Herlig opphenting og revansj for kvart’n!

Endelig slo Vålerenga et Oslo-lag denne høsten. Tapet mot Frigg i «Århundrets dårligste kvartfinale» ble hevnet og Bruno & Co levde opp til Helmuth Steffens lyriske forventninger: Deæ’kke tull – vi tar gull! Etter Aftenpostens som vanlig omstendelige referat kan det se ut som at Vålerenga vant på to vådeskudd eller rekyler. Vi biter oss … Fortsett å lese «Herlig opphenting og revansj for kvart’n!»

Endelig slo Vålerenga et Oslo-lag denne høsten. Tapet mot Frigg i «Århundrets dårligste kvartfinale» ble hevnet og Bruno & Co levde opp til Helmuth Steffens lyriske forventninger: Deæ’kke tull – vi tar gull!

Etter Aftenpostens som vanlig omstendelige referat kan det se ut som at Vålerenga vant på to vådeskudd eller rekyler. Vi biter oss også merke i at den samme avisen antyder at kampen var spennende først og fremst for Lyn-tilhengerne på tribunen:

Frigg kjempet best i første omgang, ledet 1-0 ved pause og gikk opp til 2-0 like efter pause.Men Vålerengen gikk rett opp og reduserte til 1-2. Friggs annet mål kunne fått den store psykologiske betydning, men det var Vålerengens annen scoring som liksom vendte bladet. Ti minutter efter pause ble et 2-2 og i annen omgangs 29. minutt 3-2.

VIF Frigg aftenposten bildeFrigg-guttene hadde store, store chanser i første omgang. En gang var Helge Sørlie på vei bort i hjørnet, men ballen kom i den andre retningen og – så fikk han vridd det ene benet bort på den! Men like efter, i det 20. minutt kom Arne Bergersen på skuddhold og ballen skjøt opp i vinkelen fra tyve meters hold: 1-0. Vålerengen hadde også chanser på den tunge banen, men Frigg de største. Per Pettersen leverte et kjempeskudd fra 25 meters hold, men Helge Sørlie reddet.

To minutter efter pause la Tore Fjeldstad en høy ball inn foran mål, Ole Erik Hansen stoppet den og Erik Schønfeldt fikk den over streken: 2-0. Akkurat da var det Frigg skulle demmet opp, men så fikk vi se at Bruno Larsen var med! Han la et høyt innlegg inn foran mål. Frigg-keeperen løp ut uten å nå ballen. Leif Eriksen headet den inn i tomt bur: 2-1. Efter ny stor Frigg-chanse for Per Pettersen – som var helt alene med keeper – skjøt Per Knudsen fra langt hold. Ballen endret retning på et ben, og Ebbe Gysler kunne intet gjøre: 2-2.

Store Stå var våknet for fullt, og for dem som forstod hva kampen gjaldt, var det spennende, f. eks. for Lyn-folket på tribunen. I det 29. minutt scoret så Svein O. Lauvsnes på et langskudd. Kanskje var ballen borti en fot, men det frikjenner ikke helt Ebbe Gysler. Ballen skvatt inn i Gyslers nærmeste hjørne.

At Vålerenge skulle vinne ante man lenge.

Frigg sluttet å skyte og ble straffet for det (Faksimile VG)
Vålerenga kjempet for skåringene, mens Frigg sluttet å skyte og ble straffet for det   (Faksimile VG)

Bruno bestemann på Bislett, men uten nettkjenning da Vålerenga snudde 0-2 til 3-2 over Frigg (VG-spillerbørs)

Vålerengen får intet gratis på Gulbergaunet, mener Aftenposten
  • Det blir altså på Steinkjer den endelige avgjørelse faller. Med sin gevinst over Fredrikstad har Steinkjer fått smaken på medaljer de også — om enn bare av bronse — så Vålerengen får ikke noe lett spill.