Vålerenga-Tromsø 3-0

En av sesongens best gjennomførte kamper ga velfortjent seier til de kongeblå! For en deilig sensommerkveld med Vålerenga! Eliteseriens 19. runde – Intility Arena 19. august 2018, Kl. 20:00 Solgte billetter: 8254 Mål: 1-0         6. minutter         Finne(Nouri) 2-0         89. minutter       Grødem 3-0         Overtid                Michael(Dønnum) Lagoppstillinger: VIF: Adam Larsen Kwarasey – Amin Nouri, Jonathan Tollås … Fortsett å lese «Vålerenga-Tromsø 3-0»

En av sesongens best gjennomførte kamper ga velfortjent seier til de kongeblå! For en deilig sensommerkveld med Vålerenga!

Eliteseriens 19. runde – Intility Arena 19. august 2018, Kl. 20:00

Solgte billetter: 8254

1-0         6. minutter         Finne(Nouri)

2-0         89. minutter       Grødem

3-0         Overtid                Michael(Dønnum)

Lagoppstillinger:

VIF: Adam Larsen Kwarasey – Amin Nouri, Jonathan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Samuel Adekugbe – Erik Gustav Roger Israelsson, Daniel Fredheim Holm (k) – Chidera Ejuke – Bård Finne – Peter Godly Michael.

Tromsø: Kongshavn – Ødegård, Wangberg, Gundersen – Antonsen, Gamst Pedersen, Taylor, Åsen – Berntsen, Nilsen, Bakenga

Dommere: Tore Hansen, Kim Tomas Haglund, Magnus Lundberg, Trygve Kjensli

Kampen:

Et ustabilt Vålerenga mot et Tromsø som ikke spiller uavgjort? Dette kan bli målrikt!

1. omgang:

Vålerenga starter kampen med å miste ballen langt oppe på egen halvdel, noe som gir innlegg fra høyre og et skudd fra Daniel Berntsen som blir blokkert av oppofrende spillere. Skal vi drive med de ballmista i dag også?

Så kommer umiddelbart vår første sjanse i det 4. minutt, og den er stor. Vi får tid og rom til å spille ball. Ejuke trer Nouri fri på høyre og innlegget er knallhardt på første stolpe. Der stuper Finne fram, men avslutninga går rett på Kongshavn. Den er stor!

Og nå slår vanligvis ikke lynet ned på samme sted to ganger, men minuttet etterpå spiller vi oss igjen nydelig fram helt fra egen forsvarsfirer til Nouri på høyrekanten, innlegget blir lagt knallhardt på samme gresstrå som forrige gang, og denne gangen bommer ikke Finne! 1-0 og en knallstart! Dog må det sies at det er meget passivt forsvarsspill fra Tromsø, men vi takker og bukker!

Skjer lite de neste tjue minuttene egentlig. Michael får en skuddmulighet etter at Ejuke trekker seg innover fra høyre i det 20. minutt, men forsøket med yttersida av høyrebeinet går over.

Dobbeltsjanse i det 28 minutt. Igjen er det høyresida med Ejuke og Nouri. Sistnevnte slår hardt inn, ballen blir først blokkert, så skyter Finne rett på keeper, og så blåses returen over mål.

Fine tendenser nå. Vi skaper det lille som er av sjanser.

Bra gjenvinning midt på banen av Abu og Fredheim Holm i det 38. minutt gir Finne en fin skuddmulighet fra 25 meter. Han druser til og ballen får en fin dupp, men Kongshavn slår den over.

Tromsø får sin første corner etter 42 minutter. Har ikke skapt noe som helst her.

1. omgang:

Tromsø går ut hardt i andre omgang. Vi får ikke klarert, og ballen havner ute på høyrekanten. Der slås den høyt inn på bakerste, hvor Åsen får stå helt alene. Headinga slås i tverrligger og ut av Larsen Kwarasey. Herlig Adam! Fullstendig natta i markeringsspillet av resten av gutta.

Ejuke vil være med å leke nå. Drar seg lekkert ned til linja med Ronaldinho-finta si i det 49. minutt og slår langs 5-meteren, men ballen suser forbi alle. Der skal Michael eller Finne være!

Vi pådrar oss enda et unødvendig balltap ved egen 16-meter like etter. Ballen slit slått 45 grader fra venstre og der kan Åsen bare styre den i mål, men sleiver utafor. Meget stor sjanse!

Ejuke vil leke enda mer i det 54. minuttet. Setter fart, spiller vegg og får ballen tilbake alene med keeper. Fra skrått hold prøver han å sette den i nærmeste kryss, men Kongshavn får så vidt henda på den. Nå må vi omsette sjansene våre! Vi har slitt stort med det i hele år, utenom Start-kampen.

Så kommer Bakenga plutselig aleine i bakrom! Han chipper helt riktig over en utrusende Larsen Kwarasey, men den går helt utrolig nok utenfor stolpen. Herlighet for en miss!

62 minutter er spilt når vi får frispark i meget god posisjon. Finne stiller seg opp, tripper fram, og slår den i tverrligger og ut! Vi eier jo dette fullstendig nå! Få nå den forbanna 2-0 scoringa da!

Dagens flotteste angrep kommer etter 75 spilte minutter. Nouri vinner ballen nede på egen høyreback, og derfra går det klikk-klakk hele veien til Ejuke på høyre som trer Michael aleine med Kongshavn. Touchen hans blir akkurat litt for lang, og han får derfor ikke tid til å avslutte ordentlig. Kongshavn er ute i stjerneform og redder mesterlig. FOR noen sjanser vi har hatt!

Grødem, Horn Myhre og Dønnum kommer inn i løpet av de 5 siste minuttene. Grødem viser klasse umiddelbart når han kommer innover fra høyrekant og klinker ballen rett på keeper.

Minuttet etter er han på andre kanten, drar seg innover i 16-meteren, venter av taklingsforsøka, og plasserer den til side for keeper! Spiker, møt kiste! Fytte rakkern det var deilig, og fortjent!

Og nå er det lekestue her! Dønnum leker seg inn fra venstrekanten langs linja, slår enkelt på tvers av målet, og der kan Michael spasere ballen i mål!

Unggutta som kommer inn leker seg skikkelig med dragninger og finter. Tromsø er statister!

Og der blåser, en for dagen skikkelig dårlig, Tore Hansen av kampen.

Vi vil bare legge til at tirsdagens dagbok spådde 3-0 seier til Enga i denne kampen. VPN fortsetter å spå framtida!

Oppsummering:

Dette var en god opplevelse! Bortsett fra to sjanser har vi full kontroll på Tromsø defensivt. Nouri i særdeleshet står fram og er etter vår mening banens beste! På midten ser Abu ut som akkurat den ballvinneren vi har lett etter i lang tid, og hans defensive jobbing gir Fredheim Holm mer tid til å tre ballene igjennom ledd. Abu har riktignok et par stygge balltap, men dette blir skikkelig bra! Ejuke og Finne er gode på hver sin kant i dag, og Michael jobber hardt, selv om touchen ikke er helt med han i kveld. Dette er en godt gjennomført kamp både offensivt og defensivt, og det er meget gledelig å se at unggutta våre kan komme inn og prege kamper på den måten de gjorde i dag og mot Sandefjord. Mot Brann må vi se mer av det samme, men dette var en god generalprøve! Ses på stadion neste søndag!