VPNbanner

Om redaksjonen

Vålerenga fotball på nett (VPN) kom første gang på nett i mars 1996. Vår grunnlegger og store far, Bjørnar Thomassen, har trukket seg tilbake for å nyte sitt verk på avstand, men før han gjorde det, rakk han å knytte til seg såpass mange at VPN fremdeles puster.

Disse engasjerte og uavhengige individene gir deg din daglige dose VPN  i 2014:
(VPN-debut i parantes )

Redaktør Viggo Hansteen  (1998)
Kristian Tolonen (1997) Anders Grydeland (2008)
Jan Fredrik Wasa (1997) Eivind Hauger (2014)
Morten Tønder Iversen (2004) Christopher Kvarme (2005)
Daniel Faldmo (2010) Tom Skjølingstad (2014)

 


 

Viggo Hansteen

Viggo er med sine drøyt 50 år VPNs grand old man. Ikke bare det, etter at Stian Reklev kastet inn håndkledet i 1999 er han blitt VPNs 3. redaktør. Han er født og oppvokst i Oslo, dog med langt opphold i Seattle underveis. Han kom hjem (sånn ca.) til cupfinalen i 1980 og dermed var interessen for Vålerenga sikret. Berømt sammen med Øvind Wikstøl som en del av det tohodete trollet som ikke går noen steder uten den andre delen.
Ellers driver han med astrofysikk.


Kristian Tolonen

Populært kalt Hiphop. Eller Tagg, selv om han begynner å dra på årene.

Hiphop var en av Dagbokas faste skribenter, men har nøyd seg med spesialer i det siste. Kanskje den mest positive og blide mannen i VPNs redaksjon, hvilket i utgangspunktet er lett siden resten er en haug med skeptikere og grinebitere. En liten, lekker og utrolig kjekk mann med intelligens som matcher. Kom til VPN i 1997. Ble født i Oslo under Vålerengas største nedtur i 1970. Et sted midt imellom dette fikk han sine første Vålerengaminner på de utrolig bratte tribunene på Jordal, og han syns det er rart åssen Vålerenga bare blir en del av livet ditt, selv om det ikke var så bevisst. Og hvordan intensiteten kan avta uten at det noen gang dør ut.


Anders Grydeland

Grydis kom til VPN sommeren 2008 og så dagens lys på Aker en uke før Elvis tok kvelden. Bor i samme strøk som Freddy vokste opp i, og blødde for Enga for første gang i barneskolen. Skulle velge hockeylag, om han valgte Enga vanka det juling, om han ville være trygg neste friminutt måtte han velge Furuset. Blødde neseblod når klokka ringte for neste time. Fjorten år gammel så han Vålerenga live for første gang, en treningskamp i hockey i 1991, mens første fotballkamp var semifinalen mot Viking på Bislett i 97. Da var Grydis nesten fullvoksen tjueåring, bare føttene fortsatte å vokse. Siste måling er skonummer 46. Det som kan måles mellom disse størrelsene, er enten i samme klasse eller slett ikke. Har tilført VPN nytt faenskap selv om han ikke har vokst seg gammel og gretten nok ennå.

VPNs siste lysengel bruker fritida til å pushe sveiseutstyr og  har bytta smeltedigelen av smeltende og ikke-smeltende strømkilder og elektroder , med jobb i  undervisningssektoren der han lærer  morgendagens verksted- og industriarbeidere om produksjonsfaget som innebærer planlegging, utføring og dokumentasjon av en jobb. Under utføring brukes platesaks, dreiebenk, sveiseutstyr, kantknekke, vinkelsliper, skyvelær og annet manneutstyr.


Christopher Kvarme

Christopher, eller Risto blant venner, dukka opp i VPN-sfæren sommeren 2005, med noen aldeles lekre bannere. Disse kom det etter hvert mange av, og når vi begynte å snakke design, så lyste det i øya hans. Han kjente publiseringssystemet vi bruker, og da var det liksom ikke noe å lure på.

Han bruker mesteparten av tiden sin på designarbeide og knoting av scripter, stylesheets og php-sider. Skjønner du lite av det? Slapp av, det er kun en håndfull av de gamle gretne gubbene som skjønner det også. Derfor er det ekstra fint at Risto er blitt en gretten gammel gubbe han også. Skjønt – han er alltid så forbanna blid og i godt humør, men det tok ikke lang tid før vi omvendte ham!

Han så dagens lys i nærheten av Sinsenkrysset i en fotballferie midt på søttitallet, emigrerte til Midtøsten og returnerte til Oslo som 12-åring. Det første våte Vålerengaminnet hans er fra regnværet og vindbygene på Ullevål der Sogndal leda 3-0 og resultatet ble 3-3. Kvaliken i Vallhall mot Sandefjord året etter er det beste, mens Brügge 2006 er det verste Vålerengaminnet til den offensive supporteren, grinebiteren som lar seg begeistre av alt som går hans vei

 


Jan Fredrik Wasa

Jaffe har alltid bodd i Oslo etter at han ble født her for 35 år siden. Han ble rekruttert til gamle VHPN, Vålenga Hockey På Nett, for å skrive kampreferat. Da hockeysidene ble lagt ned ble han med over til VPN omkring tusenårsskiftet. På VPN skrav han de første årene kun kamprefereater, men har utvidet reportoaret noe i de senere år til også å gjelde skriverier som er vanskelig å kategorisere som annet enn VPN Spesial. På fritiden er Jaffe HR-Konsulent i Telenor og trivsel veldig godt med det

Jaffe har i tillegg en liten jente på 3 år som heter Pudding. Pudding har drakt og heier på både Norge og Vål’enga, men hun skulle gjerne sett at begge lag stilte i rosa drakter og at spillerne er prinsesser som danser ballett og får Disneyfilmer injisert rett i blodet.


Morten Tønder Iversen

Den første Vålerengakampen Morten så var mot Molde på Ullevaal som åtteåring i 1995. Han er skråsikker på at kampen endte 1-1, så vi regner med at han måtte hjem og legge seg etter første omgang. Men deretter fikk han med seg det meste, både opp og nedturer. Det største hittil er seriegullet i 2005 og den svært gode cupfinalen i 2008.

Morten kom til VPN i 2004 og skriver litt av hvert i tillegg til å være aktiv på vår facebookside.


Hans-Marius Christensen

Hans-Marius er en av disse medgangssupporterne som oppdaga Vålerenga når de hadde sin storhetstid og plukka medaljer. På 80-tallet. Han kom ramlende inn i VPN-redaksjonen i 2010 og har i all hovedsak bidratt med å snekre bannere. Stakkaren er født og oppvokst i Bærum og bor i Asker, og til daglig jobber han i ungdomsskolen, mitt i tjukkeste Stabækland, og/eller studerer. Han ser frem til å bli ferdig med å skrive for UiO, slik at han også kan få tid til å skrive litt for VPN. Og, han elsker sennep, men er ikke så glad i pølser.


Daniel Faldmo

Daniel ble født i 1990 rett inn i en bedriten Vålerenga-epoke, men ble hjernevasket i en alder av 3-4år til å digge Vål’enga. Medlemskap i klanen i gave når han fylte 5-6år eller noe i den duren – alle småtassers drømmegave der altså.

De aller fleste hjemmekampene til VIF ble spent sett på fra tribunen sammen med klanen, ogdet tok ikke lang tid før tassen sang alt som var av pene og stygge sanger. Klassekamerater, lærere og Oldemor fikk også høre sangene og personlig favoritt var «Jeg rusla rundt i Oslo by»… Ikke lenge etter var det en ny regeli livet til Daniel som lød «IKKE SYNGE NÅR MAN IKKE ER PÅ KAMP».

Årene gikk og Daniels kjærlighet for klubben hadde etterhvert overlevd noen nedrykk, en hel haug med tap og et dusin dårlige plasseringer. Da Daniel ble gammel nok til å tenke selv, skjønte han fort at dette kom til å bli et nevrotisk forhold som vil vare livet ut – ekte kjærlighet om du vil.

Etter sin ankomst i VPN sent ut i 2010-sesongen har Daniel skrevet noen referater, og flere skal det bli.


Tom Skjølingstad

Tom Skjølingstad

Tom er født og oppvokst i Kongsberg, byen med sølvgruvene, en drøss olympiske medaljører og som kan betegnes som den moderne skisportens episenter.

Som aktiv har han vært innom freestyle, skøyter (lengdeløp), sykkel og sportsdans, men det var fotballen som tok Tom i tidlig alder, og han fikk både spiss- og keepererfaring i KIF, byens stolthet.

Flyttet til Oslo i 1990 og fra da var det bare en klubb og et lag som gjaldt. Har vært med opp- og nedturer med VIF siden da, og ser for det meste alltid lyst på neste sesong… Med 3 barn ble det mer boltreplass i Oppegård fra sommeren 1996, og som aktiv i styret og klubb samt det ærefulle vervet som FairPlayAnsvarlig i Oppegård IL Fotball har Tom fortsatt mange bein innafor fotballen.

Med en sønn med et par års fartstid i VIF’s 2000-generasjon ble det også naturlig å bidra rundt det laget som assistenttrener. Han har en drøss av lederkurs i NFF, men samtidig opprettholdes et kritisk blikk på organisasjonen og ledelsen av denne. Jobber til daglig med salg og ledelse, og det dreier seg om store, dyre og kompliserte løsninger til proffene i anleggsbransjen.

Har en idiotisk forkjærlighet for formasjonen 4 – 3 – 2 – 1 inntil det motsatte er bevist som et bedre alternativ.


 

Det er flere andre som skal ha ære og heder for disse sidene:

 

De siste som forlot VPN :

Svein Ålvik (fra 2007 t.o.m august 2014)
Joachim Strandberg (fra 2007 t.o.m februar 2014)
Asbjørn Bergestuen (fra 1999 t.o.m 2013)
Andreas Øwre (fra 1999 t.o.m 2012)
Hans Marius Christensen (fra 2011 t.o.m 2012)
Tommy Due-Løvaas ( fra 2001 t.o.m 2008 og et kort comeback som spåmann i april 2011)
Marius Bøhn (fra 1998 t.o.m 2009)
Merete Prestkvern (fra 2005 t.o.m 2009)
Christian Heggen (fra 2003 t.o.m 2009)
Ivar Flø (fra 2003 t.o.m 2011)

Noen ga seg eller tok en pause fra 2007:

Rolf K Andersen  (1998)
Øivind Wikstøl   (1998)
Frank Ove Hansen  (1998)
Øystein Andersen  (1999)
Kjetil Borthen  (1999)

I et historisk perspektiv skylder vi stor takk til:

Bjørnar Thomassen – VPNs første redaktør og store far   ( 1996 – 1999)
Stian Reklev – VPNs andre redaktør og Dagbokas far  (1997 – 1999)
Geir Arne Brevik – Mannen bak VPNs tidlige design  (1996 – 1998)
Atle Enersen  (1998 – 1999)
Tom Jacobsen (1999 ?)
Hans Petter Aalmo (1999 – 2003)
Øyvind Nytun  (?)
Eugen Alexander Brandal Laran (1998)
Hans Petter Dalen (1998 – 1999)
Frode Veie (2000-2001)

Og vi glemmer aldri disse bidragsyterne:

Geir Hauge (BeerMaster)
Arve Hjelseth (vår mann i Nord-Norge)
Aleksander Schau (han med plasthestene)
Arne Schau-Knudsen (spør Arne)
Thorbjørn Storemyr (den gamle mannen som mimrer)
Jon Berger (vi finner nok på noe)

Mini
Johan Golden
Aleksander Schau
Håvard Lunde
Arild Rønsen

Tusen takk til alle som har bidratt!