Vålerenga – Viking 0-0

Tippeligaen 5. runde – Ullevaal 9. mai 2004 – 7520 tilskuere For en kamp. Total overkjøring fra start til slutt. Vålerenga lekte med Viking denne maikvelden på Ullevål. Hvilket som helst 3 div lag hadde herjet vilt med dagens Vikinglag. MEN ble det noen mål? Neida, og vi har vel opplevd dette før? Vålerenga: Pa … Fortsett å lese «Vålerenga – Viking 0-0»

Tippeligaen 5. runde – Ullevaal 9. mai 2004 – 7520 tilskuere

For en kamp. Total overkjøring fra start til slutt. Vålerenga lekte med Viking denne maikvelden på Ullevål. Hvilket som helst 3 div lag hadde herjet vilt med dagens Vikinglag. MEN ble det noen mål? Neida, og vi har vel opplevd dette før?

Vålerenga:

Pa Dembo Touray
David Brocken Erik Hagen Kjetil Wæhler Tom Henning Hovi
Ardian Gashi Jørgen Jalland Thomas Holm (Per Egil Swift 66. min)
Daniel Fredheim Holm Freddy Dos Santos (David Hannsen 84. min) Morten Berre

Viking:

Olsen, Tengesdal, Hansen, Nygaard, Pereira, Sanne, Samuelsen, Fuglestad, Kopteff, Nevland, Sigurdsson

Kort:

53. min Peter Kopteff GK
GK Tom Henning Hovi 60. min

Kjell (G)Alseth
«Arne Huse» og Bikkja hans.

Poengdeling etter ren overkjøring fra ende til annen. Viking var ikke engang i nærheten av å score. Det var VIF. Hvis jeg har talt opp rett, så ender jeg på 8 SOLEKLARE målsjanser, og minst 15 angrep hvor det ikke ville vært unormalt å score. Men det ble altså ingen mål idag.

1. Omgang:

3. min: Brocken legger inn, Berre er frempå, men fomler litt. Skudd via Vikingback, og til corner.

5. min: Gashi spurter frem, innlegget ender med corner. Brukbar sjanse fra corneren.

6. min: Nydelig spill av Freddy og Gashi. Vikingback mæler ballen til corner.

11. min: Viking på en snarvisitt inne på Engas banehalvdel. Corner, en kort variant. Latterlig forsøk og Gashi snapper opp ballen før den når Vikingspilleren. Viking er usansynlig tamme.

18. min: STOR målsjanse. Freddy legger inn, Berre skyter fra ca 3 meter. Rett på Olsen i Vikingmålet. Berre er nær ved å løpe ballen inn i mål, men ballen går via stolpen og ut. Berre blir lagt ned/faller i situasjonen. Men det skjedde ikke noe ulovlig.

21. min: Brocken legger et nydelig frispark som suser forbi hele felter (hvorfor var det ingen som ville score på den?). Hagen står bakerst i feltet, og kan vel egentlig komme til avsluttning, men gjør det ikke. Vi er litt passive forran målet.

24. min: Freddy drar vekk 2 Vikingspillere, legger nydelig inn. Ingen er der for å ekspedere ballen, bortsett fra en Vikingspiller som spiller tilbake til Olsen.

25. min: Supercorner igjen fra Brocken, Hovi er vanvittig nære, men igjen er vi for passive.

26. min: Freddy blir lagt knallhardt ned, SOLEKLAR straffe, men når dommer Kjell Alseth står i midtsirkelen, så er det klart at han ikke kan blåse straffe. Og når linjemannen som da SKULLE ha grepet inn, mangler både synet og briller, så går det som det går. Det er helt ufattelig for meg at slike situasjoner passèrer uten inngripen.

31. min: Pa kaster ut på sedvanlig vis, dvs nesten over hele banen. Fredheim Holm kjemper mot 2 Vikingspillere, og er nære ved å lure de opp på tribunen begge to. Men en av dem får tuppa kula ut.

32. min: Deja vu? Brocken klinker inn et vakkert innlegg, ballen går forbi alle i feltet igjen. Makan til passivitet i angrepet idag?

34. min: Hovi legger en flott passning til Freddy, som kliner ballen i retning nettmaskene, men Olsen stod akkurat der ballen kom. Mao, helt ufarlig.

41. min: Nok et nydelig innlegg fra Brocken. Freddy er centimetere fra å score, men ballen vil ikke innafor idag.

42. min: Fredheim Holm legger inn, går over alle, Gashi plukker opp ballen og legger inn på nytt. Freddy er en smule passiv, og det blir ikke noe farlig ut av dette heller.

(G)Alseth blåser i fløyta si, og lagene går til pause. Alle som overvar kampen, var sikre på at VIF skulle score i 2. omgang. Tror til og med hele Vikinglaget også var sikre på at denne kampen kom de til å tape. Men de beviste at det nytter å stå på til siste slutt. For idag skulle ikke Vålerenga klare å score.

2. omgang:

46. min: Berre skyter over.

49. min: Hovi spiller Freddy flott gjenom, men Freddy når ikke ballen.

58. min: Fredheim Holm legger ballen til Gashi, som skyter rett i fuglebystet til Olsen.

59. min. Wæhler snapper ballen på egen banehalvdel, Lurer vekk 2 siddiser, legger ballen inn i feltet. Gashi er nære ved å nå ballen.

61. min: Vikings farligste (og eneste) sjanse(!). Frispark som går inn i feltet. Panzer hopper høyest og skaller kula ut.

64. min: Fredheim Holm driller vekk 3 mann, og det til og med liggende. En Vikingspiller handser på 18 meter. Brocken skyter rett på Olsen.

68. min: Både Gashi og Freddy blir felt. De endte heldigvis med frispark. Swift skyter 30 cm over tverrliggeren.

70. min: Nok en skandaløs dommeravgjørelse. Swift slår en lang ball til Freddy, som blir dratt ned innefor 16 metern til Viking. Nok en klar straffe. Berre får tak i ballen, og scorer. men da var det vissnok en VIF spiller i offside. Javel, MEN HVA MED STRAFFA DA?

74. min: Gashi blir dratt i trøya innenfor Vikings 16 meter. Ingen tegn til reaksjon hos dommer (G)Alseth. En Vikingspiller prøver å mæle ballen ut, men blir blokkert av et VIF bein. Og av alle ting får Viking frispark? Jaja, hva skal man si?

77. min: SOLEKLAR straffe (nr 3). En Vikingspiller handser (så jævli med vilje) innefor 16 meteren. Men det er tydeligvis ikke straffe? Noe så jævli frustrerende å se på en så vanvittig innkompetent dommertrio.

78. min: Gashi skyter 20 cm utenfor.

89. min: Jalland blir felt mellom 16 meteren og cornerflagget. Frisparket blir slått, og det ender etterhvert i 2 cornere.

Alt i alt hadde vel VIF 200 cornere i denne kampen, og de hadde hele spillet, hele tiden. Viking var knapt nok inne på Vålerengas halvdel. Men Vålerenga skulle ikke score idag. Og for å være litt grinebiter, så må jeg si at jeg er sinnsykt skuffa over poengdeling mot Viking i denne kampen. Prøver å slutte og henge ut enkeltspillere, så jeg lar det være. Men noen har skyld i at dette gikk «galt».

Det skal også nevnes at Thomas Holm jobbet inntenst og var vanvittig bra i denne kampen. Det samme gjelder Morten Berre. Forsvaret vårt var urokkelig, selvom de ikke hadde mye å gjøre. Gashi var vel omtrendt på pari, og resten kan dere gjette dere til.

Jeg vil også legge til at dette var noe av det beste jeg har sett Vålerenga de siste årene, men jeg ser da selvfølgelig bort fra at det ikke ble mål. Fortsetter man sånn, og i tillegg scorer mål, så lukter det metall.

Dagens spillerbørs:

Tourray 6
Hovi 7
Hagen 7
Wæhler 6
Brocken 7
Berre 7
Jalland 5
T. Holm 8 Banens beste
Gashi 6
Fredheim Holm 6
Dos Santos 7

Innbyttere:
Swift 6
Hanssen For kort tid på banen

Hyggelig var det også at storskjermen fikk stå i fred, til tross for at en eller annen luring klarte å legge inn Lynlogoen som bakgrunnsbilde når man viste resultater fra de andre kampene.

Legg igjen en kommentar