis. Vi har plenty med begge deler i Oslo. Vi reiser ikke ut på landet for å se på en utendørs heis.

Vestlandets undermålere
Har du tenkt over at Stavanger har blitt oljebyen, mens Ålesund har blitt fiskerbyen i Norge.
Bergen som ligger midt i mellom disse enda mindre byene har ingenting. Hvordan er det mulig? Bergen ligger midt i smørøyet, når det gjelder naturressurser, det eneste de har klart å få ut av beliggenheten er talefeil!?! Finnes det ikke bergensere med tiltak? Svaret gir seg selv.

Buekorps
Noen eldre menn gjør hva som helst for å komme nærme 14-15 årige drillpiker med korte skjørt og guttunger i uniform. I Bergen er de stolte av disse gamle gubbene som trenger seg flokkvis og siklende inn i 17 mai toget. En skam er det. I Oslo så ville vi ha kasta disse gamle grisene ut av 17. mai toget, og jaga de uttafor bygrensa.

Bataljonen – Norges største !!
Ja, etter min mening er det helt klart at Bataljonen er Norges største……. skolefritidsordning.
I tillegg til at de angrende foreldra til disse ufordragelige tenåringa slipper å se avkommet noen timer når det er kamp, så lærer unga noen gloser engelsk. Bergenserne synger nemlig på
engelsk når de skal støtte laget sitt. Når de synger engelsk så skjuler de den stygge skarringa si bedre enn når de harker av gårde på bergensk. ”Vålerenga har klanen” sier de misunnelig. Ja, men ”Brann har Bergen” sier de for å søke trøst. Det er mager trøst. Blir som å diskutere om det er syfilis som har min stygge tante Herdis, eller om det er tante Herdis som har syfilis. Det var vel ikke sånn at Bergen fikk Brann i konkurranse med en lang rekke andre interesserte byer, nei jeg kan faktisk forsikre dere om at det er større rift etter tante Herdis.

Også svært mislikte barn har mange navn: det gamle navnet var BST
Brann må være den eneste klubben i verden, der klubben er en av de største kreditora i supporternes konkursbo ?!?!. Brann solgte supporterklubben billetter på krita. Supporterklubben slo seg deretter konkurs. Tenk deg spillera som har måtte høre denne patetiske gjengen stå og pipe på sitt eget lag, hver eneste hjemmekamp og deretter får høre at spillerlønnene blir forsinka fordi ”supporterne” er konkurs. Brann angra sikkert på at de slapp dem inn på stadion, og enda mer på at de fikk slippe inn på krita… Før du gir deg med å flire over dette, kan du le enda mer av at Sogndal også hadde et krav på kr. 50.000,- i brann supporternes konkursbo. ”brann 4ever”. Alt for Brann….Yeah right.
Jeg trekker fortsatt på smilebåndet hver gang jeg hører uttrykket ”antall betalende tilskuere” på Brann stadion.

Forsterkninger før 2005 sesongen
Vålerenga har så langt brukt en håndfull millioner og fått en håndfull med landslagsspillere. Brann har brukt 15 millioner +++ på å styrke bridgemiljøet i Bergen. Hvilket kjøp! En lubben og lett feminin bridgespiller med sittesår. Resten av Norge har bare et spørsmål: Hvorfor ble det Martin Andresen, sa lyns millionvarp Arild Berg nei?

Kampen
Møt opp kjære Vålerengafamilie, møt opp kjære Osloborgere, ta den lange turen over fjellet. Reis langt inn i de rurale strøk og by de innfødte på din stemme og klare diksjon. Gjør samma jobben på tribunen som gutta våre gjør på banen. Vi gir alt, før vi tar alt.
Ta godt i mot oss Bergen, det kommer fintfolk fra Oslo på besøk, og vi er betalende
tilskuere…

God kamp!

Legg igjen en kommentar