Vålerenga – Start 3-2

Vi dominerer kampen men sliter igjen når Abu må ut og holder på å gi bort 3 poeng helt på slutten. Det er fortsatt tydelig hvorfor Vålerenga ikke er et topplag. Eliteseriens 24. runde – Intility Arena 30. september 2018, Kl. 18:00 Mål: Sam Johnson, Finne assist (26. og 57. min) Bård Finne, Johnson assist … Fortsett å lese «Vålerenga – Start 3-2»

Vi dominerer kampen men sliter igjen når Abu må ut og holder på å gi bort 3 poeng helt på slutten. Det er fortsatt tydelig hvorfor Vålerenga ikke er et topplag.

Eliteseriens 24. runde – Intility Arena 30. september 2018, Kl. 18:00

Mål:

Sam Johnson, Finne assist (26. og 57. min)

Bård Finne, Johnson assist (89. min)

Lagoppstillinger:

Vålerenga: Adam Larsen Kwarasey,  Amin Nouri, Jonatan Tollås Nation, Felipe Carvalho, Sam Adekugbe, Daniel Fredheim Holm, Erik Israelsson, Mohammed Abu, Bård Finne, Chidera Ejuke, Sam Johnson

Bytter: Dønnum inn, Ejuke ut (71. min). Grødem inn, Israelsson ut (78. min). Horn Myhre inn, Abu ut (84. min.

Start: Jonas Deumeland – Espen Hammer Berger, Damion Lowe, Simon Larsen – Eirik Wichne, Afeez Aremu, Erlend Segberg (K), Elliot Käck – Herolind Shala, Adeleke Akinyemi, Tobias Christensen

Solgte billetter: 8200

Dommer: Dag Vidar Hafsås

Kort: gult kort: Abu(37.min), Israelason (64. min), Dønnum (87. min)

Kampen:

Kjetil Rekdal er tilbake på Intility Arena med et Start som er litt i flyten med 3 seiere på rappen og videre til semifinale i cupen. Samtidig er sesongen stort sett over for Vålerenga, vi havner midt på tabellen i år igjen.

Så er det momentet med at Start kjemper i bunn mot nedrykk. En kamp de deler med LSK. Så skal vi tape en kamp på Intility i år er det kanskje denne.

Vi stiller et bra lag, Michael og Jaager er ute for sesongen med skader, men utenom det så er vi ganske fulltallige nå.

1. omgang

Start får kampens første mulighet, men den holder Adam greit. Resten av de første 15 skjer det egentlig ingenting før Starts Lowe nesten setter ballen i eget mål på et innlegg fra Bård Finne.

Så er det rom og plass i forsvaret til Start. Sam Johnson blir tredd gjennom, Deumeland reagere fint og det ser ut som at Simon Larsen skal heade ballen vekk fra mål, men neida! Simon elsker Vålerenga og plasserer ballen nydelig i krysset. 1-0 etter 26. minutter. Ballen var dog nok på vei mot mål til at Sam Johnsen får scoringa, men takk Simon!

Noen minutter senere prøver Fredheim Holm og tre ballen gjennom til Ejuke, men den blir litt lang.

I det 31. minutt får Start et frispark, de styrer og ordner før de kliner ballen rett i muren. Start er lite effektive i angrep og vi kan jo skjønne hvorfor de ligger der de gjør på tabellen.

Omgangen avsluttes med at Start får et frispark etter at Finne er vinner en duell og er først på ball. Frisparket ebber ut i ingenting og dommeren blåser av til pause. En kjedelig første omgang, men vi leder hvertfall.

1. omgang

Omgang starter der den første slapp. Vi prøver oss på et gjennomspill, men Ejuke slipper ballen for sent og det blir ikke noe av.

Vi fortsetter å presse og etter 57. minutter er det Finne som kommer seg løs på kant og legger et nydelig innlegg til en upresset Sam Johnson. 2-0. Kan legge til at det igjen er Simon Larsen som mister markeringa, vi får være glad for at vi fikk sendt han til sørlandet!

Etter 62. minutter er det Starts Shala som blir spilt gjennom på midtbanen. Finne er vår bakerste mann og klarer å holde han nok igjen til at Felipe Carvalho kommer seg inn i duellen og gjlr kort prosess på Shala.

Et lite «not so fun fact» er at vi nå har over 100 cornere denne sesongen uten å score ett eneste mål.

Start får frispark i det 69. minutt, langt innlegg og en Start spiller får hodet på ballen. Avslutninga går noen centimeter til side for mål og vi sier at Adam har kontroll der.

Aron Dønnum blir grisetakla, men får dytta ballen videre til Johnson som trer Finne gjennom aleine på 9 meter. Uheldigvis er dommer Hafsås blåsekort og klarer ikke å se an fordelen. Frispark på 25 meter og gult kort til Starts spiller. Er det mulig! Frisparket går rett i klypa på Starts keeper.

Dønnum har vært frisk etter innhoppet og kommer til en avslutning etter 82. minutter. Skuddet går 1 meter til side for mål. Skulle nok tredd gjennom Sam Johnson der!

Abu ligger nede etter 84 minutter og går av. Inn kommer Felix Horn Myhre. Samtidig har vi corner nummer 102 for året, Grødem header den 5 meter over mål.

Start kommer seg fremover, et innlegg går i beina på Nouri og til Starts Bringaker. En gave fra Vålerenga der og 2-1.

Men kun minuttet etter er det Vålerenga som er på vei fremover. Sam Johnson legger inn fra høyre, bak i feltet står Bård Finne alene og kliner ballen i motsatt hjørne. 3-1!

3 minutter blir lagt til og rett etter er det Shala som tråkler seg gjennom Vålerenga-forsvaret før han dunker ballen i nettet bak Adam. Er det mulig å være så passive i forsvarsspillet? Der angriperne våre prøver å punktere kampen så gir forsvaret bort den andre gavepakken på noen få minutter. Skal Start klare å komme tilbake?

Start presser på og får en corner, Sam Johnson konterer, men dommeren blåser av. Vi vinner 3-2, men overbeviser vel ingen. Igjen slipper vi inn to altfor enkle mål og det er ganske klart hvorfor Vålerenga anno 2018 ikke er et topplag.

Oppsummering:

Vi har grei kontroll på kampen frem til Mohammed Abu må ut i det 84. minutt. Deretter rakner det ganske fort. Start får vinner midtbanen og presse på. Igjen ser vi at forsvaret til Vålerenga ikke her helt på det nivået det bør være. Heldigvis har vi angrepsspillere som gjør jobben i den andre enden og scorer mål. Det gjør at vi vinner i dag. Samtidig blir det tydelig hvorfor vi ligger der vi gjør på tabellen.