Fra 5-0 til 5-6 på litt over en periode

Vålerenga ishockey reiste til Sarpsborg med et skuffende tap mot Rosenborg i bagen og serieledelse i lomma. Nå var det tid for Sparta warriors å få en hockeyleksjon. Se fler bilder fra kampen her. Rammene kunne knapt vært bedre. Et par fulle privatbusser dundra østover fra Oslo med mange om bord som skulle få sitt … Fortsett å lese «Fra 5-0 til 5-6 på litt over en periode»

Vålerenga ishockey reiste til Sarpsborg med et skuffende tap mot Rosenborg i bagen og serieledelse i lomma. Nå var det tid for Sparta warriors å få en hockeyleksjon.

Se fler bilder fra kampen her.

Rammene kunne knapt vært bedre. Et par fulle privatbusser dundra østover fra Oslo med mange om bord som skulle få sitt første møte med kunstis og ishockey. En knusende seier og nye tribuneslitere ville være sikret for fremtiden. Ved fremkomst til Østfold begynte jaggu sola å skinne over Enga også.

Åpenbart hadde Sparta lagt egne planer for kvelden. De trengte ikke vente lenger enn 30 sekunder før de satte sin første for kvelden. Vålerenga virka ikke helt med på noe. Dermed lå det duket for Spartas andre mål også. Perioden endte 3-0 etter enda en Sparta-scoring sekunder før periodeslutt. Også kuddstatistikken dominerte Sarpsborg fullstendig. 16-5 eller, der omkring, viser hvor stusslig stilt Vålerenga var.

Heldigvis er pucken flat og serie er nå engang serie. Alle veit at Vålerenga vil samle seg i pausen og komme stygt tilbake. Og stygt blei det virkelig. En rask scoring fra Sparta og en gjentagelse minutter senere får Spartas egne nettsider til å spørre hvor dette skal ende. Spørsmålet er nok retorisk ment, men Vålerenga tar det alvorlig når de ligger under 5-0.

Selv om det går noen minutter uten at Sparta scorer nå begynner Vålerenga å pådra seg utvisninger. Utvisninger var det som felte laget mot Rosenborg og de nye tilskuerne lurer på hvor lenge en hockeykamp egentlig varer.

Undertallspill har Vålerenga fått trent seg på den siste tiden. Kun tre mann er på isen for bortelaget og perioden nærmer seg slutten da Morten Ask spilles fri og reduserer. Trøstemål er stas. Tanken er ikke tenkt ferdig før Vålerenga igjen scorer. Denne gang er det fire mann på isen når Stefan Espeland viser frem en scoring fra øverste hylle. Det er i det minste flott for Vålerengas tilreisende at de får se flotte mål.

Hva som rir Vålerengas spillere, for uten utvisninger, er ikke godt å si men de har nok snappet opp noe fra Sparta. Tredje periode er knapt i gang før det på nytt reduseres 5-4, så 5-5. Et mirakel er på gang. Kan Vålerenga holde Sparta unna? Kan Vålerenga enda til ta seieren hjem etter å ha ligget under med 5 mål? Det siste virker naturlig. Vålerenga er på offensiven mens hjemmelaget har fått en virkelighetsjustering. Når siste periode nærmer seg slutten må nok en Vålerengagutt i fryseboksen. Da setter Sparta på høygiret igjen og presser gjestene. En usannsynlig dyktig keeper holder Sparta unna og spilleforlengelsen er et faktum.

I hockey er det slik at kampen går til sudden death ved uavgjort etter ordinær tid. Lagene får en spiller færre på isen, forlengelsen er 5 minutter, første målet vinner og vinneren får med seg 2 poeng mens taperen kun får 1. Alt presse ligger nå på hjemmelaget. Vålerenga har allerede levert en prestasjon. Og prestasjonen fortsetter. Rett fra dropp setter Vålerenga seiersmålet og tidenes hockeyklassiker er over.

Til VG beskrev Vålerengas trener Espen «Shampo» Knutsen resultatet på følgende måte: