Ulmebrann på damedassen

Med ny trener og noen forsterkninger er dette sesongen Vålerenga skal befeste seg mot toppen av øverste halvdel av tabellen i Toppserien. Etter tap i de tre første kampene ser det ut til at man må gjøre noen endringer før dassen står i full fyr. En svale gjør like lite en sommer som 0 poeng … Fortsett å lese «Ulmebrann på damedassen»

En svale gjør like lite en sommer som 0 poeng etter tre kamper i en lang serie gir nedrykk. To av lagene man har tapt mot er gode lag man «må regne med», som det heter i fotballkretser og dagens tap mot Amazon Grimstad er «sånn som kan skje» selv om motstanden bør være mer enn overkommelig. La oss ta en titt på hva som er levert så langt.

Første seriekamp var mot Klepp og bortebane. Det tapet var av en sort man egentlig ikke kan analysere så mye ut i fra. Vålerenga møtte ikke opp, blei nedsabla og sendt hjem med 3-1 og tap i bagasjen. Deretter ventet Røa på hjemmebane. Til tross for bedre levering på banen ender det med 1-0 til selvmordsbomberne fra vestkanten, etter at Vålerenga ikke var helt på de første 20 minuttene. Hva som skjer i Grimstad har vi ikke full oversikt over siden vi ikke var der, men Amazon Grimstad ledet 1-0 til pause. Å ligge under med et mål til hvilen er ikke noe dramatisk i seg selv, men når motstanderen putter 2 minutter etter at dommeren blåser igang andre omgang er det mer kjipt.

Dermed kommer endringen og Vålerenga bytter ut Mina Kjørum etter 55 minutter og setter inn Maren Hauge. Allikevel scorer Grimstad på ny, etter  63. Da ryker også Ina Skaug ut, mens Anne Lise Olsen kommer inn.  Anne Lise får da også Vålerengas trøstemål når det står igjen 4 minutter på kampuret.

Som sagt er det ingen grunn til å få fullstendig panikk. Vålerengas damer har gjort mye godt grunnarbeid og skal være godt rustet for sesongen. Allikevel bør man ta en liten runde på det man vet akkurat nå. Tre kamper, 0 poeng, 2 scora mål og 7 mål i ræva gir vel i hvert fall ikke keeper Guro Pettersen den mestringsfølelsen hun trenger.

Vålerenga har sagt de ønsker å stå høyt i banen og angripe motstanderen. Det er både styrker og svakheter med det, som med alt annet. Til søndag reiser Vålerenga til Arna, eller Bjørnar, for å spille mot Arna Bjørnar. Arna Bjørnar er et dritlag som har tapt mot Avaldsnes og Klepp, mens de har holdt Røa til uavgjort. Også skarrer de.

Den kommende uka bør Vålerengas damer utfordre hverandre litt på hva hver enkelt kan, skal og må bidra med for å endre ting før det blir en trend. En prestasjonsgruppe skal og må ha rom for akkurat det. Dessuten spørs det om trenerteamet ikke skal legge opp til en noe mer kynisk strategi, om ikke annet for å gi litt mer defensiv trygghet, selvtillit og mestrilngsfølelse bakover på banen.

En kommentar til «Ulmebrann på damedassen»