Vålerenga vs Sparta 3-4

I ettermiddag gjestet Sparta Furuset Forum. Det ble tap. Ingen av laga får 100 prosent taket på matchen fra starten. Det bølger litt fram og tilbake, men Sparta virker hakket vassere enn gutta i kongeblått. Etter drøye fire minutters spill kommer kampens første mål. Roest visper pucken gjennom Søberg, mer eller mindre rett fra drop. … Fortsett å lese «Vålerenga vs Sparta 3-4»

I ettermiddag gjestet Sparta Furuset Forum. Det ble tap.

Ingen av laga får 100 prosent taket på matchen fra starten. Det bølger litt fram og tilbake, men Sparta virker hakket vassere enn gutta i kongeblått. Etter drøye fire minutters spill kommer kampens første mål. Roest visper pucken gjennom Søberg, mer eller mindre rett fra drop. Den pucken burde Søberg tatt. Søberg dekker nettveggen isteden for å dekke målet. Sparta kan takke oss for den der. Den ga vi bort. Etter scoringa til Roest kom Sparta mer inn i kampen, men det spiller ingen rolle når Vålerenga ikke gir seg. Etter hvert får vi mer grep om matchbildet, mye takket være to spartautvisninger. Ikke uventet fikk Tommy Raymond en av de utvisningene. En helt unødvendig to minutter for å dra i Rasmus Juell såpass at Juell mister hjelmen. Juell svarer på den beste måten man kan besvare slike infantile utbrudd på. Fullstendig ignorering…helt til det gjensto drøye 40 sekunder av perioden. Spaberg Olsen kriger seg aleine gjennom slotet, og får fyrt av et skudd. Returen fra keeper lander på teipen til Juell og Juell smeller den kontant i femte hølet. En deilig PP-goal der. Suck on that lollipop, Tommy Raymond.

Mens vi inni oss synger «Der scora Juell igjen. Der scora Juell igjen», blåser dommer av første periode. God stemning!!

Etter tre minutter spilt av 2 periode smeller Bovien inn en goal fra blå. Pucken går rett i nettet bak Søberg. Søberg hadde ikke sjans til å se utgangen av det skuddet, all den tid Medister-Tommy sto og vifta med ræva si rett foran nesa hans. Noen ganger er det en fordel å være treig og ubebeveglig …tydeligvis.

På 25.50 får Juell 2 min for slashing. Boksplayet til gutta er tight. Sparta kommer til et par sjanser men vi rir av undertallet uten de store problemene. Vi går rett i strupen på Sparta når vi får fullt lag. Juell og Spaberg Olsen får et par sjanser hver på å redusere uten hell. Fjellstad kontrer og kommer aleine med Søberg. Søberg nekter scoring.

Spillet bølger mer fram og tilbake nå. Begge lag får et par utvisninger og begge lag sliter med å få uttelling i power play.

Med fire min igjen av perioden kommer Sparta tre mot to. Bra «klikk klakk»-spill sørger for at Roest setter 1-3.

Med 1. minutt og 16 sekunder igjen ryker Braavold på 2 min av den billige sorten for interference. Nytt undertall med andre ord. Lobotowski, eller whats his name, fyrer av av et knallhardt skudd som burde gått i mål, hvis du ikke tar med x-faktoren Søberg. Søberg plukker skuddet med snappen. Lyden av puck møter snapp runger gjennom hallen. Det der var ikke bare hardt. Det var knallhardt. Nydelig praktredning av vår siste skanse!! Sparta presser oss godt dette siste minuttet.

Vi går til pause med 1-3 i protokollen. Det blir en seig tredje periode, som vi skal starte i undertall.

Sparta prøver å gå hardt ut i tredje for å drepe kampen med en tidlig scoring. En tidlig scoring får de. Ukonsentrert legger Søberg pucken til egen back bak målet. Osterberg er observant, plukker opp pucken og setter den i åpent mål. Hvor var Søberg lurer du på….vel han var på andre sida på vei tilbake til plassen sin i kassa. En grusom keepertabbe. Skikkelig fælt å se på. 1-4 der altså.

De neste minuttene preges av mange feil, unøyaktigheter og slurv fra vår side.

Perioden er halvspilt og vi har ingenting å tape. Gutta er mere på og vi er best i nøytral sone. Sparta har begynt å slite med å komme inn i sona vår.

Det er i underkant av 6 min igjen når Ahlholm passer til Gunnarsson som igjen sender pucken videre til Thomas Olsen som klister pucken rett opp i krysset. Alle så den i krysset, bortsett fra dommerne. Utrolig at de kjører video på den der…det viser vel bare at de innimmellom bruker tid på å følge med på alt mulig annet enn det de egentlig bør og skal følge med på. Ikke veit jeg. Uansett, det står 2-4.

Det er fem minutter igjen og Vålerenga står veldig høyt på banen.

Lindstrøm centimeter utenfor. Like etterpå skyter Ahlhom i stolpen. Vi er nærmere 3-4 enn det Sparta er 2-5 nå.

Underkant av to minutter igjen og Søberg går. Vi spiller 6 mot 5. Lindstrøm setter 3-4. Et hardt skudd rett i reiret! Veldig bra avslutning av Lindstrøm og kanskje en enda bedre pasning av Juell.

Sparta gjør en god jobb med å låse spillerne våre i vantet slik at sekundene går. Nå koker det i forum. Gunnarson blir holdt og Lindström får en supersjanse. Men det holder ikke….den blir satt rett på keeper. I det kampen blåses av smeller det foran spillerboksen til Sparta. Gutta er tent og har mye adrenalin i kroppen, men det er for lite for seint. Det ble tap 3-4.

Tabben til Søberg på 1-4 kosta oss poeng i denne kampen. Det er ikke finere å få det. Samtidig viser kamper som dette hvor avhengige vi er av at Søberg er i form og er slått på mentalt når han står mellom stengene.

Nå gjelder det bare å børste det av seg og løfte hue. Tirsdag 19. desember reiser vi til Hamar. Da skal Dragons få kjørt seg!

Vålerengas beste spiller: Rasmus Juell og Thomas Olsen

Matchvinner for Sparta: Steffen Søberg

Kampens furtekonge: Tommy Raymond Kristiansen.