Blades of glory – En finale uten vinnere

I helga var hockeysesongen over. Stavanger Soilers “vant” som forventet bøtta. Med en omsetning på rundt 95 millioner kroner, ville noe annet ha vært en skandale – for Stavanger.

En tur til DNB Arena er eksotisk. Ikke eksotisk som “3 uker på Seychellene”-eksotisk. Dette er “ byllepestinfisert søppeldynge i Afrika sør for AIDS-grensa” -eksotisk. Er du glad i tribune- og supporterkultur så vil du vantro bivåne dette sirkuset. Du vil gremmes over “folket” og du vil grøsse over den jævla kuben som styrer showet. Tenk det; forsangeren er en kube som forteller dem hva de skal gjøre til enhver tid. Det er da kanskje ikke så rart, da Rogaland er DET store sauefylket i Norge, og antall sau i Rogaland er likt med antall mennesker bosatt i Stavanger og Sandnes. Stavanger har ikke supportere de har fans. Smak litt på det ordet; FANS. Fancluben deres, Stavanger Buttsex, er en onaniring av broilere som masserer egoene sine mens synger de to sangene de har klart å spa opp på 5 år.

I Stavanger går man ikke på match, man går på intimklutaften. Alle får en intimklut når de kommer og når det ikke skjer noe i det hele tatt, som f.eks. før kampen, i reklamepauser eller andre avbrekk i spillet så kommer det en melding på skjermen på kuben om «make some noice» og så sier alle “Ææææææ!” mens de viser frem kluten sin. Deretter begynner spillet igjen og alle i hallen logger seg av matchen for å logge seg på twitter for å fortelle at Soilers har verdens beste supportere. Og er det ikke intimklutvifting så skal man bare si “Æææææ” mens man på kuben kan se hvor mange decibel man sier “Æææææ” i,  eller man kan se på dansesjeiken som kommer frem for å danse på tribunen. Er det lenge siden dansesjeken har lært noen nye moves så erre kiss cam. Alt for å fjerne fokus fra isen.

Alt er ikke fryd og gammen på Hamar heller, det er jo tross alt snakk om Hamar. Supportergruppa der oppe, Hedmarkstoppen, er bedre enn Stavanger Buttsex.  Dog prøver de å dundre på med bølgen og bar overkropp, klappere, samtidig som de synger “slægere” av sorten: “HEIA HAMAR. GODT HUMØR. DET ER DET SOM SUSEN GJØR. HEIA HEIA HEIA” mens de dæljer takta med rytmepinner akkompagnert av kazoo. De har i det minste et større repertoar, men det er ikke større enn at 4 mann, i bakfylla, klarer å rote sammen noe lignende på 20 minutter. Til tross for at bestefedrene til de som nå holder med Storhamar ikke ble skutt under krigen,men i åra etter, så er i alle fall søskenbarna på Hamar supportere. Det skal de ha.

Hvis Norge hadde vært en kropp hadde Stavanger vært kroppens anus. Man fyller på kroppen med masse gode greier som øl, biff og bacon og ut kommer det bæsj, masse bæsj. Jo mere man fyller på, jo mere bæsj kommer det. Akkurat som Stavanger. Det er en grunn til at laget heter Soilers lissom! De er Soilers og faen så stolt av det. Vi veit ikke hva som er tristest. Den jævla skrikinga “FORZA SOILERS”, den jævla vrælinga etter han derre “ÅÅÅÅJ LARS”, eller den der patetiske jakten land og strand rundt i hockeynorge etter en “erkerival” og “fiende”. Når skal det gå opp Stavanger Buttsex at ingen gidder å leike? Desperate damer er ikke sexy. Hvorfor? Fordi man ikke respekterer dem.

Om Stavanger hadde vært anus hadde Hamar vært pikken. En halvsur kukk med Gjøvik og Lillehammer hengende som to slappe baller litt asymmetrisk ned på hver sin side. Du kan si mye om hvor jævlig schtøgg og illeluktene en kukk kan være, men en kukk har i alle fall noen funksjoner. Den kan man pisse og pule med. Og søskenbarna fra Hamar var jævlig nære å få på skikkelig ferskt kjøtt utenfor hedemarkens allerede utbrukte og innavla genpool. De hadde Soilers i headlock og Soilers holdt på å bli rævkjørt. Rævkjørt så hardt de ville ha rapet brunt i hele Rogaland i ukevis fremover.

Petter Horesen og hele Stavangers kjælegris Tommy Kristiansen ynder å predikere at hele hockeynorge er i mot dem fordi de er misunnelige. Nei, Hr og Fru Ånds, det er ikke misunnelse. Det er fordi klubben deres, Soilers, står for det diametralt motsatte av absolutt alt av det vi er glade i og stolte over i Vålerenga.

Stavanger Soilers skriver på Facebook at man nå kan føle nostalgien. Hvilken nostalgi? Klubben er faen meg fortsatt i bleiestadiet,  klubben er ikke tenåring en gang.  De fremstår som et produkt i underholdningsbransjen på lik linje med Disney On Ice og 50 shades of grey. De har forkastet all europeisk supporterkultur og importert den amerikanske fan-kulturen.

Der supportere etterstreber en autentisk stemning hvor det er en samrealasjon mellom spillet på isen og livet på tribunen, konstruerer Soilers stemningen ved å fortelle publikum hva de skal gjøre via kube. Og denne kuben brukes aktivt på en måte som trekker oppmerksomheten bort fra isen. Intimklut, dansesjekk, kiss cam og klappere er alle grelle eksempler på dette,  men det som er mest AIDS er den jæææævla bølgen. Bølgen ble konstruert av Coca-Cola til OL i 84, og under VM i 86 het den Ola de Mundial. Dette uttysket dukker opp på idrettsarrangementer der tilskuerne ikke er supportere men fans og skuelystende. Mens kiss cam og resten av den der møkka foregår i avbrekk i spillet, for å underholde sauene, foregår Ola de Mundial mens spillet pågår. Den har ingen relevant samspill til hva som skjer på isen, og så sitter alle tardene med klappera sine og følger med på hvor i arenaen den jævla støgge tribuneAIDSen ruller fram slik at de skal være klar til å reise seg og rope “Ææææ” når den passerer.

Vi hater Storhamar, men vi har også en viss respekt for dem da søskenbarna tross alt er tribuneslitere som har en viss forståelse av supporterkultur. Stavanger Buttsex hater vi ikke, vi respektere dem heller ikke. De har ikke gitt oss noen grunn til å respektere dem, snarere tvert i mot. Et eksempel ser vi blant annet i denne  videoen fra Jordal da Vålerengamarsjen ble spilt i en pause mellom to perioder, og alle stavangerfansa klappet apatisk med.

God sommer på dere. Nyt månedene med hockeyfri, men gjør dere selv en tjeneste, legg inn litt trening for arma i ferien da. Kanskje dere neste sesong er sterke nok til å klare klappinga sjæl, uten utstyr fra hjelpemiddelsentralen.

Facebook-kommentarer: