Vålerenga – XXX 7-1

Dagens oppgjør er et oppgjør mellom de to lagene som har den tydeligste formkurven i GET-ligaen. På de 10 siste kampene har XXX 7 tap og de har også 4 tap på rappen. Vålerenga derimot har 9 seiere på de siste 10 kampene. Noe av formduppen til XXX må tilskrives at 1. keeper Brett Kilar … Fortsett å lese «Vålerenga – XXX 7-1»

Noe av formduppen til XXX må tilskrives at 1. keeper Brett Kilar ble solgt 20 november til Eispiraten Crimmitschau. XXX har ikke hentet inn en ny burvokter, men satser i stedet at den opprinnelige 2. keeperens 2. keeper Ole Kerlefsen Nilsen kan fylle høla etter Kilar. Og det var nok av høl der. Kilar endte opp med 4 blank i GAA, noe som er høyt. På tross av dette hadde han en redningsprosent på over 90%, noe som tilsier at han mottok over 40 pucker i snitt. Nilsen har 4,5 i GAA og 87,8% i redningsprosent. Med en svakere keeper og et like svakt forsvar bør vi kunne klare å legge bra med trykk på XXX.

Først en positiv nyhet; Brede Csiszar er kvitt skulderskaden og er med i troppen

Dernest en negativ nyhet: Joachim Sommer Nielsen

Kampen starter med at vi taper droppen og allerede i første byttet så kaster XXX en puck på mål som ble småskummel.

XXX tilriver seg puck i midtsonen. Vi er ikke i balanse og de kan trampe gjennom midtsonen. Theoret kommer med stor fart over offensiv blå. Han har med seg Sivesund og vi har bare Kaptein Speedo bak. Theoret går dypt ned i droppunktet og det ser ut som han skal prøve seg på et rekepass til Sivesund, men Han dæljer til og skuddet går inn over skulderen Søberg. 0-1 Ai!Og så før det hadde gått 5 minutter av kampen da! Nå må Vålerenga opp i ringa.

Og opp i ringa var vi. Like etter 0-1 sitter 1-1. Ahlholm visper’n inn fra kort hold. Selvsagt er det Rasmus Ahlholm. Han er så heit om dagen at keepera ikke ser ut som ei sil. De ser mer ut som ei trakt. Thomas Olsen stod for passet. Så hvor lenge var Rinnanbanden i det tredje riket? I 54 sekunder.

r dette har vi bedre kontroll. Vi slipper ikke XXX til så mye til. Trnavsky må også en tur i fryseboksen i denne perioden. Vi setter på vært førstrekke i PP med Ahlholm, Linström og Greven. Ahlholm prøver å sette opp både Lindström som lader i slottet og backa en rekke ganger, men mål ble det ikke.

Perioden ebber ut på stillingen 1-1. Det er jo ikke krise, men XXX har faktisk fått 13 skudd på Søberg. Få av dem var kvalifiserte målsjanser, men likavæl… Vi bør opp noen hakk i de 2 siste periodene.

Etter 6 minutter i 2. periode smeller det igjen i Overtall. XXX klarte kunststykket å pådra seg en 2 min i offensiv sone mens de var i overtall. Det tenker jeg treneren til XXX satte pris på… Tilbake til målet; Etter at vi får tilbake tilbake Lindström har vi 45 sekunder med PP. Vi trengte 34 av dem. Thonas Olsen frakta pucken dypt inn i sonen til XXX og derfra så styrte Øksnes PP fra blå., Han spilte til Ahlholm som stod langt ute på høyresiden. Det er mye trafikk foran Nilsen og Ahlholm slenger av gårde en ispuck. Den styrer Greven i mål og Vål’enga er endelig i føringa mot XXX.

Etter dette spiller vi bra. Rekka med Fischer, Juell og Spaberg Olsen har noen bra bytt og får slengt noen pucker på Nilsen. Det samme gjør Csiszar også, men satte skiva rett i navelen på Nilsen. Uttelling ble det først da Rot Einar sender utpå rekk med Gunnarsson x 2 og Oppy. Oppy lurer inn en puck fra nærmest død vinkel bak Nilsen helt på slutten av perioden og stillingen er 3-1, Både denne goalen og den til Greven var ikke umulige å ta så vi får sende noen blomster i retning av Eispiraten Crimmitschau for at de plukka han med seg Brett Kilar.

Selvom vi fikk 2-0 i denne perioden så overbeviser vi ikke. Igjen har XXX flere skudd enn oss ettersom de vinner skuddstatistikken denne perioden med 10-11.

XXX starter 3. periode i PP etter at Øksnes holder en bonde helt på stampen av 2. periode. XXX fortsetter der de slapp og ryker på en utvisning i PP etter 30 sekunder. Oppy blir dratt ned alene med Nilsen, men dommerne nøyer seg med utvisning og ikke straffe.

Det er jo samma faen for oss. Vi er verdens heiteste lag i PP om dagen etter 57 sekunder i PP så setter Ahlholm en ny skive på blank etter å ha blitt satt opp av Thomas Olsen. 4-1 og alt ble litt brattere for laget fra Norges verste bygd.

Sånn apropos Vålerenga og overtallsspill; med ca 10 min igjen av kampen må Fleurent ta 2 min i syndebingen etter å ha holdt Thomas Olsen som drev og dansa rundt ham. Vålerenga beholdt 1. rekka på isen og etter 50 sekunder sitter’n igjen. Ahlholm står igjen på høyresiden med venstrefatningen sin og distribuerer pucker. Lindström har rykket ut av slot’et og står med høyrefatning på motsatt side. En kjapp og millimeterpresis pasning senere så one timer Lindström et slagskudd forbi en svømmende Nilsen.

Mulig det begynner å bli litt mye for stakkar’n i kassa til XXX for ikke lenge etter står han i rundtvantet og visper en puck til Oppy. Han kommer seg tilbake i kassa, men er ikke i balanse og Oppy setter’n hardt i femtehølet til Nilsen. Det er gaver.

Kampen er jo i praksis avgjort nå og Vålerenga trenger ikke gjøre noe særlig. Like fullt kaster Roy Einar utpå rekka med Fischer, Spaberg Olsen og Juell. De har masse energi og presser og stresser backa til XXX til flere pucktap i egen sone. Slik liker vi å se.

En annen rekke som fikk bra med istid i denne fasen av kampen var 4. rekka med Aastad, Christensen og Aspehaug. Både Christensen og Aspehaug er nære å score. Å se Christensen fyre av et rapt håndleddskudd med 24 på ryggen gir en liten deja vufølelse for alle oss som husker den gamle Vål’engahelten Rune Fjeldstad.

Rett før slutt fikser Ahlholm en ny gåll. Lindström dytter pucken langsmed vantet til Ahlholm i rundvantet. Han tar kjøkkenveien og dytter en ny puck i femtehølet til Nilsen. 7-1 og 6 sekunder igjen av kampen. 7 ubesvarte mål fra Vålerenga mao. Det lar seg så absolutt høre.

I denne perioden kjørte vi mer over XXX og skuddstatistikken endte på 14

Theoret ble kåra til beste spiller for bortelaget, mens dagens biff til dagens VIF gikk til Ahlholm som sopte inn 5 målpoeng (3+2).