Gullsesongen 2005: Oppsummering kamp for kamp – del II

Her er del II av VPNs oppsummering kamp for kamp i gullsesongen 2005. Fra null poeng på Hamar til ett poeng i Skien. Slik kom Vålerengas poeng i gullsesongen 2005. Vålerenga – Ham-Kam 2-1, 14. serierunde Sommerferien er over og vi skal ta revansje for det ydmykende tapet på Hamar mot Ståle Solbakkens mannskap. Med … Fortsett å lese «Gullsesongen 2005: Oppsummering kamp for kamp – del II»

Her er del II av VPNs oppsummering kamp for kamp i gullsesongen 2005.

Fra null poeng på Hamar til ett poeng i Skien. Slik kom Vålerengas poeng i gullsesongen 2005.

Vålerenga – Ham-Kam 2-1, 14. serierunde
Sommerferien er over og vi skal ta revansje for det ydmykende tapet på Hamar mot Ståle Solbakkens mannskap. Med fra start er Tore André Flo. Vi har også Magne Hoseth med fra start i hans andre kamp for klubben. Etter en målløs førsteomgang, var det faktisk Ham-Kam-supporterne som gjorde det ekstremt morsomt på Ullevaal etter en times spill. De sang «Hvor er Super-Enga» sånn akkurat passe arrogant. Hva skjedde noen sekunder etter? Jo, Steffen Iversen ga Vålerenga ledelsen 1-0 naturligvis. Responsen fra Klanen var like flott: «Der er Super-Enga». Thomas Holm økte ledelsen til 2-0 et kvarter før slutt, og langt på overtid reduserte Jess Thorud for gjestene. Start tapte så Vålerenga lå nå bare tre poeng bak sørlendingene på tabellen.

Brann – Vålerenga 1-2, 15. serierunde
Det har blitt en vanesak å slå Brann ufortjent i de siste kampene, men denne seieren var faktisk fortjent. Ikke bare det, men dette var en av få kamper hvor Vålerenga spilte godt gjennom hele kampen. Sæternes ga imidlertid Brann ledelsen etter bare 18 minutter, og Robbie Winters burde lagt på til 2-0 noen minutter senere. I stedet kontret Vålerenga og Steffen Iversen ble etter hvert felt av Håkon Opdal i Brann-målet. Straffen satte han selv i mål. Freddy Dos Santos fastsatte sluttresultatet til 2-1 med sin scoring ti minutter ut i andre omgang. En meget god kamp av Vålerenga som parkerte Brann på tabellen. Vi lå fremdeles tre poeng bak Start, men seks poeng foran Brann.

Vålerenga – Tromsø 1-1, 17. serierunde
Vålerengas kamp mot Molde i den 16. serierunden ble utsatt på grunn av Vålerengas deltakelse i Champions League. Vi hadde sju strake seire i obligatoriske kamper, og var i kjempeform. Dessverre fikk formen en liten skrape da Tromsø kom på besøk. David Brocken ga Vålerenga ledelsen etter allerede seks minutter, og da vi fikk straffe noen minutter ut i andre omgang var det få som trodde vi kom til å avgi poeng i denne kampen. Dessverre ble Steffen Iversens straffespark reddet, og det virket utgjort da Bjørn Johansen (hvem ellers?) utlignet etter en knapp times spill. Start spilte også uavgjort, så vi lå fire poeng bak Start med en kamp til gode etter denne serierunden.

Aalesund – Vålerenga 0-2, 18. serierunde
Årets tur ble nok en opptur for Vålerenga. Ikke bare hadde vi supportere det moro i byen, men laget sprudlet til tider på banen. Selv om Aalesund startet best, tok Vålerenga sakte over. Vi fikk til og med et meget billig straffespark. Ettersom Iversen bommet på straffen mot Tromsø, var det Freddy dos Santos sin tur denne gangen. Men heller ikke han klarte å sette ballen i mål. Rett før pause fikk imidlertid Vålerenga scoringen de lengtet etter. Magne Hoseth fikk stå på blank kasse og satte ballen enkelt i mål. I en desperat kamp for å få poeng, fikk hjemmelaget Gudmunsson utvist tre minutter før slutt, og minuttet etter var det unggutten Alexander Mathisen som doblet Vålerengas ledelse. Vålerengas to straffemiss på like mange kamper skulle vise seg å bli sjebnevangre mot Club Brugge 11 dager senere…

Vålerenga – Bodø/Glimt 3-1, 19. serierunde
Vålerenga hadde slått Brann 2-1 i cupen, og røket ut mot Club Brugge i Champions League før kampen mot Bodø/Glimt ble spilt. Og nok en gang startet Vålerenga kampen grusomt. Faktisk var førsteomgangen omtrent like elendig som hele kampen mot Glimt i Bodø. Harald Martin Brattbakk sendte også gjestene fortjent i ledelsen noen minutter ut i andre omgang. Midtveis i omgangen våknet heldigvis Vålerenga. Ardian Gashi kriget inn utligningen etter 69 minutter før Kjetil Wæhler sendte oss i ledelsen etter 78 minutter. To minutter før slutt sikret André Muri seieren med lagets tredje scoring for kvelden. Vi hangler, men klarer likevel å vinne. Start tapte overraskende 2-0 mot Odd, så vi er nå bare ett poeng bak med en kamp til gode.

Vålerenga – Molde 3-1, 16. serierunde
Og den kampen vi hadde til gode ble spilt mot Molde i det som skulle bli starten på en helvetesperiode for Vålerenga. Vi skulle gjennom fire kamper på ni dager, og de fleste visste at det ble tøft. Men den tøffe perioden startet jo bra da… Christian Grindheim og David Brocken ga Vålerenga en komfortabel 2-0-ledelse mot Molde etter første omgang. Stian Ohr reduserte ti minutter ut i omgangen, men Ardian Gashi scoret Vålerengas tredje ni minutter etter det igjen. Resten av kampen kontrollerte Vålerenga, og seieren sendte oss tilbake på toppen av tabellen – to poeng foran Start.

Fredrikstad – Vålerenga 0-4, 20. serierunde
Det som skulle bli Vålerengas siste seier for sesongen ble også en minneverdig seier. Vi var dødelig effektive i vår største borteseier på mange år. Steffen Iversen var ute, men det gjorde ingenting med Daniel Fredheim Holm og Ardian Gashi i storslag på topp. Det sto 0-0 ved pause, men da Gashi noe heldig ga Vålerenga ledelsen ti minutter ut i andre omgang fikk vi se den berømte ketchup-effekten. Gashis skudd gikk i stolpen, så i keeper så i mål. Deilig. Samme mann scoret to minutter senere etter et nydelig forspill av Fredheim Holm. Sistnevnte økte ledelsen til 3-0 fire minutter etter der igjen. Samme mann rundet av kvelden med sin andre scoring, Vålerengas fjerde, 13 minutter før slutt. Start vant sin kamp, så Vålerenga ledet fortsatt med to poeng på Start.

Vålerenga – Lillestrøm 0-0, 21. serierunde
Så startet nedturen. Den fantastiske seieren mot FFK ble fulgt opp med 0-3 hjemme mot Steaua Bucuresti i UEFA-cupen. Så var det LSK som sto for tur på Ullevaal. Kampen var faktisk ganske underholdene noe som ikke alltid er tilfelle når disse lagene møtes. Selv om begge lagene hadde noen halvstore sjanser, endte kampen rettferdig nok med 0-0 og poengdeling. Start presterte å tape i Bergen, så Vålerenga økte ledelsen på toppen av tabellen til tre poeng.

Start – Vålerenga 3-0, 22. serierunde
Fra uavgjort mot LSK på Ullevaal til serien ble det tap 0-2 på Åråsen i cupen mot samme lag noen dager senere. Det var derfor ikke et formlag som reiste ned til toppkamp mot Start i Kristiansand. Med seier til Vålerenga ville vi lede serien med seks poeng på sørlendingene, med tremålstap eller mer ville vi ligge på andreplass på målforskjell bak. Da kampen ble satt i gang var det i grunn ganske klart hvilket lag som virkelig ville vinne kampen. Start presset på og presset på, mens vi var alt for unøyaktige. Start gikk med dødsforrakt inn i alle dueller, vi var passive og veike. Alex Valencia ga Start ledelsen fortjent etter 27 minutter, og Aamund Skiri satte ballen i eget mål på overtid i første omgang. Fredrik Strømstad punkterte kampen etter en times spill. Start vant ikke bare kampen, de fikk også de målene de behøvde for å passere oss på tabellen.

Vålerenga – Lyn 0-1, 23. serierunde
Etter tapet i Kristiansand tapte vi også returkampen mot Steaua i UEFA-cupen. Vi hadde dermed fire tap og en uavgjort på de siste fem kampene. Det verste var at vi bare hadde scoret ett mål på disse fem kampene. Da er ikke Lyn morsomme å møte. Ei heller denne gangen. Vi havnet som vanlig bakpå tidlig i kampen, og Thomasz Sokolowski ga også Lyn ledelsen etter fem minutter. Vi kommer mer med i kampen etter en halvtime, men klarer ikke å score. Heldigvis tapte Start 3-1 mot Tromsø slik at Start nå ledet serien på antall scorede mål…

Viking – Vålerenga 0-0, 24. serierunde
Start presterte å tape 4-5 hjemme mot Aalesund dagen i forveien, så ett poeng ville sende Vålerenga til topps på tabellen. Og ettersom vi var i en måltørke uten like, virket det som at vi gikk for 0-0 og uavgjort. Mbulelo Mabizela burde satt en stopper for måltørken, men klarte ikke score alene med keeper. Poenget førte oss dermed til topps på tabellen med ett poengs ledelse på Start. Faktisk ville Vålerenga vært seriemestere etter denne kampen hadde de slått Start i Kristiansand…

Vålerenga – Rosenborg 0-2, 25. serierunde
Med seier til Vålerenga og tap til Start borte mot Bodø/Glimt ville Vålerenga bli seriemestere. Vi drømte, vi fantaserte, vi fikk oss en på trynet. Foran et rekordhøyt publikumstall på Ullevaal (24.984) fikk vi se et Vålerenga-lag lammet av anledningen. Og det hjalp ikke at Ullevaal-matta var i mot oss etter 16 minutter. Thomas Holm sendte et tilbakespill til Arni Gautur Arason som skulle sparke ut ballen på direkten. I stedet rullet ballen over foten til islendingen og gikk i mål. Vi har to avslutninger i stolpen, men i stedet er det Frode Johnsen som øker ledelsen til 2-0 for trønderne. Mot slutten av kampen kunne faktisk seieren blitt ennå større. Det at vi tapte med to mål, og Start klarte 1-1 mot Glimt, gjorde at Start gikk til topps på tabellen på målforskjell foran oss. Start hadde +14 mål, vi hadde +13.

Odd Grenland – Vålerenga 2-2, 26. serierunde
Status foran denne kampen var enkel: Vålerenga måtte få et bedre resultat enn Start (som spilte mot Fredrikstad i Kristiansand) for å bli seriemestere. Dersom begge lagene vant, måtte Vålerenga vinne med to mål mer. Med ett mål ville Start bli mestere på antall scorede mål. Vi oppsummerer hva som skjedde:
18.00: Kampene starter. Start leder på målforskjell foran Vålerenga
18.08: Iversen header i stolpen
18.09: Start-FFK 0-1 Hoås. Vålerenga er serieledere.
18.11: Odd-VIF 1-0 Svindal Larsen. Start er serieledere
18.18: Start skyter i stolpen
18.19: Start header i tverrleggeren
18.21: Odd-VIF 1-1. Fredheim Holm scorer. Vålerenga er serieledere
18.32: Start skyter i stolpen
18.39: Odd-VIF 1-2 Muri stanger inn ballen.
18.44: Start skyter i stolpen.
18.45: Fredheim Holm skyter i tverrleggeren.
18.45: Start-FFK 0-2 Ramberg.
18.49: Pause begge kamper. Start må score tre mål i andre omgang for å passere Vålerenga dersom ledelsen i Skien holder seg. Skulle Odd score, trenger Start to mål.
19.05: Start-FFK 1-2 Bärlin. Start er på vei tilbake
19.27: Odd-VIF 2-2. Odd utligner. Start trenger ett mål for å lede serien
19.40: Start får et mål annullert for offside.
19.42: FFK skyter i stolpen.
19.47: Start-FFK 1-3 Wiig. Nå er det kun et Odd-mål som kan redde Start.
19.50: Start-FFK 1-3 slutt.
19.52: Odd-VIF 2-2 slutt. SERIEMESTERE 2005!

Legg igjen en kommentar