Vålerenga – Lillestrøm 2-0

Tippeligaen 19. runde – Ullevaal 29.08.2004 – 14.123 tilskuere For en fotballfest. Vålerenga satte klidøl-bønda skikkelig på plass på en perfekt, men noe våt Ullevålmatte igår kveld. Og til tross for TV kamp, regn og sen kampstart, så kom det nesten 15000 tillskuere. De fikk se et perfekt Vålerengalag som baka møkka ut av et … Fortsett å lese «Vålerenga – Lillestrøm 2-0»

Tippeligaen 19. runde – Ullevaal 29.08.2004 – 14.123 tilskuere

For en fotballfest. Vålerenga satte klidøl-bønda skikkelig på plass på en perfekt, men noe våt Ullevålmatte igår kveld. Og til tross for TV kamp, regn og sen kampstart, så kom det nesten 15000 tillskuere. De fikk se et perfekt Vålerengalag som baka møkka ut av et hardt spillende Lillestrøm.

Vålerenga:

Arni Gautur Arason
David Brocken Erik Hagen Kjetil Wæhler Freddy Dos Santos
Morten Berre Thomas Holm Ardian Gashi Per Egil Swift
Daniel Fredheim Holm Steffen Iversen

Lillestrøm:

Misund, Andersson, Andresen, Kippe, Kristoffersen, Søgård, Koren, Einarsson, Winsnes, Sundgot, Powell

Mål/Kort:

1-0 Morten Berre 20. min
GK Morten Berre 34. min
2-0 Per Egil Swift 58. min
90. min Gylfi Einarsson GK

Hoveddommer: Espen Berntsen

Assistentdommere: En på hver side

Jeg, som alle andre hadde nerver til tusen før denne kampen. For som alltid når vi møter LSK, så blir det tett og hardt spill. De siste oppgjørene på Ullevål har vel stort sett endt uavgjort. Og det var på høy tid å endre den statistikken. Vinneren av denne kampen ville få 3. plassen i belønning. Og det skulle vise seg at taperen ville havne på 6. eller 7. plass. Heldigvis for oss, klatret vi opp på 3. plassen.

1. omgang:

7. min: LSK får et frispark i brukbar posisjon. Arason bokser ut.

8. min: Gashi blir taklet, Brocken tar frisparket, men Misund redder.

9. min: Panzer klinker til med en tøff takling, Fredheim Holm skyter utenfor. Brukbar sjanse for VIF.

12. min: Freddy forårsaker frispark. Ufarlig.

14. min: VIF kommer mer på offensiven, tar tak i spillet.

20. min: 1-0 Morten Berre. Freddy legger nydelig inn, og Berre treffer perfekt med panna, og ballen fyker i mål. Klassemål av Berre. Utrolig vakkert, og nervene roer seg bittelitt.

22. min: Panzer og Powell knakker skaller i en duell, Panzer reiser seg selvsagt først og rister av seg smertene. Powell sliter litt mer. Begge kommer innpå igjen.

23. min: Gashi blir lagt ned ca 20 meter fra LSK målet. Swift smeller til, men Misund ser utgangen på skuddet å tar ballen fast.

26. min: Fredheim Holm herjer med LSK forsvaret, som blir nødt til å dra han voldsomt i trøya, dommer Berntsen ser selvsagt ikke det, men det ender i en corner til VIF. Swiftlegger den, men LSK forsvarerne er først på den og får den vekk.

27. min: Arild Sungot prøver et kudd. Arason tar det lett.

28. min: LSK inlegg fra høyrekanten, Arason er oppe og plukker.

29. min: Powell med en brukbar heading, men den blir avverget.

30. min: LSK presser for utlikning, men Arason er umulig idag. Han har full kontroll på det som kommer.

35. min: Corner fra Brocken, ballen havner i målet, men Berre i offside.

40. min: Berre skyter litt tidlig, men bra. Ballen går dessverre utenfor.

41. min: Panzer takler 3 LSK’ere og de får «av en eller annen grunn» frispark.. Sundgot skyter like utenfor, uten at noen andre er nær ballen, men de får faktisk corner. (Hørte jeg noe om at dommeren dømte VIFs vei hele kampen???) Corneren tar STeffen seg av, passer til Gashi som igjen blir taklet uten å få noe for det.

44. min: Kristoffersen på LSK plassèrer en albue i tinningen på Fredheim Holm. De spiller stygt som vanlig.

2. omgang:

50. min: LSK presser, Gylfi Einarsson header i stolpen.

54. min: Berre på raid igjen, Kristoffersen dytter Berre i bakken, som selvfølgelig er lov i følge dagens dommer.

58. min: 2-0. LSK roter voldsomt i eget forvar, og LSKs Andersson header tilbake til Misund som ikke klarer å holde ballen, så Swift klinker den i kassa. UBESKRIVELIG deilig. Vanvittig følelse å se Swift le av LSKs tabber, for så å sette kula i mål.

60. min: Det starter med en corner som Brocken slår inn, han får den igjen, legger inn på nytt og da Freddy er på vei til å ekspedere ballen, blir han slått ned av Misund. Det er jo selvsagt også lov, han er jo keeper.

63. min: ARASON, etter min mening, dagens mann. Redder minst et par ganger på streken etter et bra LSK frispark. Dvs TV bildene viser i ettertid at ballen faktsik er inne, men når dommeren ikke bruker TV bilder, så gjør ikke jeg det heller.

68. min: Innlegg fra Brocken mot Steffen, ballen ender hos Holm, som skyter laaaangt over.

71. min: LSK er på hugget, men de er sjanseløse mot Vålerengas forsvarsmur.

75. min: LSK fortsetter presset, Sjefen sjøl takler så det svir, og viser at det bor mye i han fortsatt.

76. min: LSK scorer, men det er dømt offside. Helt korrekt.

78. min: Wehrman får en mulighet, men skuddet går utenfor. (Uansett hadde Arason tatt’n).

82. min: Brocken legger en corner på panna til Freddy, som header ballen rett på Misund.

83. min: Fredheim Holm herjer igjen med LSKs forsvarsspillere, blir taklet ulovlig og får frispark. Swift skyter godt, men Wæhler er i offside.

89. min: LSK jør et tappert forsøk på å score, men kampen ebber ut ved at VIF gutta tar godt vare på ballen, en LSK corner, en hodesmell for Kippe og et gult kort til Gylfi Einarsson. VIF inntar 3. plassen på tabellen. FULLT FORTJENT.

Tusen takk for en innholdsrik kamp.

Spillerbørs:
Arason 8 BB
Dos Santos 6
Hagen 6
Wæhler 8 BB
Brocken 6
Holm 6
Swift 7
Gashi 5
Berre 7
Fredheim Holm 6
Iversen 6

Innbyttere:
Rekdal 6
Øvrebø For kort tid
Mathisen For kort tid

Legg igjen en kommentar