Ukens historiske: Vålerengas lengste fotballkamp

Ukens historiske forteller denne gangen om Vålerengas lengste kamp noen sinne. Vi viser også frem det aller første bildet tatt av Vålerenga. Utdrag fra avisreferat: VIF– Strong Uavgjort 4-4 (2-2,1-1,1-1, resten 0-0) Dommeren avbryter efter 3 timers spill. Floken om seriemesterskapet i klasse B, 1ste avdeling skulle løses i gaar middag kl 1 på stadion, … Fortsett å lese «Ukens historiske: Vålerengas lengste fotballkamp»

Ukens historiske forteller denne gangen om Vålerengas lengste kamp noen sinne. Vi viser også frem det aller første bildet tatt av Vålerenga.

Utdrag fra avisreferat:
VIF– Strong Uavgjort 4-4 (2-2,1-1,1-1, resten 0-0)
Dommeren avbryter efter 3 timers spill.

Floken om seriemesterskapet i klasse B, 1ste avdeling skulle løses i gaar middag kl 1 på stadion, men da kampen efter 3 timers spil, ekskl. hviletid, var uavgjort (4–4), fant dommeren, Tryggve Lund, at maatte avbryte spillet.

Stort set lå VIF over og hadde fortjent seieren, men Strongs forsvar arbeidet energisk. Strong har det første farlige angrep, VIF returnerer imidlertid og holder spillet på motstanderens banehalvdel de første 10 minutter, indtil Strong ved et rask opløp setter ballen i VIFs næt. Glæden herover blev dog ikke av lang varighet for Strong-guttene, i det utligning allerede kommer 4 minutter senere.

Det sto 3–3 etter full tid og dermed måtte det ekstraomganger til. Otto Grønby, VIFs centerforward, gikk direkte fra avspark opp mot Strongs mål og nettet sitt fjerde for dagen. Like etter satte Strong-guttene opp farten og utlignet. Stillingen var dermed 4-4. VIFs solide forsvar som besto av karene kaltes ”Hjallen”, ”Kinger´n” og ”Murer´n”, red stormen av. Andre ekstraomgang ble målløs, og dommer Tryggve Lund beordret ytterligere to ekstraomganger. Disse omgangene ble også resultatløse. Oppgjøret skapte fotballhistorie, idet denne kampen medførte endringer i kampreglementet.Ny kamp ble berammet som VIF vant og til slutt vant de også kampen om opprykk til A-klassen.

I denne spalten har Jarle Teigøy bearbeidet småhistorier/stoff som er fra medlemsbladet Vålerenggutten i perioden 1922-1990, gamle styreprotokoller eller fra VIF-boka «Fra Sotahjørnet til bohemen».