Vålerenga – Tromsø 1-1

Tippeligaen 22. runde – Ullevaal 27.09.2004 – 23.183 tilskuere Hele 23.183 tilskuere var vitne til at fiskesloen fra Tromsø stjal med seg ett poeng hjem til sjarken, til tross for enveiskjøring i slutten av første og mesteparten av andre omgang. I dag ville bare ikke ballen i nettet. Dommer Skjerven preget dessverre kampen – tidligere … Fortsett å lese «Vålerenga – Tromsø 1-1»

Tippeligaen 22. runde – Ullevaal 27.09.2004 – 23.183 tilskuere

Hele 23.183 tilskuere var vitne til at fiskesloen fra Tromsø stjal med seg ett poeng hjem til sjarken, til tross for enveiskjøring i slutten av første og mesteparten av andre omgang. I dag ville bare ikke ballen i nettet. Dommer Skjerven preget dessverre kampen – tidligere generalsekretær i Norges Blindeforbund Arne Husveg ville gjort en bedre jobb…

Vålerenga:

Arni Gautur Arason
David Brocken (dos Santos fra 31.) Erik Hagen Kjetil Wæhler Tom Henning Hovi (Rekdal fra 85.)
Per Egil Swift Ardian Gashi Thomas Holm Morten Berre
Steffen Iversen Daniel Fredheim Holm (Jalland fra 46.)

Tromsø: Who cares…

Mål/Kort:

7 min 0-1 Lars Iver Strand
Freddy dos Santos (str.) 1-1 74 min
———-
21 min GK Thomas Hafstad
Thomas Holm GK 45 min
51 min GK Hans Åge Yndestad

Hoveddommer: Tommy «Arne Husveg» Skjerven

Assistentdommere: Jan Petter Randen, Tore Aaland

Hadde engang en foreleser på skolen som hadde et særegent uttrykk for ting som verken var fugl eller fisk, og det var wishywashy. Og kampens første minutter var ganske wishywashy.

Kunne ikke spore den store tenningen hos våre spillere og TILs var ikke helt i støtet de heller, dvs helt til Tom Henning Hovi gikk i et hasardiøst taklingsforsøk uten sikring etter ca 7 min. Tromsøs Karim Essidiri spretter forbi og legger et lurt innlegg i bakrommet vårt. Wæhler prøver å stupheade ballen til corner og Panzer prøver å tuppe den til corner, men begge mislykkes og Lars Iver Strand kan bare bredside ballen i mål. 0-1 og vill jubel blant 13 tilreisende supportere.

Selv målet er ikke en skikkelig vitamininnsprøytning, det tar tid før vi kommer i gang med vårt offensive spill. Riktignok spiller Iversen godt. Han er tidvis et genialt oppspillspunkt. Godt blikk og sikre avleveringer skaper rom og usikkerhet i TILs forsvar.

Den første sjansen til Enga står Per Egil Swift for. Etter at Berre og Gashi har lekt litt med kula får Swift den på 20 meter og prøver og kopiere Gashis mål i Bart City. Dessverre sklir han og i stedet for avslutning blir det en god overgangsmulighet for TIL. Noen små minutter senere åpner en Iversen stuss forsvaret til TIL og Gashi stormer inn i boksen til Tor Egil Horn. I skuddøyeblikket kaster en TIL forsvarer seg inn i bena til Gashi og får avverget situasjonen. Vi nærmer oss en scoring, men det har vi gjort ved en del tidligere anledninger også

I de neste minuttene skjer det mye. Først river Thomas Hafstad ned DFH idet sistnevnte er på vei inn i feltet, så blir Steffen Iversen sparket i ansiktet av Steinar Nilsen før Årst avslutter TILs sjarmoffensiv med å plante albuen i bakhodet på Belgisk Blå. Den siste episoden fører til at Brocken må forlate banen og at Freddyboy tar hans plass. Det er nå godt 30 minutter av kampen og TIL har allerede halt ut tiden i 23 min. Med en slik offensiv innstilling er det jo fullt forståelig at de ligger der de gjør

Etter 35 minutter kombinerer Iversen og Gashi bra. Med litt hell klarer Gashi å tråkle seg gjennom forsvaret også, men idet han skal gjenvinne kontrollen over ballen får han en uforklarlig dårlig touch på ballen og den ruller inn til Horn. Veldig synd, med en bedre touch hadde han skrudd ballen inn i lengste.

Helt mot slutten av omgangen tar det seg opp igjen etter en liten dødperiode. Først ut er en heading fra kort hold ikke går dit intensjonen var. Så legger Freddyboy nydelig inn fra høyrekant. Iversen går opp og kan bare styre den inn fra 7 meter, men dessverre for alle de 23.183 som møtte opp går den rett på keeper. En meter til side og vi kunne ha gått til pause med 1-1. Personlig mener jeg at Iversen burde ha fått til mer på den headingen, selv om den muligens kom noe bak ham.

Neste episode er en situasjon jeg tror vil bli diskutert i det vide og brede. De klarsynte vil påstå at Iversens heading traff armen til Bjørn Johansen og at det selvfølgelig skulle vært straffe. Fiskere og folk med mindreverdighetskomplekser overfor Enga vil påstå at vi fortjente å ikke få en så klar straffe/at det er naturlig å ha armene så langt fra kroppen/at den egentlig traff kneet til Bjørn Johansen/at den ikke traff ham i det hele tatt, men traff en mygg og falt til jorden. Dagens dommer, viss dømming smakte av sukat, tilhørte ikke blant de klarsynte og vinket spillet videre. Snakk om å ikke gjøre jobben sin

Vi får tid til et siste angrep. Etter et lite dribleshow og påfølgende innlegg av DFH er Berre noen cm fra å utligne med en stupheading.

Lagene går til pause akkompagnert til en massiv og fullt fortjent pipekonsert mot dagens dommer Tommy Skjerven, eller var det Arne Husveg?

Til 2. omgang foretar vi et bytte. DFH har gått ut og inn kommer Jørgen Jalland.

2. omgang starter som den første; wishywashy.

Hadde forventet å se full tenning, men den gang ei. Den eneste muligheten vi har er et frispark ved Per Egil Swift. Fra 20 meter plasserer han den 2 meter over krysset. Tar man med at skuddet var løst, kan man få det korrekte inntrykket av at det i det hele tatt var et ufarlig frispark.

Etter 57 min oppstår en noe merkelig situasjon, Et frispark til Enga blir slått på bakerste. Der står Iversen helt alene, men han viker unna ballen og Hovi bak ham igjen rekker den ikke. Så i stedet for en stor målsjanse blir det utspark fra mål. Slik jeg forstod det må Hovi ha ropt at han skulle ha ballen, ellers så ville Iversen ha forholdt seg så passiv. Minuttet senere er Swift igjennom, men Swift er blant de tregeste spillerne i Enga og blir løpt opp av tidligere Engareject Morten Pedersen. Skuddet blir blokkert og corneren som fulgte etterpå var resultatløs.

Etter ca 70 min får Kommer Berre til en god skuddmulighet. Skuddet blir blokkert, men han får ballen tilbake. Fra 10 m setter han den 20 cm på utsiden av stolpen. Horn hadde garantert ikke tatt den om den hadde gått på mål.

Neste store Engamulighet kommer etter et klasseraid av Hovi. Han glir gjennom hele feltet som om det var det han er skapt til. Dessverre blir skuddet fra 10 meter blokkert. Så mens disse sjansene ruller frem prøver speaker å annonsere at det er satt ny tilskuerrekord på en hjemmekamp med Enga, 23.183. Vel og bra med rekord, men bruk gjerne mindre enn 2 min på å annonsere det.

Etter 73 min oppstår en interessant episode. Steinar Nilsen skal klarere en ball fra egen femmeter, men etter at han har startet sparkbevegelsen smetter Jørgen Jalland foran ham og stjeler ballen. Steinar Nilsen ender opp med å sparke ned Jørgen Jalland og dommeren blåser korrekt straffe. Jallah Akbar! Freddyboy skal ta straffen, men Nilsen er skadet. Det betyr at Freddyboy må stå og tenke i over 1 minutt før han skal ta straffen. Når straffen endelig kommer er den ikke veldig godt plassert og i keeperhøyde. Keeper velger også riktig side og fra mitt ståsted ser det ut som om han får en hånd på ballen. Hånd på ballen eller ikke. Det er 1-1, og det er faen meg fortjent!

De siste 10 minuttene er preget av mye Engapress. Et innlegg fra vår høyrekant går over alle og lander på hodet til Gashi. Fra 5 meter styrer han ballen inn i armene til Horn. Svak avslutning. 2 min før full tid er det Hovi sin tur. Denne gangen kommer innlegget fra venstre og det er Hovi som dukker opp på bakerste. Han stupheader ballen løst inn til keeper. Så ut som om han traff ballen med nesa, og det var kanskje litt typisk for våre avslutninger i denne kampen. Helt på tampen får også Årst en mulighet etter corner, men headingen går over mål.

Alt i alt er dette en kamp vi bør og skal vinne. Vi har sjansene, spillet, men også en situasjon der vi slipper et unødvendig mål. Hovi står høyt og selger seg. Resten har trukket seg for dypt ned og det er masse tid og rom for Essidiri. Etter 30 min eier vi mer eller mindre kampen og spillere som Holm, Fredheim Holm, Hovi, Iversen, Swift, Gashi og Berre har alle muligheten til å avgjøre dette for oss, men mislykkes. Veldig synd, for med 4 poeng opp har vi ikke en sjanse på gullet. Det hadde vi sannsynligvis ikke hatt med full pott i dag heller, men TIL hadde vært 4 poeng bak oss igjen. Det kunne ha vært en grei posisjon å ha før de fire siste kampene. Er ganske så sikker på at sølv hadde kledd oss. Bling Bling!