Witch Writing: Hva med sannheten, Lyn?

Skjærtorsdag. Jeg har vært på en hyggelig lunsj sammen med venner. Lunsjen gikk nesten over i middag, og som det heter: et riktig trivelig lag. Men stadig vandret tankene til mandagen. Byderbyet. Og etterhvert ble skrivekløen for ille, det er noe som plager meg. Det er så lett for meg å mislike Lyn og alt … Fortsett å lese «Witch Writing: Hva med sannheten, Lyn?»

Skjærtorsdag. Jeg har vært på en hyggelig lunsj sammen med venner. Lunsjen gikk nesten over i middag, og som det heter: et riktig trivelig lag. Men stadig vandret tankene til mandagen. Byderbyet. Og etterhvert ble skrivekløen for ille, det er noe som plager meg.

Det er så lett for meg å mislike Lyn og alt de står for. Det er mange grunner til det. Men det holder å snakke om deres selvgodhet.

De har klart å skape et bilde av sin egen fortreffelighet når det gjelder satsing på unge. Og folk tror lissom det er bare egenavlede spillere fra Lyn. Men det er vel ikke helt sant. Tar man en kikk på dagens a-lag hos vestkantklubben ser sannheten brutalt annerledes ut.

De har 20 spillere listet på sine hjemmesider. 10 av dem…ja, ti – er utenlandske. Australiere, svensker og Island. Vålerenga har fire. Lyn har 7 spillere som kommer utenfra Oslo, enten det er Slemmestad eller Aalesund. Tre er fra Oslo, hvorav 2 egentlig er fra Lyn. (Tessem og Sokolowski). Han siste er fra Kåffa.

(NB! Etter publisering har artikkelforfatteren funnet ut at infoen på Lyns hjemmesider var en smule mangelfull. Tessem er trønder og startet i Ørlandet, ikke Lyn. Noe man ikke forteller leseren av spillerprofilen. Og det beviser vel poenget med denne artikkelen – hva man skryter på seg. Altså er bare Sokolowski ekte Lyn…)

Fem av spillerne deres er fra såkalt egen ungdomssatsing, men de er egentlig fra andre steder – hentet inn på slutten av tenårene. Når de egentlig har blitt jobbet fram andre steder, ikke i Lyn.

Alt dette hadde vært ok om man var ærlige i profileringen av sitt lag. Men jeg er provosert av at de slipper unna med det når halvparten av stallen har utenlandske pass. Særlig når vestkantfolket elsker å snakke om Vålerenga er fullt av bønder og at vi er en kjøpeklubb. I vår stall på 23 er ni fra andre steder enn Oslo i Norge, mens ti er fra Oslo, hvorav fire har Vålerenga som moderklubb. Og da har jeg ikke regnet med Freddy som Vålerenga en gang. Også har vi altså fire med utenlandske pass, mindre enn de fleste i Norge

Lyn er ikke noe mønsterbruk for egen talentutvikling – de foredler andres talenter og de henter utenlandske spillere. Ikke uvanlig for noen Tippeligaklubber. Kanskje på tide å være ærlig.

Ferdig klødd, nå svir det.

Legg igjen en kommentar