Målforskjell

I lys av resultatene på Briskeby og Aspmyra i dag hitsetter vi reglene for poeng og målforskjell fra NFFs sider… Så jevnt, så jevnt… Kapittel 6 Kampresultat. Poeng. Plassering. § 6-1 (Seriekamper) a) I enkel serie spiller hvert lag 1 kamp mot hvert av de øvrige lag. I dobbel serie spilles det 2 kamper mot … Fortsett å lese «Målforskjell»

I lys av resultatene på Briskeby og Aspmyra i dag hitsetter vi reglene for poeng og målforskjell fra NFFs sider…

Så jevnt, så jevnt…

Kapittel 6

Kampresultat. Poeng. Plassering.

§ 6-1 (Seriekamper)

a) I enkel serie spiller hvert lag 1 kamp mot hvert av de øvrige lag.

I dobbel serie spilles det 2 kamper mot hvert av de øvrige lag.

b) Poengene fordeles slik: For vunnet kamp 3 poeng, for uavgjort 1 poeng og for tap 0 poeng.

Lagets plassering bestemmes av poengtallet.

c) Ved poenglikhet gjelder:

1. POENGTALLET. Står 2 eller flere lag likt, går det lag som har møtt til alle kampene foran lag som har uteblitt. Står fortsatt to eller flere lag likt, gjelder:

2. MÅLFORSKJELLEN, dvs forskjellen mellom scorede og tapte mål. Har noen av lagene med lik plassering etter pkt. 1 fått registrert 0-0 ifølge Kampreglementets § 13 – 2 bokstavene b) og c), skal resultatene også for de øvrige lag med samme plassering regnes for 0-0 mot den/de motstandere det gjelder. Står fortsatt to eller flere lag likt, avgjøres rekkefølgen av:

3. ANTALL SCOREDE MÅL. Det lag som har scoret flest mål går foran. For antall scorede mål gjelder samme regler som under pkt. 2 med hensyn til kamper avgjort ifølge Kampreglementets § 13 – 2 bokstavene b) og c). Ved fortsatt likhet er

4. RESULTATET AV INNBYRDES KAMPER avgjørende. Ved likhet i dobbel serie teller scorede mål på bortebane dobbelt. Dersom rekkefølgen fortsatt ikke er avgjort og det gjelder mesterskap eller opp- /nedrykking, skal den avgjøres ved kvalifiseringskamp(er).

d) Når det ved kvalifisering mellom 2 lag spilles 2 kamper, en på hjemmebane og en på bortebane, og de to lagene til sammen har scoret samme antall mål, skal laget som har scoret flest mål på bortebane regnes som vinner. Fører ikke dette til en avgjørelse, spilles det ekstraomganger i den andre kampen. Scorer lagene samme antall mål i ekstraomgangene, skal bortelagets mål telle dobbelt. Blir det ikke scoret mål i ekstraomgangene, avgjøres kampen ved straffespark- konkurranse. Samme regel gjelder ved kamp om mesterskap.

Legg igjen en kommentar