Seier og skader mot Sarp i søla

Tre kamper igjen og to poengs forsprang på Lyn. Og attpåtil kvartfinale mot Frigg.

Stygt spill av Sarpsborg på slutten, men en skadet Bruno ga aldri opp og ble matchvinner 

(Faksimile Aftenposten)

– Neida, Vålerengen har ikke funnet melodien

Det var hva Aftenposten skrev etter kampen, en kamp som ble preget av stygt spill etterhvert som spillerne ble utkjørt i mudderet på Bislett. Som regel skal det to til for å starte en slåsskamp, men Aftenposten frikjente Vålerenga:

Vålerengen skal frikjennes for beskyldningen om hardt og rått spill på slutten, men det er vanskelig å finne unnskyldning for mange sarpe-tacklinger. Fy-rop fra det nøytrale Store Stå kommer ikke uten grunn.

Det gikk som regel bra, men det var hektisk iblant. En gang var Leif Eriksen, reserve for dagen, ute på banen i full diskusjon – i slagstøvler og regntøy! Vålerengens trener fikk advarsel av dommeren for sitt arbeid fra sidelinjen – jo, dette var dramatisk! Dommeren fra Namsos mistet ikke hodet i denne heksegryten

– Det ble skutt titt og ofte

– Lite pep og ekkelt bakfra

Kjell Markussen skåra ett og var ofte farlig frampå mot Sarpsborg

Foto: Bjørn Fjørtoft – Aftenposten

Lille-Petter’n og Kjell Markussen skåra i «seriefinalen» mot Sarpsborg, men seriemestre ble de ikke. Markussen fikk bare fem seriekamper i 1965, og det holdt ikke. I følge VG burde han hatt langt flere kamper

Uforståelig at Kjell Markussen ikke ble brukt mer i 1965, mente VG

Sarpsborg spilte hardt, men fair fotball – stort sett

– En sterk prestasjon av VIF og Sarpsborg å spille så hurtig og så underholdende fotball på en så vanskelig bane (VG)

Under denne overskriften skrev VG:

•Vi gir gårsdagens Bislettmatch fem på terningen. Det var en sterk prestasjon av VIF og Sarpsborg å spille så hurtig og underholdende fotball på en så vanskelig bane som i går.

•At det ble mye klabb og babb og gemytter i kok glemmer vi gjerne, føret innbød til farefullt spill. Publikum raste mot SFK-spillerne i slutten av kampen, men bortsett fra et par unntakelser spilte gjestene hard, men fair fotball.

• SFK spilte fin fotball i store perioder og hadde det ikke vært for endel ubetenksomhet av f.eks. Kai Kjøningsen foran mål ville laget ha vunnet denne matchen.

• Men etter dette tapet er nå Østfolds sjanser til å få seriemesteren sterkt redusert. Sarpsborg har et nesten urovekkende lett program igjen, men det hjelper ikke, Lyn og VIF må tape for mange poeng til det. Fredrikstad ligger faktisk bedre an p.g.a. en kamp mindre spilt.

•Skulle VIF være så uheldig å tape sin førstkommende seriekamp — mot Odd — blir faktisk Lyn-Fredrikstad på Bislett en nøkkelkamp med interessante perspektiver

 

Sats på serien, la skadete nøkkelspillere hvile i kvarten mot Frigg, var budskapet fra VG

Helmuth Steffens uenig med VG i det meste

Helmuth Steffens vil ha i pose og sekk – The Double – og stiller med de beste spillerne mot Frigg uansett skader (Faksimile VG)

Resultater 15. serierunde

Kampene denne runden var spilt tildels lenge før og lenge etter VIF-Sarpsborg den 9. september. De to siste kampene er derfor ikke med i tabellen

4.aug Lyn-Sandefjord 1-8

8.sept Viking-Odd 3-2

22.sept Skeid-Steinkjer 1-0

22.sept Fredrikstad-Frigg 4-3

A propos kvartfinalen :

Vi er best i by’n, men taper for Skeid, Frigg og Lyn

Drømmen om The Double sprakk etter ekstraomganger i «Århundrets dårligste kvartfinale»

Neste kamp:

Odd – Vålerengen 19. september

Facebook-kommentarer: