Kampreferat Vålerenga – Sarpsborg 08

Vi var litt usikre på hva vi kunne forvente oss før dagens kamp, men gutta ga oss ingen grunn til å tvile. I tillegg fikk vi hedre noen gamle helter. Vålerenga – Sarpsborg 08 3-1 Mål: 1-0 (32) E. Ómarsson, 2-0 (35) G. Zahid, 2-1 (51) A. Groven, 3-1 (57) D. Fredheim Holm. Tilskuere: 6908 … Fortsett å lese «Kampreferat Vålerenga – Sarpsborg 08»

Vi var litt usikre på hva vi kunne forvente oss før dagens kamp, men gutta ga oss ingen grunn til å tvile. I tillegg fikk vi hedre noen gamle helter.

Vålerenga – Sarpsborg 08 3-1

Mål: 1-0 (32) E. Ómarsson, 2-0 (35) G. Zahid, 2-1 (51) A. Groven, 3-1 (57) D. Fredheim Holm.

Tilskuere: 6908

Etter de siste kampene var vi litt usikre på hva vi ville få se på Ullevaal i dag. Vi er ute av medaljekampen, mest sannsynlig ute av kampen om Europa-spill neste år, i tillegg har det vært lang pause nå på grunn av landslaget.

Men gutta skulle vise oss at det ikke var noen grunn til å tvile. Sarpsborg starter kampen med et høyt press, men det holdt bare noen få minutter. Etter 32 minutter er Elias Mar Omarsson på riktig sted og klinker pallen i mål etter litt klabb og babb i feltet. Omarsson har en fantastisk avslutningsteknikk!

Kun to minutter senere er det mål igjen. Sarpsborg gir bort en gavepakke når Omarsson presser på et tilbakespill på keeper. Keeper skyter rett i Zahid som enkelt setter ballen i mål. 2-0.

Videre i omgangen får vi se et bedre spill enn på lenge. Sarpsborg kommer ikke på noen særlig farligheter, men det gjør heller ikke Vålerenga. Det er egentlig ganske dødt og når pausen kommer så er egentlig de fleste ganske fornøyd. Og akkurat det er problemet til Vålerenga i år, det går for treigt å spille seg opp fra forsvar til angrep.

I pausen får vi hylle heltene som vant seriegull i 1965. Takk!

Andre omgang starter litt som den første med et Sarpsborg som går høyt på banen. Denne gangen gir det resultater. Etter 51. minutter blir Groven spilt gjennom, er i duell med Tollås Nation, men ut kommer en Sascha Burchert og dermed sitter pallen i mål. Burchert har fortsatt ikke imponert for Vålerenga, men veien til benken virker lang(er).

Seks minutter etter at Sarpsborg får sin redusering så er det rot i forsvaret til bortelaget igjen. Daniel Fredheim Holm får all den plassen og tiden han trenger. Fra 20 meter klinker han ballen nydelig i borterste hjørnet. Dagens store høydepunkt!

Derfra og ut har Vålerenga full kontroll og det er et under at vi ikke scorer flere mål. Først ved Deshorn Brown som blir spilt gjennom av Daniel Fredheim Holm. Fra 16 meter setter han ballen en meter til side for mål. Noen minutter etter blir egentlig Brown spilt igjennom igjen, men skjønner selv at han er i offside. Alex Mathisen stormer heldigvis (litt nølende) fremover og får skutt, men ballen klinker i stolpen.

Så tre viktige poeng i boksen og vi har litt flaks med de andre kampene som spilles, noe som gjør at vi fortsatt har mulighet på en 4. plass og Europa.