Vålerenga-Haugesund 1-2

Når supporterne for fjerde kamp på rad må synge «Blø for drakta Vål’enga», så er det kanskje på tide å begynne å gjøre det? Eliteseriens 18. runde – Intility Arena 18. august 2019, Kl. 18:00 Solgte billetter: Har speaker slutta å opplyse om dette? Mål: 2 min   Shala(Matti) 2 mål til Haugesund i andre omgang. … Fortsett å lese «Vålerenga-Haugesund 1-2»

Når supporterne for fjerde kamp på rad må synge «Blø for drakta Vål’enga», så er det kanskje på tide å begynne å gjøre det?

Eliteseriens 18. runde – Intility Arena 18. august 2019, Kl. 18:00

Solgte billetter: Har speaker slutta å opplyse om dette?

2 min   Shala(Matti)

2 mål til Haugesund i andre omgang. Detaljer er uviktige.

Lagoppstillinger:

VIF: Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Herolind Shala – Aron Dønnum, Matthias Vilhjalmsson, Mohammed Abu – Mayron Antonio George Clayton.

FK Haugesund: Sandvik – Desler, Bergqvist, Tiedmann, Pedersen – Krygård, Tronstad, Leite – Sandberg, Koné, Velde

Dommere: Dag Vidar Hafsås, Runar Langseth, Jim Andre Alnes Dyb, Christian Moen

Kampen:

De sliter med lyden på stadion i dag, men jaggu blei «Kjerka» litt finere å høre på uten så høy playback! Godt sunget alle sammen! Kom igjen nå gutta! Nå skal vi tilbake på Glimt-hjemme takter! Abu er tilbake sentralt med Lekven i dag, og Shala spiller derfor venstre ving.

1. omgang:

Og FOR en start! Det er ikke engang spilt 2 minutter når vi kommer løs høyt på høyresida vår. Matti drar seg inn og slår på tvers på straffemerket, den går litt bak vår nye superspiss, men Shala har tatt løpet inn og kan bare sentre ballen i mål! «Øl og Herolind og Vål’enga» runger i betongen!

Det neste kvarteret skjer det ikke stort. Vi har rimelig god kontroll på Haugesund og får noen gode overgangsmuligheter, uten at det blir det helt store ut av det.

Vi følger opp en ganske god forsvarskamp mot Stabæk med å se potte tette ut etter halvspilt førsteomgang. Lover godt dette!

To gode sjanser etter 25 minutter. Først drar Adekugbe seg fint forbi sin mann og inn i Haugesunds 16-meter. Han slår til Shala, men ballen glir av foten i det han skal klinke den i kassa fra 10 meter. Vi gjenvinner ballen umiddelbart og det kommer et nytt legg fra venstresida vår. Dønnum får avslutta med høyre på bakerste, men den er vanskelig å få på mål og går til side for stolpen.

Haugesund får sin første reelle sjanse etter 38 minutter. Adekugbe spiller en horribel tversoverpasning og de får fyre fritt fra 20 meter. Klaesson slår det trygt ut til sida.

Abu og Lekven mister ballen inne på Haugesunds halvdel i det 42. minutt, men vinner den umiddelbart tilbake og den triller til Mayron George. Han dundrer til fra 2o meter. Den er knallhard og keeper må slå til corner.

Helt vanvittig sjanse til Haugesund like etter. De vender spillet fint fra venstre mot høyre og slår så backen igjennom helt alene. Han klinker den inn mellom keeper og forsvar og det tilnærma utrolig at Kone ikke når den på blank goal! Der er vi heldige rett før pause!

1. omgang:

Klaesson kommer ut med joggebukse/tights til andreomgangen. Det sier vel litt om hvor lite han har hatt å gjøre.

Omgangen starter med at en Haugesundspiller får en skikkelig smell i ballene. Både med- og motspillere er borte og viser sympati der.

Og så gjør Haugesund som vi gjorde i første: Kommer seg fri på samme høyreside, men istedenfor å slå inn curler Sandberg den helt oppe i motsatt vinkel! Det der skal ikke skje! Fokk!

Akkurat som i førsteomgang skjer det utrolig lite det neste kvarteret.

Supportertribunen prøver å mane ballen i mål nå! Rått trøkk i «Kom igjen Enga»!

Finne kommer inn for Abu. Shala ned på midten med Lekven.

Så skjer det som ikke skal skje, igjen. Haugesund spiller seg igjennom forsvaret vårt med et hælspark fra Kone og Velde plasserer ballen nede i hjørnet. Det er for lett!!!

Vega inn for Matti.

Nå synger Supportertribunen «Vi er hele Norges nr. 7!». Selvironien har det aldri vært noe i veien med.

Vi klarer ikke så skape noe trykk på Haugesund. Evnen til å komme tilbake når vi ligger under er noe Deila har snakka om i det siste. Lite av det nå. Heller ikke på tribunen. Virker  mer som apatien tar alle. Til og med «Istanbul»-sangen høres litt halvveis ut.

Vakkert når Grindheim kommer innpå og får applaus fra hele stadion i det 82. minutt.

Dønnum går av 2 mann ved dødlinja og spenner ballen rett i keeper og til corner i det 89. minutt. Imponerende, men litt for ofte i de siste 4 kampene ser det ut som det kun er han som virkelig VIL noe i dette laget.

Haugesund avslutter kampen med å skru ballen rett over Klaessons venstre kryss. Det er nær spiker i kista.

Oppsummering:

I dag er førsteomgangen solid defensivt uten at vi skaper enormt offensivt. Andreomgang er altfor dårlig. Hvis jeg skreiv at apatien begynte å ta de på tribunen så har den også nådd hit. Det er simpelthen ikke godt nok å ta 2 poeng på 2 hjemmekamper mot KBK og FKH og 2 bortekamper mot nedrykkskandidatene Stabæk og Godset. Og hvor jeg var forbanna etter de 2-3 første kampene, så er jeg nå bare skuffa. Jeg kan ikke se at Ronny har vært borte hos supporterne etter kampslutt i de to tapene for å unnskylde eller forklare, så nå oppfordrer jeg klubben til å lage et nytt supportermøte så folk kan få litt svar! Skal du få ros når det går bra, så får du tåle å stå i det når det går ræva! Det to neste kampene er Glimt borte og RBK hjemme. Da kan vi enten ha skaffa oss en enorm ny giv, eller så er sesongen fullstendig over!

En kommentar til «Vålerenga-Haugesund 1-2»