Vålerenga mot Dragons: 2-3

I kveld spilte Vålerenga Hockey hjemmekamp mot Storhamar Dragons. Det ble tap. Første periode Anført av Larrivée med barten gikk Dragons hardt ut. Det var tydelig at de ønsket å sette press å oss for å presse fram personlige feil hos gutta. De første 10 minuttene sleit vi med å komme oss ut av egen … Fortsett å lese «Vålerenga mot Dragons: 2-3»

I kveld spilte Vålerenga Hockey hjemmekamp mot Storhamar Dragons. Det ble tap.

Første periode
Anført av Larrivée med barten gikk Dragons hardt ut. Det var tydelig at de ønsket å sette press å oss for å presse fram personlige feil hos gutta. De første 10 minuttene sleit vi med å komme oss ut av egen sone.

Perioden var cirka halvspilt da ulven Ylven sleit jeg løs og gikk på et tidlig skudd. Skuddet gikk rett på potetbonden som hadde plassert seg mellom stengene og Ylven jaga som vanlig egen retur. Greit…Ylven er schvær, men han fart på jerna. En som ikke kan skryte av så mye fart er Robin Dahlstrøm. Han er for treig og smeller inn i Ylven bakfra. Ylven mister balansen og går i vantet med skuldra først. Farlig spill ass…noe som dommera også ser og sender Dahlstrøm rett i garderoben. 5 min pluss video på Dahlstrøm der altså. Ylven derimot…fikk hjelp av isen og gikk rett i garderoben med skuldra ute av ledd.

I overtall og med fem minutter igjen av perioden drar Alholm en nyyyyydelig dragning og sender et sweet pass til Oppy. Det har vært en langt bytt, Oppy ser sliten ut og får ikke med seg pucken. Dragons rir desverre av undertallsperioden.

Med cirka 3 minutter igjen av perioden kliner Marinaccio Aspehaug ned bakfra. Aspehaug seiler inn i vantet nede til høyre for Steffen Søberg. Asphaug mister balansen, skader kneet sitt og får hjelp til å komme seg av isen. Denne er stygg! Denne taklinga ser nesten styggere ut en den taklinga Dalstrøm satte på Ylven. At mariachio kun fikk en 2 minutter er for oss ubegripelig. Hvor blir det av konsekvens i dømminga a dommer ?? HÆÆÆ???

Med 20 sekunder igjen var Juell farlig nær med å sette inn 1-0 målet til oss, men laga gikk til pause uten noen scoringer i protokollen.

Andre periode
Andre periode starter uten Ylven og Asphaug på isen. under to min spill og Dragons har presset. De er ved et par anledninger millimetere fra å sette pucken bag Søberg.

Fire minutter tar det før Rønnild setter ei takling vinner puck bak målet til Søberg, sender pucken til Barten Larrivée og Village peoples seneste signering satte pucken utagbart bak Søberg. Dermed gikk bønda opp til en 0-1 ledelse. Den kan Dragons takke oss for.

Med 13 minutter igjen av perioden ser Dragons-spillerne faktisk litt slitne ut. De henger over køllene sine som slakt når det er dropp. Gutta våre kjører på og jobber hardt, og vi er mer med i kampen nå. Bare kjipt at det måtte en scoring fra bønda til for å få fyr i teltet.

Larrivée flipper av hjelmen til Oppy, og i tumultene vil Rønnild og Eidsedt danse. Begge får to min for roughing. Utvisningene kvittes. Men vi får uansett to minutter i overtall da Barten Larrivée blir sendt i isboksen for å ha dratt fram verdens høyeste kølle.

Skudd fra Lindstrøm som bommer på mål. Alholm setter returen på direkten fra sjukt skrå vinkel rett i nettet. Den gutten er verdt sin vekt i gull. Fortjent redusering. Vi er mye mer med i kampen nå. Vi har vært sterkest etter 0-1 scoringa til bønda. Det de har fått til har bare vært halvsjanser og noen ganger ser det ut som om de står å ser på. Det går ikke fort. Du veit man spiller stillestående når Morten Ask fremstår med hurtigheten til en OL-deltakter i 500 meter på skøyter.

Like etter utligninga vår mister vi pucken i oppspill-fasen. Den spretter bort til Patrick Thoresen, som sto mutters aleine foran Søberg. Selvfølgelig putter Thoresen den og Dragons er igjen i føringa. Den der kan Dragons og Thoresen takke oss for.

Det er under 2 minutt igjen å spille. Lindstrøm lusker rundt i sona foran Østlund. Nielsen fyrer avgårde et skudd som Lindstøm uanstrengt styrer i mål.

Med ett min igjen kommer Dragons med 2 mot 1. Rutinert som Ask er tar han en 2 minutter for holding. Heller to min enn en kjapp i mot.

Vi går til pause på stillinga 2-2.

Tredje periode
Vi starter tredje periode med Ask i isboksen og Ylven og Asphaug i garderoben. Cirka ett minutt skal vi spille i undertall. Vi rir av undertallet med stil.

Begynnelsen av tredjeperiode minner litt om starten av første periode, hvor Dragons satte press på oss. Halveis i perioden har det jevna seg litt mer ut.

Med rundt 6 minutt igjenn å spille får Eidsedt to minutter for slashing. For tredje gang i kampen tar Dragons ledelsen. Gustavson setter’n oppe i krysset til høyre for Søberg. Utagbart.

To minutt seinere setter Patrick Thoresen kølla opp i hakeregionen på Magnus Fischer. Som belønning får han to velfortjente minutter i boksen. Et drøyt minutt av overtallet vårt er spilt før Skadsdammen joiner Thoeresen i boksen. Det er 3 minutter igjen av kampen og vi skal spille 5 mot 3 i 51 sekunder. Med ti sekunder igjen av «5 mot 3»-perioden vår er det sjukt mye klabb og babb foran Østlund. Pucken går i stanga to ganger. Men vi klarer ikke få pucken i mål.

Kampen ender med et 2-3 tap.

Oppsummering:
Vi var bedre enn bønda i midtsona stort sett gjennom hele kampen. Vi jobba hardt og gikk mye på skøyter. Det bor mye fart i unggutta våre. Vi har spilte mer eller mindre gjenomgående kompakt i egen sone. Vi har stort sett tre-fire mann med oss hjem hele tida. Dragons mål kom mer eller mindre utelukkende etter at vi har gjort feil å mista puck i egen sone. Dette var en match hvor Vålerenga gjorde det meste riktig…bortsett fra å score mål. Synd men sant. Potensialet er der gutta!!

Dagens heldiggris: Dragons nr 81; Marinaccio. Han burde vært sendt i dusjen.