Vålerenga – Lillestrøm 3-1

Treningskamp Vallhall – 18/1-2003 – 1811 tilskuere Vålerenga 3 (1) – 1 (1) Lillestrøm David Hanssen 1-0 5. min 45. min 1-1 Selvmål etter corner Kjetil Rekdal (straffe) 2-1 55. min Johan Arneng 3-1 68. min Lagoppstilling, Vålerenga: Øyvind Bolthof Freddy dos Santos Kjetil Rekdal Tom Henning Hovi (Bjørn Arild Levernes 29) Ronny Døhli (Tommy … Fortsett å lese «Vålerenga – Lillestrøm 3-1»

Treningskamp
Vallhall – 18/1-2003 – 1811 tilskuere

Vålerenga 3 (1) 1 (1) Lillestrøm
David Hanssen 1-0 5. min
45. min 1-1 Selvmål etter corner
Kjetil Rekdal (straffe) 2-1 55. min
Johan Arneng 3-1 68. min

Lagoppstilling, Vålerenga:

Øyvind Bolthof
Freddy dos Santos Kjetil Rekdal Tom Henning Hovi (Bjørn Arild Levernes 29)
Ronny Døhli (Tommy Edvarsen 81) Lars Øvrebø (Thomas Sæther 74) Johan Arneng David Hanssen Stian Ohr
Tobias Grahn Kristen Viikmäe

Lagoppstillling, Lillestrøm: 4-4-2

Dommer:
Linjedommere: ,
Gule kort Vålerenga: Stian Ohr. Gule kort Lillestrøm: 4 stykker!
Røde kort Vålerenga: ingen. Røde kort Lillestrøm: Tom Kristoffersen

Greit nok!
Vålerenga vant en klar seier 3-1 i dag mot et Lillestrøm som tydeligvis ikke helt har funnet vinterformen. Kampen ble preget av et par Lillestrøm-tjuvtriks: Tom Henning Hovi ble sparket i ansiktet av Lillestrøms spiss og måtte forlate banen på båre, Tobias Grahn ble holdt igjen med fri vei mot mål og Lillestrøms Tom Kristoffersen måtte forlate banen med rødt kort. Målscorere hos Vålerenga var David Hanssen, Kjetil Rekdal og Johan Arneng.

Alltid trivelig å dra på treningskamp tidlig i sesongen, det synes denne referenten og det synes hele 1810 andre tilskuere som tok seg til Vallhall i dag. Det gode humøret blir ikke mindre av at det er Lillestrøm på den andre siden av banen, en klubb som tross alt kan by på motstand både på banen og tribunen.

Og det er Lillestrøm som åpner best, i hvertfall i de første par tre minuttene. Vålerengas backrekke ser unektelig litt tynn ut med sine tre spillere når Uwe Rösler – med en tilsvarende stor spiss ved sin side – kaller på lange oppspill.

Men det blir med skrekken, og den blir kortvarig. Etter 5 minutter snapper David Hanssen ballen på Lillestrøms halvdel. Han dribler seg langt inn i 16 meteren – en strekning på sikkert 40 meter – før han spiller vegg med Tobias Grahn. Skuddet fra Hanssen ser ikke spesielt farlig ut, i hvert fall ikke når keeper får en hånd på den , men redningen på streken var ingen redning og dermed står det 1-0.

Vålerenga spiller stadig bedre og etter kvarteret er det ingen tvil om at ledelsen er fortjent. Da sender Kjetil Rekdal en nydelig stikker til Ronny Døhli som befinner seg langt framme ytterst på høyresiden av banen. Døhli avanserer mot mål og får sendt en løs, lav ball tvers over feltet hvor David Hanssen og Stian Ohr står klare. Dessverre bommer Hanssen på ballen mens Ohr skyter himmehøyt over.

Et par minutter seinere er det frispark fra høyrekanten, etter noe klabb og babb ender ballen ute hos Johan Arneng som skyter knallhardt retning mål. Skuddet blir avverget da en Lillestrøm spiller står i veien, men det ikke lenger tvil om hvem som kontrollerer kampen.

Som vanlig er når Vålerenga kontrollerer spillet blir det farlige sjanser til motparten. Etter 21 minutter kommer Lillestrøms farligste angrep: Uwe Rösler dytter ballen ut til Pål Strand som har stor fart nedover venstresiden. Vålerengaforsvaret er tynt besatt og Rösler jager Strand innover på banen. Strand følger ordre og får etterhvert en posisjon der han kan legge et pen cross like foran mål. Crossen går rett i beina til LSKs nr. 9 som bommer spektakulært på ballen. Ballen spretter ut retning 16 meterstreken, der venter nok en Lillestrømspiller som faktisk får stokket beina. Skuddet er hardt og godt plassert, men Øyvind Bolthof avverger.

De neste minuttene får vi se flere Vålerengaangrep på høyresiden, som av en eller annen grunn fungerer svært godt. Kanskje Ronny Døhli trives på midtbanen? Pasningene og driblingene fra hans side er i hvert fall mye bedre enn det undertegnede er vant til.

Etter halvtime endrer kampen karakter: Tom Henning Hovi header en ball unna uten å bøye hodet ned, men blir allikevel sparket i ansiktet av LSKs spiss (nr. 27). Tom Henning blir liggende og mens nr. 27 får gult kort blir Bjørn Arild Levernes byttet inn. Tom Henning Hovi blir båret av banen på båre.

Med dette bytter Vålerenga også formasjon til 4-4-2: Ronny Døhli blir flyttet ned på høyrebacken, Freddy dos Santos blir midtstopper ved siden av Kjetil Rekdal, Ørni venstreback, Stian Ohr til høyre midtbane mens Lars Øvrebø flyttes ut på venstrekanten.

Vålerenga holder koken og regisserer angrep som hverken Tobias Grahn eller Kristen Viikmäe greier å avslutte med skudd på mål. Det er tildels amper stemning på banen.

Etter 40 minutter får Tobias Grahn en nydelig stikkball og er alene på vei mot mål. Det liker ikke Tom Kristoffersen som henger seg rundt halsen på Grahn. Dermed går skuddet til Grahn utenfor og dermed får Kristoffersen et velfortjent rødt kort. Det følgende frisparket fra 16.5 meter går over.

Vålerenga tror omgangen er over og prøver seg på balltrilleleken de siste par minuttene. Det går som det må: Lillestrøm får presset fram en corner, og ballen går selvfølgelig i mål etter å sprette borti det som er av Vålerengaspillere innenfor 5-meteren.

I pausen blir det opplyst at Tom Henning Hovi var kommet til hektene men at han skulle innom sjukehuset for en sjekk. Det er alltid skummelt med hodeskader.

Andre omgang starter med en Tobias Grahn forsering på venstresiden etterfulgt av et innlegg som ender i intet. Deretter får vi se en farlig Lillestrømkontring som ender med en nydelig pasning til en helt umarkert spiller på høyrehjørnet av 16-meteren etterfulgt av et elendig skudd. Og etter 8 minutter av litt Bolthof-sirkus da en tilbakeheating fra Kjetil Rekdal viser seg alt for løs; sirkuset avsluttes av at Bolthof takler ballen utover sidenlinjen omtrent midt på banen.

2-1 kommer etter at Vålerenga får spilt seg inn i Lillestrøms 16-meter. Situasjonen synes avklart da Stian Ohr umotivert blir felt bakfra i ufarlig posisjon. Det må sies at Ohr faller ganske lett, men dommeren blåser straffe og det han som bestemmer. Kjetil Rekdal har ingen problemer med å sette straffen i mål.

Tempoet faller og Lillestrøm blir grinete. De neste 10 minuttene får vi se stadig langsommere spill og to gule kort til de gule. Men da det har gått så langt at vi noterer «Elendig tempo» på blokka får Vålerenga til en vakker opprulling på høyresiden. Ballen blir spilt hurtig og presist til David Hanssen på hjørnet av 16-meteren som tross unisone rop «Skyt» triller ballen videre til Johan Arneng. Han skyter. 3-1 kan nok allerede utnevnes til et av treningssesongens vakrere skudd og mål: ballen går knallhardt fra Arnengs fot til krysset der den treffer undersiden av tverrliggerene og spretter ned inne i mål.

Kampen er forsåvidt over og tempoet faller til det latterlige. Egentlig litt synd for Thomas Sæther og Tommy Edvardsen som kommer inn og ser ut til å ville spille litt fotball.

Men vi kan vel ikke klage når Vålerenga slår Lillestrøm 3-1?