Vålerenga-Mjøndalen 2-0

«Enga på topp! Enga på topp! Enga, Enga, Enga på topp!» (I hvert fall til i morra) Eliteseriens 1. runde – Intility Arena 30. mars 2019, Kl. 18:00 Solgte billetter: 8055 Mål: 19. minutt Vilhjalmsson(Adekugbe) 69. minutt Vilhjalmsson(Finne) Lagoppstillinger: VIF: Adam Larsen Kwarasey – Efrain Juarez Valdez, Jonathan Tollås Nation, Johan Lædre Bjørdal, Samuel Adekugbe … Fortsett å lese «Vålerenga-Mjøndalen 2-0»

«Enga på topp! Enga på topp! Enga, Enga, Enga på topp!» (I hvert fall til i morra)

Eliteseriens 1. runde – Intility Arena 30. mars 2019, Kl. 18:00

Solgte billetter: 8055

19. minutt Vilhjalmsson(Adekugbe)
69. minutt Vilhjalmsson(Finne)

Lagoppstillinger:

VIF: Adam Larsen Kwarasey – Efrain Juarez Valdez, Jonathan Tollås Nation, Johan Lædre Bjørdal, Samuel Adekugbe – Magnus Lekven, Mohammed Abu – Herolind Shala, Bård Finne, Chidera Ejuke – Matthias Vilhjalmsson.

Mjøndalen: Faye Lund, Jansen, Solberg Olsen, Latifu, Johansen, Christiansen, Gauseth, Aasmundsen, Brustad, Liseth, Occean.

Dommere: Kristoffer Hagenes, Anders Olav Dale, Christer Jørgensen, Ola Hobber Nilsen.

Kampen:

Fy fader så deilig det er med norsk fotball og Vålerenga igjen! Og det må jo kunne påstås at vi har fått en drømmemotstander i første kamp. Denne skal vinnes! Det blir spennende å se om gutta har tatt enda noen steg, og hva nysigneringene kan bidra med!

1. omgang:

Vi tar fullstendig kontroll fra start. Adekugbe, som er meldt i kjempeform på trening, fosser fram på venstre og slår lavt inn. Der kommer Shala, men ballen blir blokkert på 5 meter. Ganske stor den!

6 minutter spilt når vi spiller oss igjennom i midten, Finne går av en mann og avslutter fra 18 meter. Den er så hard at keeper må gi retur, men vår nye islending er litt for sein.

Like etter kommer et oppspill på Vilhjalmsson, som med mann i ryggen legger ballen ned med brystkassa til Finne som volleyer over. Det er en dimensjon vi ikke har hatt hos en spiss på en stund.

12 minutter spilt når Mjøndalen får en corner. Den solide dødballfoten til Olsen Solberg finner Occean på bakerste, men Larsen Kwarasey redder komfortabelt.

Kjempespill på venstre igjen etter 13 minutter. Ejuke slår igjennom Adekugbe som slår hardt inn. Bare tilfeldigheter at ingen av våre i feltet får putta den i mål.

Og så er vår nye goalgetter i gang! 19 minutter spilt når Lædre Bjørdal og Adekugbe kombinerer fint ute til venstre. Adekugbe får ballen på linja og slår hardt inn på første hvor Vilhjalmsson bare kan rulle ballen i nærmeste hjørne! Så forbanna deilig! Fy flate for en kamp av venstrebacken vår til nå!

Kjempekontring i det 26. minutt. Vi spiller oss strålende ut av forsvar og Ejuka får masse rom. Trekker seg fri inn i banen og skyter via keeper til corner.

Finne får rom på 35 meter i det 28. minutt og måker til. Ser ut som keeper prøver å kontrollere den ut, men ballen spretter i stolpen og Vilhjalmsson setter dessverre returen over. For et skudd!

Mjøndalen får faktisk en fin sjanse like etter. De blir to mot en på bakerste stolpe etter et innlegg, men skuddet går en meter til side for Larsen Kwaraseys høyre stolpe.

Ny kjempesjanse etter 34. minutter. Adekugbe til Finne innafor 16-meteren

Like etter viser Solberg Olsen at han fortsatt er like sinna på banen som han framsto i «Alle gutta»-serien, når han måker ned Shala og slenger dritt mens han ligger nede. Gauseth involverer seg også. Kanskje man blir møkkamann av å spille i møkkafarga drakter?

Vi spiller fryktelig godt nå. Ejuke fri i mellomrommet slepper ballen til Finne på vei igjennom. Det er bare så vidt keeper slår den utafor stolpen.

Dommer blåser for pause. Det burde vært minst 1-2 mål til på oss.

1. omgang:

Vi starter andre omgang akkurat som første. Ejuke kommer på ny fri i mellomrommet og spiller Finne igjennom. Han skyter hardt mot bakerste, keeper gir retur som Ejuke er først på, men avslutninga med venstre blir puslete.

Lite å skrive om de neste 10 minuttene egentlig. Vi styrer det meste og Mjøndalen prøver å kontre, men får det ikke til. Bra trykk på tribunen da. Mjøndalen-supporterne er bedre enn mye annet ræl vi har hatt her.

Vår mexicanske høyreback får vist seg fram i det 65. minutt. Kommer fint rundt på høyre og blir spilt opp, han slår hardt inn på straffemerket og der kommer Shala, men ballen sklir litt av foten hans og skrur utafor lengste stolpe.

Så gynger det endelig i betongen igjen! Shala blir dytta over ende ved cornerflagget i det 69. minutt. Det påfølgende frisparket fra Finne er perfekt og Vilhjalmsson stanger ballen via bakken så den spretter over keeper og i hjørnet! Det var på tide å drepe denne kampen! Deilig!

Og da bytter Deila begge vingene våre i det 76. minutt. Vega inn for Finne og Azemi inn for Shala. Azemi tar plass på topp, mens Ejuke trekker ut på kant og gir 10-rollen til Vilhjalmsson.

Nå skjer det mye her i noen minutter. Vega får gult for filming og Ejuke har et voldsomt rykk igjennom forsvarsrekka til Mjøndalen og et fint skuddforsøk. Han har vært enorm i dag og koser seg i 10-rollen.

Mjøndalen får tre ganske store muligheter innafor 16-meteren i det 89. og 90. minutt, men Larsen Kwarasey redder alle tre mesterlig! Vi har en forbanna bra keeper og et skikkelig godt lag i år!

Oppsummering:

Fortjent seier mot et lag som da umulig kan overleve i Eliteserien! Jeg synes jeg ser fremgang i spillet vårt både defensivt og offensivt, MEN det var jo Mjøndalen vi spilte mot! La oss se litt på de nye gutta: Lædre Bjørdal ser ut til å ha finni tonen med Tollås Nation. Han hadde også noen fine offensive involveringer. Juarez gjør få feil, men involverer seg ikke like mye offensivt som Adekugbe på motsatt back. Shala involvert i mye og kommer til flere sjanser. Burde hatt en goal i dag. Vilhjalmsson helt sjef med to mål, og han er så sterk at han skaper masse rom for trioen bak han. Vega kommer inn og får gult for filming og ser ærlig talt litt nervøs ut. Er ikke like fremoverretta i spillet som de andre. Av de «gamle» spillerne er det i særklasse Ejuke og Adekugbe som utmerker seg. Vi i VPN har tippa Enga på en optimistisk 3. plass i år. Kan det virkelig være at det kan gå da? Møt opp mot Tromsø for å se!

En kommentar til «Vålerenga-Mjøndalen 2-0»