Vålerenga-Sandefjord 2-2

Den verste omgangen sett av Enga under Deila følges opp av en sluttspurt som skaffer oss uavgjort. Berg- og dalbane av følelser på Valle i dag! Eliteseriens 17. runde – Intility Arena 05. august 2018, Kl. 18:00 Solgte billetter: 7008 Mål: En straffe i det 3. minutt og en perle oppe i krysset i det … Fortsett å lese «Vålerenga-Sandefjord 2-2»

Den verste omgangen sett av Enga under Deila følges opp av en sluttspurt som skaffer oss uavgjort. Berg- og dalbane av følelser på Valle i dag!

Eliteseriens 17. runde – Intility Arena 05. august 2018, Kl. 18:00

Solgte billetter: 7008

En straffe i det 3. minutt og en perle oppe i krysset i det 81. minutt for de som slakter hval

Michael og Horn Myhre fikser poeng for oss helt på slutten

Lagoppstillinger:

VIF: Adam Larsen Kwarasey – Amin Nouri, Felipe Carvalho, Ivan Näsberg, Samuel Adekugbe – Erik Gustav Roger Israelsson, Daniel Fredheim Holm (k) – Chidera Ejuke, Samuel Fridjonsson, Bård Finne – Peter Godly Michael.

Sandefjord: Erik Holmen Johansen – Marcos Valez, Christer Reppesgård Hansen, Lars Grorud, Stian Ringstad – Håvard Storbæk (k), Mohamed Ofkir, Enric Vallès, Emil Pálsson – Pau Morer – Flamur Kastrati

Dommere: Tom Harald Hagen, Geir-Oskar Isaksen, Jim Andre Alnes Dyb, Anders Gjermshus

Kampen:

Ferien er over, og i dag kreves det faktisk seier mot et av ligaens bånnlag!

1. omgang:

Kastrati sutrete etter 45 sekunder spilt. Da har vi satt standarden, tenker jeg.

Så er det straffe til Sandefjord etter 3 minutter. Fredheim Holm prøver å hælsparke ballen vekk fra farlig sone, Kastrati slås igjennom, og blir felt av Näsberg. Helt korrekt, og ikke første gang Daniel gir bort sånne denne sesongen. Få han ut av den midtbanetreeren! Kastrati setter den utagbart opp i krysset.

Nesten-sjanse for Enga like etter. Vi presser godt etter, og Ejuke spiller Nouri fint fri ved dødlinja. Innlegget stryker to Vålerenga-hoder.

Ser ut som vi ikke har våkna etter ferien i det hele tatt. Horribelt utspark fra Larsen Kwarasey rett i beina på en Sandefjordspiller i det 16. minutt gir de en frisparkmulighet i god posisjon. Skal sies at hverken forsvaret eller midtbanen fulgte med der heller. Det blir lite ut av frisparket.

Etter 19 minutter slår Adekugbe en helt forferdelig tversoverpasning, Sandefjord snapper og kommer aleine med keeper. En god redning fra Larsen Kwarasey gjør at de bare får corner.

Og så slår for pokker samme mann en nesten identisk dårlig pasning. Gjestene kommer skrått på mål, vender inn i banen og curler ballen hårfint over krysset.

Nå må hele hurven f… meg skjerpe seg! Vi blir kjempa i senk og taper hver eneste duell!

29 minutter er spilt når Sandefjord kommer på enda en overgang. De glir igjennom ledda våre og får avslutta fra 16 meter. Det er så vidt Larsen Kwarasey får fingra på den. Triller ut til corner.

De ruller oss opp igjen like etterpå. Skuddet fra skrå vinkel går heldigvis godt utafor. Lukter nesten pipekonsert til pause dette her.

Så etter 35 minutter kommer vår første sjanse. Finne blir spilt opp på venstre, trekker seg fri innover i 16-meteren, og skyter. Skuddet er dårlig plassert, men keeper fomler den rett utenfor sin venstre stolpe. Det er nærme!

Näsberg har også hatt to dårlige avleveringer som nesten har gitt store sjanser til gjestene i dag.

Så får vi en dødball ute til høyre etter 45 minutter. Den slås inn på bakerste, hvor Israelsson header like over.

Så er det pause, og jeg tør våge påstanden: Dette er den dårligste omgangen Enga har spilt under Deila! Jeg spyr! Det må komme et helt annet lag på banen i andre omgang!

1. omgang:

Grødem inn for Fridjonsson til andre omgang. Han starter umiddelbart et angrep fra venstre, hvor vi ruller opp og spiller Nouri til linja. Han slår inn og det er like før headinga til Michael treffer goalen.

Vi kjører på og Ejuke dra seg igjennom på høyre, men ser ikke alle gutta som er ledige i midten. Keeper får fanga ballen i beina hans.

For et trøkk gutta setter opp. Bård Finne kommer på løp i boks og er så nær så nær å sette et innlegg i kassa. Klare å holde trykket oppe nå! Det har bare gått 4 minutter av andre omgang, og Enga har skapt 4 sjanser.

Ejuke kommer seg igjen igjennom i det 54. minutt. Slår inn på første stolpe, hvor Finne har tatt diagonalløpet fra sin kant. Headinga til Finne treffer litt for dårlig. Bare å fortsette dette her.

Etter at Kastrati har liggi nede en stund for å drøye tid (mannen kunne nok irritert på seg en stein!), så får vi corner. Ballen blir slått på bakerste, og der Ejuke på løp, men bredsider ballen utafor. Må snart få uttelling nå!

I det 63. minutt spiller Fredheim Holm Adekugbe lekkert igjennom med en lobb på venstre. Han får to sjanser til å slå inn, og på den andre står Michael på blank goal klar til å heade, men i siste sekund kommer Ringstad inn og klarerer den over. Den påfølgende corneren header Michael mot åpent mål, men igjen er det utrolig nok en Sandefjordspiller på streken som klarerer. Helt utrolig at vi ikke har putta til nå!

Sandefjord klarer å drøye tid og ødelegge rytmen vår nå. Mister momentumet. Dønnem på for Adekugbe i det 76. minutt.

Så får Sandefjord en sjanse til å avgjøre kampen. Slår upresset på Engblom, som header i stolpen fra 5-meteren, ballen ruller på streken, og vi får akkurat avklart. Der var det nesten god natt!

Og minuttet etterpå tror vi alle det er god natt! Ofkir får dra seg inn i banen fra høyre nesten upressa og curler ballen opp i krysset. Utagbart for Larsen Kwarasey. Mye folk som går hjem foran meg på tribunen her.

Så skjer det ikke stort før fra det 89. minutt og ut, men da smeller det skikkelig! Michael kommer igjennom og lobber over en Sandefjordkeeper på bærtur. Håpet tennes! Ballen havner i nettet like etterpå, men Michael blir avblåst for offside. Ser korrekt ut. Fortvilelse og fandenivoldskhet hånd i hånd! Men det er ikke over…

For unggutta Dønnum og Horn Myhre ordner poeng! Dønnum snapper ballen i returrom etter corner, gir til Horn Myhre, som klinker ballen i kassa. Dommer må sjekke med assistenten om det var noen som forstyrra keeper i offside før han godkjenner. Helt bananasstemning nå!

Og like etter setter Michael ballen i stolpen, får den tilbake og legger den langs streken. Fredheim Holm rekker akkurat ikke fram. Det siste som skjer er at Finne vender opp på 18 meter og setter ballen like over mål.

Det ender 2-2.

Oppsummering:

Førsteomgangen er det dårligste jeg har sett av Enga under Deila. I andre kommer vi ut med en helt annen innstilling, men når vi ikke får uttelling på de enorme sjansene våre går det som det ofte går: vi mister momentum og motstander scorer ut av ingenting. Sandefjord kunne også scora fler her, så kampen sett under ett må ett poeng være godkjent, men det må være lov å stille spørsmål med hva slags kampplan og spenningsnivå gutta starta kampen med? Mixed feelings hos meg nå. Vi er, med unntak av 20 minutter etter pause, og de siste 5, helt horribelt dårlig, men å karre til seg poeng på den måten er samtidig så forbanna deilig! Gøy at unggutta kommer inn og gjør en forskjell. La de starte neste kamp!