MS – Vålerenga 1-4

Det er tre dager igjen til julaften, men nissen kom tidlig i år. Til kveldens kamp mot MS i Garasjoen var Martin Laumann Ylven tilbake. Det er gaver. Ylven tar plass i 1. rekka sammen med Rasmus Ahlholm og Tobbe Lindström. Thomas Olsen er derfor flyttet over i rekka med Greven og Oppy. Tror nok … Fortsett å lese «MS – Vålerenga 1-4»

Det er tre dager igjen til julaften, men nissen kom tidlig i år. Til kveldens kamp mot MS i Garasjoen var Martin Laumann Ylven tilbake. Det er gaver.

Ylven tar plass i 1. rekka sammen med Rasmus Ahlholm og Tobbe Lindström. Thomas Olsen er derfor flyttet over i rekka med Greven og Oppy. Tror nok Thomas vil trives der også.

1. periode
Kampen startet med en stor sjanse til Ylven allerede i første byttet. Det hadde vært et bra comeback. Sjansen kom ved at passet kom inn fra rundvantet i det Ylven kræsja målet. Skuddet ble reddet av Mikkel Wik.

Rekka med Oppy, Greven og Olsen virker tent og det smeller bra ved et par anledninger sånn som da Greven gølver Hoel i en ren duell i midtsonen.

MS spiller slik som de ofte gjør; de forechecker høyt og er aggressive hele veien så lenge de ikke har pucken. Det betyr at det blir ganske mye trøkk på backa våre og i stedet for å spille enkelt back – back ut som blir det gjerne noen ekstra turer for pucken bak mål o.l. Da må forwardene vende hjem og starte sitt spillemønster om igjen oganske ofte, noe som ødelegger tempo og rytme i angrepene.

I først halvdel av perioden pådrar MS seg også 2 utvisninger. Siste må sies å konstrueres av Oppy. Han drar Jonas Løken i drakta så han faller og i fallet så drar han med seg Oppy. Nå er det jo ikke sagt at overtallsspill er en fordel for Vålerenga for tiden. mot Dragons så slapp vi inn 2 mål i overtallsspillet og Jesper Hoel er også ytterst nære å putte på Søgård i den ene undertallsspillet.

De siste 10 skjer det ikke så mye begge lag kjemper hardt og er disiplinerte i det defensive arbeidet. Det er tydelig at kampen betyr endel for begge lag, for ingen vil gjøre feil og ingen vil satse offensivt om det går på bekostning av defensiv trygghet.  Vi produserer lite annet enn når vi prøver å mate en forward i slottet. Dessverre for oss så spiller MS veldig tight bakover og det er alltid plenty med grønne der. Derfor blir det bare nesten sjanser og dersom vissomatte scenarioer ut av det.

Lagene går til pause etter etter en jevnspilt perode der MS vinner skuddstatistikken 10-8.

2. periode
Andre periode starter som den forrige. Det er kontrollert og disiplinert fra begge lag helt til Juell får 2 min for interference. I overtallet er MS nære å putte ved et par anledninger og kun en god Søberg hindrer ledelse til MS.

Etter at Juell er tilbake åpner kampen mer opp og det er tendsenser til litt Hawai’i. Forskjellen på MS og Vålerenga i dennne perioden er at mens vi produserer nada av sjanser så virker MS farlige ved flere anledninger. Etter 11 minutter kommer også målet. Det er Michael stenersen som putter alene med Søberg. Pasningen kom fra vår ex-helt Mathias Trygg og alene med Søberg ser det ut som han først drar ut Søberg og deretter setter den tilbake der Søberg kom fra. Søberg virker frustrert.

Der vi datt ned etter at Dragons tok ledelsen på 1-0 virker det som om gutta tar seg sjæl litt i nakken. De går litt mer i kroppen på MS-spillerne. Vi forechecker høyere og gir dem noen brikker når anledninger bryr seg. Ved en anledning så forechecker Ylven og Lindström begge høyt og presser den stakkars MS-backen inn bak egen kasse. Gutta tar hver sin vei rundt og Vanvoorhis har ingen fluktrute. Lindström setter skulderen rett i brystkassa hans og han ligger langflat på isen. Bra!

Det som ikke er så bra er det offensive spillet vårt. Vi produserer ingenting. MS er frempå med jevne mellomrom og tester Søberg, men vi har knapt skudd på mål. Den helt klart største sjansen vår er da Oppy kommer alene med Wik i undertall. Han blir litt stressa av alle de grønne som jager ham og spiller pucken lit langt foran seg som gjør at han ikke for dratt en optimal finte på Wik. avslutninga går til side for mål.

Faktisk vinner MS skuddstatistikken denne perioden hele 12-4. Vi prøver å skru oppp tempo og intensitet, men det er de som shar skapt noe.

Det Vål’enga trenger i denne pausen er en en god tale fra Roy Einar. Gjerne av typen «du trenger ikke værra brøkregner for å […]» Å være på høyde med MS og snu en kamp mot dem bør ikke være veerdens vanskeligste ting.

Kanskje er det at vi får spillere tilbake og at vi har måttet rulere litt på rekkene som har gjort at det ikke helt sitter i offensiv sone?

3. periode
Det skjer ikke noe nevneverdig de første minuttene, men så får vi dropp i deres sone. Lindström vinner den rent og sender den til Ahlholm. Ahlholm mater Scizsar som slenger av gårde et direkteskudd. Som går i mål. Nå har vi venta på den goalen i så lang tid og så kommer den da vi trenger den som mest og ikke på stillingen 8-1 mot xxx eller noe. Herlig. Eller som Brede sikkert klarer å si på ungarsk: Vannak ajándékok

Etter dette åpner kampen seg opp og MS er nære å ta tilbake ledelsen. Lindgren, Hermansen og Boroczky er alle nære, men Søberg er god og vi har i tillegg litt flaks. Etter en av disse større sjansene får Ylven pucken bak egen kasse. Han setter fart og feier forbi 3 grønne bønder på offensiv blålinje. Han kommer seg dypt inn og slenger en puck i slotet. Det blir ikke mål, men vi tilriver oss pucken igjen i offensiv sone etter avslutningen og i det påfølgende trykket så spiller Greven et pass som jeg tror er ment for Ylven fra bak målet til Wik. Ylven hopper over og den sklir til Ask som lader børsa. Ylven dekker Wik og pucken sitter limt i stolperoten. Vi har snudd det!

30 sekunder senere så er Fabian Gunnarsson oppe i ansiktet til Hermanson og må sette seg i syndebingen. Han fikk 2+2 for episoden og det med bare 6: 40 igjen. Det er jo litt kritisk, men Vålerenga spiller et veldig bra boxplay. De jobber steinhardt og MS får ikke til annet enn å spille rundt på utsiden av Vålerenga. Å drepe 4 min med undertall på slutten av en kamp gir energi og den energien bruker Ylven til å skjære inn foran en MS-back og kræsje målet til Wik. Han venter ut loffene hans og setter den under ham. Et nesten identisk mål som det Aspehaug satte mot Dragons på tirsdag. 1-3 og 2 minutter igjen!

Med 30 sekunder igjen tar MS timeout. De tar et keeper og Ahlholm kriger til seg pucken. Den spretter litt her og der før den plutselig sitter limt på teipen til Lindström. Han lar seg ikke be to ganger og banker inn en skive i åpen lasse. 1-4. Game over og vi er best i byen.

Kampen er ikke en typisk 1-4 kamp. Vi holder nivået til MS i 2 perioder og i midtperioden er de klart bedre enn oss. Likevel vinner vi. Vi har Søberg og vi setter noen sjanser i kritiske deler av kampen. På slutten er MS desperate og de blottlegger seg bak.

Uansett; 3 poeng gjør godt og vi fortsetter jakten på topp 4!