For en deilig 16. mai-kamp

Vålerenga dominerte i 90 minutter mot Godset og vant veldig fortjent 2-0. For en kamp! Eneste du kan klage på er at seieren ikke ble større. Dermed er den fjerde seieren av fire mulige i boks på hjemmebane. Vålerenga – Strømsgodset 2-0 (1-0). 10.780 tilskuere. Mål: 1-0 Aron Dønnum (25). 2-0 Herolind Shala (67). VIFs … Fortsett å lese «For en deilig 16. mai-kamp»

Vålerenga dominerte i 90 minutter mot Godset og vant veldig fortjent 2-0. For en kamp! Eneste du kan klage på er at seieren ikke ble større. Dermed er den fjerde seieren av fire mulige i boks på hjemmebane.

Vålerenga – Strømsgodset 2-0 (1-0). 10.780 tilskuere. Mål: 1-0 Aron Dønnum (25). 2-0 Herolind Shala (67). VIFs lag: Kwarasay – Juarez, Bjørdal, Tollås Nation, Näsberg – Shala, Lekven – Dønnum, Vilhjalmsson, Ejuke – Azemi. Dommer: Tom Harald hagen, Brandval.

Nå ser Vålerenga ut som et topplag, skriver Dagsavisen.

– I dag er det en gjennomført fantastisk profesjonell kamp. De har én målsjanse. De har ikke en corner. De er ikke inni 16-meteren omtrent. Det er ikke lett, for Godset har ferdigheter til å straffe hvem som helst. Nå gjelder det å gjenta og gjenta og gjenta, å få en kultur som takler å være gode. Det ser ut til at vi er i ferd med å klare det, sier Deila til NTB.

[poll id=»173″]

Aron Dønnum, Magnus Lekven, Herolind Shala, Chidera Ejuke, Efrain Valdez, ja, vi kan neste ta hele laget: Takk for en fantastisk kamp. Dette var rett og slett moro. Vi er to poeng bak Molde på tabelltoppen (ja, Odd er også der oppe med en kamp mindre spilt), men 17 poeng etter 9 kamper er sjelden kost i Vålerenga.

Første omgang

7. min Shala slår knallhardt inn etter corner – første farlige. Men ingen er på ballen.

8. min. Bra trøkk på stadion – står du stille er du ikke i Vålerenga.

15. min – kjempesjanse. Fitim Azemi bommer alene med keeper. Blir corner. Chidera Ejuke til Aron Dønnum som sender den til Azemi – fra 11 meter. Skal score der, altså.

17. min – Dønnum-show, runder mannen sin på hjørnet av 16-meteren helt suverent. Blir aldri ordentlig avslutning, men nesten.

63-37 i ballbesittelse de første 20 min.

26. min 1-0. Magnus Lekven, Juarez, Dønnum. Fantastisk spill. Han skyter i korthjørnet, men det er for hardt for keeper. Veldig fortjent ledelse.

Rykker ned, synger vi. Oppsiktsvekkende hvor mange feilpasninger Godset slår. De presses hardt og får for dårlig tid. Har ikke skapt noe. Vi er gode.

28. min – bra fremspill av Dønnum til Vilhjalmsson, men blir ikke ordentlig sjanse. Nesten.

30. min Dønnum får avsluttet etter at Juarez igjen er bra frempå, men det blir aldri ordentlig treff på ballen, og selv om Dønnum antyder straffe, er det nok ikke det.

32. min. Matthias Vilhjalmsson og Henning Hauger hopper opp i fair duell på midtbanen – dommer står like ved. Hauger er sjanseløs og faller, dommer blåser frispark. Muskler er visst ikke lov…

33. min. Klart gult kort på Godsets Sylla (29). River ned Matthias på vei gjennom, men er ikke bakerste mann. Frispark fra litt over 20 meter. Dønnum skyter rett i muren.

60-40 i ballbesittelse nå.

37. min. Kunne gitt gult til Godsets Spellmann (23) for å sparke ned Shala på midtbanen, men legges lista der gjennom hele kampen, er det greit ikke å gi gult. Han får gult senere i kampen og to gule på han ville vært strengt.

40. min. Det har dabbet litt av. Ingen lag får noe grep på det nå. Litt avventende.

41. min. Azemi får brukbar mulighet, kunne spilt til Ejuke, men går selv. Får liksom ikke levert ordentlig skudd, men absolutt grei sjanse.

Like etterpå kommer Vålerenga igjen. Dette er en enorm sjanse – Azemi til Matthias, og bare fra 7-8 meter skyter islendingen på halvvolley. Den skal faan meg inn,men nei. Det blir corner etter at keeper får vippet den over.

45. min. Mos header, god redning av Adam. Der kunne vi fått en i rævva etter kontring og innlegg fra kanten.

Så blåses det for pause, og sjelden leder ett lag mer fortjent enn her. Ja, Godset hadde en sjanse på slutten, ellers har alt handlet om Vålerenga. Har vi vært gode? Ja, dette er overbevisende. Solide bakover – Johan Lædre Bjørdal er den som har ryddet opp bak. Offensivt er det særlig Efrain Juarez Valdez som har bidratt av den bakre fireren, og på midtbanen har Shala/Lekven virkelig vært gode. De styrer dette med kloke valg igjen og igjen.

Aron Dønnum og Chidera Ejuka kan begge overraske og gjøre livet surt for motstanderens forsvar. Selv om Deyver Vega gjorde en kjempekamp i forrige runde, savnes han rett og slett ikke i dag. Vega er å se i dress på VIP-tribunen sammen med Sam Adekugbe.

Fitim og Mathias er store og hodesterke, løper og sliter og får til en del uten å briljere. De gjør det absolutt bra, men det er andre som skinner mer utpå her.

Andre omgang

46. Ejuke åpner omgangen med å runddrible to Godset-spillere, den andre tar han tunnel på – og det er Stengel. Haha. Så jævla kult.

48. Ejuke med kjempesjanse – nydelig innlegg og han får skyte udekket fra 10 meter, men mange folk foran mål og keeper redder. Returen plukker Azemi opp, men får aldri skutt. Vil Vålerenga fortsette som i første?

53. Dønnum raider nedover høyresiden og legger inn til Mathias som på merkelig vis hopper over ballen og får ikke avsluttet. Nok en grei sjanse, men Mathias viser her og ikke lenge etterpå at det var ikke teknikken hans vi betalte penger for.

Ja, vi styrer kampen, men lever farlig på 1-0. Vi må ha flere mål! Eller, vi må ikke, 1-0 holder, men føler meg absolutt ikke sikker selv om vi leder og dominerer. Vi er tross alt Vålerenga.

Lite skjer. Godset har litt mer ball, eller?

61. min. Mos får et veldig billig frispark. Det der er håpløst, dommer.

65. min. Bård Finne kommer inn for Fitim.

66. min. Så kommer’n. Shala spiller til Bård Finne som stormer inn i 16-meteren, og han skyter i stanga – og hvem er på returen? Selvsagt Shala. Vakkert og deilig og så jævla fortjent.

71. min. Bård Finne med bra skudd fra 20 meter rett utenfor stolpen. Den er skummel.

Vi synger «bønda skjønner ingen ting» og fortsetter med «øl og Herolind og Vålerenga». Så kommer «hele stadion» og selvsagt: «Står du stille er du ikke i Vålerenga». Akkurat nå er det ikke mulig å se for seg en bedre 16. mai-kamp – med unntak av enda en scoring til oss. Godset virker fortsatt ikke farlige, men triller litt mer ball.

78. min. Mos byttes ut. Deilig det – samtidig går Dønnum av banen. Vi spiller med 10 et lite minutt, men Felix Horn Myhre skal innpå. Det skjer i det 80. minuttet.

84. min. Ny kjempesjanse. Felix til Bård innafor 16, og Bård får skutt, men ikke i mål. Den der er stor!

90. min + og analtoget går på tribunen. Fire minutter er lagt til. Vi er fortsatt definitivt farligst. Så synges det Ronny Deila.

VPN kan bare oppsummere med at stemningen er god, folk er blide og fornøyde. Bedre får du det ikke.

[poll id=»172″]

De tre siste 16. mai-kampene

2018: 11.124 tilskuere mot Stabæk. Sam Johnson og 1-0 til oss.

2017: 7.226 tilskuere på Ullevaal mot Kristiansund. Robert Lundstrøm og 1-0 til oss.

2016: 9.164 tilskuere på Ullevaal. Tap 0-1 mot Haugesund.