Vålerenga – Djurgårdens IF 3-1

Royal League 3. runde – Vallhall 2.des.2004 – 4.307 tilskuere Siste runde i Royal League for året 2004 skulle egentlig spilles på Råsunda. Så ble den flyttet til Ullevaal. Så ble den flyttet til Vallhall. Brannalarmer, bengalske lys og tidvis glødende fotball…vi har vært på innendørs fotballkamp. Vålerenga: Arni G. Arason David Brocken Erik Hagen … Fortsett å lese «Vålerenga – Djurgårdens IF 3-1»

Royal League 3. runde – Vallhall 2.des.2004 – 4.307 tilskuere

Siste runde i Royal League for året 2004 skulle egentlig spilles på Råsunda. Så ble den flyttet til Ullevaal. Så ble den flyttet til Vallhall.

Brannalarmer, bengalske lys og tidvis glødende fotball…vi har vært på innendørs fotballkamp.

Vålerenga:

Arni G. Arason
David Brocken Erik Hagen Kjetil Wæhler Tom Henning Hovi
Morten Berre Thomas Holm (Gashi fra 45.) Jørgen Jalland Daniel Fredheim Holm (Skiri fra 78)
Steffen Iversen Freddy dos Santos (Klavan fra 82)

Djurgården:

Dembo Tourray – Rasck, Kuivasto, Karlsson, Stenman, – Amoah, Arneng, Johannesson Hysen – Johansson -Sjölund

Mål/Kort:

26. min Fredheim Holm 1-0
1-1 Hysen 66. min
68. min Iversen 2-1
88. min Iversen 3-1
———-
11. min Hagen GK
57. min Iversen GK
80. min Jalland GK

Hoveddommer: Klaus Bo Larsen

Assistentdommere: To dansker

Siste runde i Royal League for året 2004 skulle egentlig spilles på Råsunda. Så ble den flyttet til Ullevaal. Så ble den flyttet til Vallhall.

Vel, når først kampen skulle starte fant brannalarmene det for godt å kime i vei. 2 ganger…Evakueringen startet møysommelig og akkurat når de første menneskene var kommet ut i kulden opplyser speaker om at man kan returnere til plassene sine. Mannskaper fra Oslo Kommune Brannetaten inntar myndig stilling mellom spillerboksene og blir stående der kampen igjennom. Og de får saktens noe å gjøre også, for siden vi skal spille innendørs har et par svenske lemmen av noen fotballsupportere klekt ut den briljante idéen å fyre opp noen bluss, såkalt bengalske lys, med det resultatat at de tåkelegger store deler av hallen. Og på toppen av det hele hiver de lysene ut på kunstgresset… Fra en nasjon som har fostret både Alfred Nobel og Trazan Apanson så vi forsvinnende lite til nobelprisemnene på kampen for å si det sånn…

Over til det fotballfaglige
De første minuttene preges av nervøst spill noe som igjen skaper en del sjanser som egentlig ikke burde bli sjanser. DIF er farlig frempå med et skudd fra 25 meter som «dupper» og må regnes som et første forsøk. Ellers gjør Panzer sitt for å markere seg. 10 minutter er passert når Hagen setter inn verdens lengste sklitakling og dytter svensken over det som samtidig må ha vært ny rekord i høydehopp. Dommer Klaus Bo Larsen ønsker sikkert at han hadde gule kort på størrelse med et A4-ark i slike sammenhenger.

DIF går rett i angrep fra frisparket og er farlige foran mål. Etter litt klabb og babb havner faktisk ballen i mål bak Arni, men det avblåses korrekt for dytting(er vår bestemte mening…).

12 minutter. Ivers spiller Brocken fint igjennom. Belgierenligger et hestehode foran 4 DIFere og stormer med god fart mot målet. Han får i vei et skudd fra 17-18 meter uten at det blir skikkelig dreis på det og derfor heller ikke noe mål. Det ser ut til at DIF har en utpreget sårbarhet i at de ikke klarer å tette igjen raskt nok dersom vi kommer på kjappe overganger.

Vi er i angrep igjen minuttet etter hvor Brocken kommer på høyresiden, tar med seg ballen helt ned til dødlinja, får lagt inn til Freddy som kliner til med strak vrist…i lufta…schwæær miss det der, Freddy!

Brocken er frempå igjen etter 17 minutter med et godt skudd som desverre går utenfor. For å kompensere kjører Berre og Brocken et lite show. Brocken finner en plutselig umarkert Daniel Fredheim Holm som fra 6-7 meter kan plassere ballen elegant i nettmaskene. Pa Dembo gjør jobben adskillig lettere for våre gutter med å ruse ut på en av sine særegne fleinsoppløp. 1-0 og vi leder (litt) fortjent 25 minutter ut i kampen.

Vi ser tendenser at DIF kommer enkelt gjennom vår midtbane og det forsvaret som har vært pottetett og patent i hele sesongen sliter litt med raske svensker som spiller seg rett gjennom forsvarslinja.

Spillet bølger litt frem og tilbake i en periode og ingen av lagene klarer å produsere noen store sjaner utover i omgangen og det mest spennende som skjer er Ivers’ skudd på volley fra utenfor 16 meteren som Dembo plukker greit. 1 minutt tillegg uten at det hjalp noen av lagene.

Andre omgangen starter med ett bytte for vår del. Rekdal tenkte sikkert «vær lur, sats på mur» og satte inn Gashi i stedet for Holm.

Omgangen fortsetter for øvrig der den andre slapp. Nølende spill fra begge lag. Daniel, Freddy og Brocken har forsåvidt en god dag på jobben og produserer de halvsjansene som dukker opp. Ivers pådrar seg et gult kort etter 12 minutter for å gå inn en lang og inngående samtale med dommeren hvor det var åpenbart at de ikke snakket om «de nære ting». Dette til tross for at Ivers plasserte seg så nære ansiktet på dommeren at du ikke kunne klart å klemme inn en en-sides dommerrapport mellom nesetippene deres…

DIF får sin største sjanse etter 13 minutter av andre omgang da et skudd fra 9-10 meter stryker utsiden av den ene stanga til Arni. Vi trekker pusten og noterer flittig på blokka om at vi har et visst press og at nervøsiteten er i ferd med å bli borte både i laget og på tribunen. Og akkurat når vi har gjort det utligner Djurgården…
1-1 etter et skudd fra Hysén fra omtrent 22 meter etter at vi fumler og ikke klarer å sette opp et skikkelig forsvar. Krontabbe! Jeg noterer så blekket spruter og synes dette ser amatørmessig ut sett i forhold til hvordan vi egentlig kan spille forsvar. Jeg leter etter et ord for å beskrive den tafatte holdningen da jeg kikker opp fra notatblokka og ser at vi går i angrep. Brocken legger inn i feltet hvor det blir en del frem og tilbake og hvor ballen til slutt havner i beina på Steffen som på sin side har god tid og god kontroll og dermed enkelt kan gi oss en 2-1 ledelse etter 67 minutter.

Så får vi en rekke sjanser etter hverandre signert Steffen, Daniel og Brocken uten at disse klarer å sette ballen i mål.

Så:
77 minutter. Daniel byttes ut med Amund Skiri.
79 minutter. Jalland takker og bukker for et gult kort.
81 minutter. Freddy går ut og inn kommer Klavan.
87 minutter. Steffen scorer mål.

Hendelsesforløpet indikerer at bytter ofte kan være taktisk viktige. Det begynner med en avklaring på midtbanen hvor Skiri er involvert. Klavan får pasning og stormer frem på vanstresiden og legger elegant til Jalland som på sin side stusser enda mer elegant videre til Steffen som, om mulig enda mer elegant, foretar et nytt innskudd på målkontoen.

Det legges til 3 minutter uten at verken DIF eller Vålerenga klarer å gjøre noe særlig fornuftig bruk av den tiden.

Vi leder dermed vår pulje overlegent med 9 poeng og det ser svært, svært positivt ut med tanke på videre spill i RL. Igjen et stort pluss på Steffen og skal det deles ut en nervepille i dag blir det til et tidsvis rustent forsvar.

Legg igjen en kommentar