Bodø/Glimt – Vålerenga 1-2

Tippeligaen 14. runde – Aspmyra 4. juli 2004 – 3429 tilskuere Endelig! og Godt fortjent! Alle med Vålerengahjerte gleder seg i dag etter at laget endelig lykkes å ta årets andre borteseier. Vålerenga dominerte, som så mange ganger før i år, banespillet – men i dag fikk man også scoringene. David Hanssen satt 1-0 med … Fortsett å lese «Bodø/Glimt – Vålerenga 1-2»

Tippeligaen 14. runde – Aspmyra 4. juli 2004 – 3429 tilskuere

Endelig! og Godt fortjent! Alle med Vålerengahjerte gleder seg i dag etter at laget endelig lykkes å ta årets andre borteseier. Vålerenga dominerte, som så mange ganger før i år, banespillet – men i dag fikk man også scoringene. David Hanssen satt 1-0 med hodet, Freddy dos Santos økte til 2-0 på straffe og da spiller det liten rolle at Bodø-Glimt fikk redusere på en svært billig straffe like før slutt.

Vålerenga:

Pa Dembo Touray
David Brocken Erik Hagen Kjetil Wæhler Tom Henning Hovi (Freddy dos Santos 46)
David Hanssen Ardian Gashi (Kjetil Rekdal 88) Thomas Holm Morten Berre
Jørgen Jalland
Daniel Fredheim Holm (Ronny Døhli 77)

Bodø/Glimt:

4-3-3: Horn – Sannes, Hansen, Kjølner, Halvorsen – R. Berg (Høgli 77), Råstad, Hanssen – Bjørkan (Steinbakk 67), Johansen (Paulsen 28), Olsen.

Mål/Kort:

20. min Ardian Gashi GK
55. min David Hanssen 0-1
GK Høgli 80. min
86. min Freddy dos Santos 0-2
1-2 André Hansen 88. min
GK Steinbakk 90. min
GK Sanne 90. min

Hoveddommer: Tommy Skjerven, Kaupanger

Vålerenga hadde ikke slått Bodø/Glimt på bortebane siden mai 1979, men 2004-sesongen viser seg å være året da barrierer blir brutt.

Vålerenga gjorde det tre forandringer på laget som startet mot Stabæk i siste serierunde: Runar Normann, Kjetil Rekdal og Freddy Dos Santos ble vraket, og inn kom Kjetil Wæhler, Morten Berre og David Hanssen. I en formasjon som ligner på 4-5-1, spilte Jørgen Jalland som offensiv midtbane. Ardian Gashi ble plassert sentralt på midten og begge spilte sin beste kamp på svært lenge.

Vålerenga startet best på Aspmyra, og var det førende laget. Hjemmelaget kom til noen avslutninger, men spesielt farlig ble det aldri. Vålerenga fikk to mål annullert i 1. omgang. Den først kom da det ble vinket for offside da Jalland satte inn en keeperretur, mens den andre kom da Erik Hagen headet ballen i mål. Hva dommeren synes var galt med det er det ikke godt å si.. Begge målene ble annullert av dommer Tommy Skjerven, og lagene gikk målløse av banen etter den første omgangen.

I pausen ble en skadd Tom Henning Hovi satt ut og inn kom Dos Santos. Vålerenga startet også denne omgangen best, og tok fortjent ledelsen ved David Hanssen ti minutter ut i omgangen. Dos Santos kom seg fri på venstrekanten og la inn til Hanssen som stupheadet Vålerenga i ledelsen. Samme mann fikk en gylden mulighet til å doble ledelsen et par minutter senere, men denne gangen gikk avslutningen utenfor.

Vålerenga la seg litt bakpå og var tydeligvis veldig interesserte i å forsvare ledelsen. Forskjellen fra tidligere kamper, gikk laget med mange folk i angrep på kontringer. Og dette skulle vise seg å være veldig smart. Fem minutter før slutt var Jalland nok en gang først ute på en keeperretur, men denne gangen måtte Tor Egil Horn i Glimt-målet felle VIF-spilleren. Dos Santos satte inn sin fjerde straffescoring for sesongen, og seieren virket sikker.

Men det var før Skjerven ga Glimt en hjelpende hånd.

Han mente at Pa Dembo Touray la ned Trond Olsen innenfor 16-meteren, og dømte straffe minuttet etter at Vålerenga hadde gått opp i ledelsen 2-0. Dette er for øvrig samme Skjerven som før dagens kamp ikke hadde dømt straffe i noen av de ni eliteseriekampene han har dømt så langt i år.

André Hanssen reduserte fra krittmerket, og de siste minuttene var svært så kaotiske. Hver gang Vålerenga fikk ballen måkte de den oppover på banen – omtrent samme taktikk som Glimt hadde. Til tross for at Fredrik Kjølner var spiss i de siste minuttene klarte ikke Glimt å utligne, og Vålerenga-spillerne kunne slippe jubelen løs etter årets andre borteseier.

Denne seieren satt tydeligvis langt inne, for selv lenge etter kampslutt hoppet og danset VIF-spillerne av glede. Det virket som samtlige forsøkte å bli Colgates neste frontfigur i Norge. Men det er kanskje ikke så rart: Vålerenga tar ferie på Royal League-plass.

PS.
Ardian Gashi må stå over kampen mot Lyn ettersom han fikk sitt tredje gule kort for sesongen mot Glimt.

Legg igjen en kommentar