Vålerenga-Molde 1-2

Mange vil kalle det et ran. Jeg kaller det svikt i matchavgjørende øyeblikk i en kamp vi burde vunnet. Gutta kan gå av banen med hodet hevet i dag til tross for tap. For neste sesong slåss vi om medaljer! Eliteseriens 27. runde – Intility Arena 29. oktober 2017, Kl. 20:00 Solgte billetter: 9402 Mål: … Fortsett å lese «Vålerenga-Molde 1-2»

Mange vil kalle det et ran. Jeg kaller det svikt i matchavgjørende øyeblikk i en kamp vi burde vunnet. Gutta kan gå av banen med hodet hevet i dag til tross for tap. For neste sesong slåss vi om medaljer!

Eliteseriens 27. runde – Intility Arena 29. oktober 2017, Kl. 20:00

Solgte billetter: 9402

8 minutter          Stengel

38 minutter       Sigurdarson

90+                      Gabrielsen

Lagoppstillinger:

VIF: Adam Larsen Kwarasey – Robert Lundström, Jonatan Tollås Nation, Enar Jääger, Ivan Näsberg – Magnus Lekven, Samuel Kari Fridjonsson, Herman Stengel – Simen Juklerød, Chidera Ejuke, Henrik Kjelsrud Johansen

Molde: Linde – Gregersen, Sarr, Forren – Remmer, Aursnes, Ellingsen, Moström, Gabrielsen – Sigurdarsson, Brustad

Dommere: Svein Oddvar Moen, Kim Thomas Haglund, Magnus Lundberg, Trygve Kjensli

Kampen:

Nå begynner det å bli forbanna kaldt å se på fotball, men vi er likevel 3 runder unna slutten på denne Eliteseriesesongen. Hører dere NFF? Jeg fryser på fingra og ræva! Kan Vålerenga varme meg med å ta sin fjerde hjemmeseier på rad på mot en sølvjagende kjøpeklubb?

1. omgang:

Molde starter best de første 5 minuttene. De får løpt alene igjennom allerede etter noen minutter, Moldespilleren får en liten puff i ryggen, men detter nok litt for lett til at det er snakk om straffe. Spillet blir vinka videre. Så får de, etter en corner, gå overraskende alene opp på bakerste stolpe. Headinga går heldigvis i nettveggen.

Så smeller det fra VPNs lille gullgutt i det 8. minutt. Han får en skuddsjanse på 20 meter etter en horribel klarering fra han som drakk bort sjansen sin i Southampton, og Stengel lar seg ikke be to ganger. Den smeller ned i Lindes venstre hjørne! «Herman 2020» gjaller på Intility Arena!

Småpen sjanse etter 14 minutter. Kjelsrud Johansen er hårfint unna å nå Lundströms innlegg på bakerste stolpe.

Kan underrette om Ejukeshow til nå. Virker rimelig påskrudd i dag, diamanten vår på venstrekant.

17 minutter er spilt når Brustad kommer aleine gjennom med Larsen Kwarasey. Vår eminente keeper setter så mye frykt i spissen at avslutninga går høyt over. Skulle nok vært et frispark i forkant der, hvor en Moldespiller løper i beina på, og feller en av våre forsvarere.

Helt vanvittig mulighet til Ejuke etter 28 minutter. Han vinner ballen i en løpeduell på venstrekanten, skjærer inn i 16-meteren, men avslutninga blir blokkert i siste liten av en skliende Moldeforsvarer.

Litt lite som skjer de neste minuttene. Vi må være PÅ hele kampen her. Molde viser i enkeltsituasjoner at de har kvalitetene til å spille seg gjennom forsvaret vårt, men ingen store sjanser til nå.

Og i det jeg skriver dette så gir vi bort et mål. En dårlig klarering på egen banehalvdel sender Sigurdarson igjennom og han setter ballen til side for Larsen Kwarasey. Undødvendig!

Molde kjører oss litt nå. Vi blir spilt lave og tør ikke helt trå til i duellene. Gabrielsen dribler seg gjennom på venstre og får avslutta. Strålende redning av Larsen Kwarasey!

Fløyta går. Opp i ringa i andre omgang nå gutta!

1. omgang:

Molde tar styringa fra start i denne omgangen også. Spiller seg til et par småsjanser etter dårlig kommunikasjon mellom midtstopperne våre.

Vi får også en halvsjanse. Ejuke kommer på venstre og trekker inn. Det kommer TO løp på overlap, men han slipper ikke til de, og drar seg inn i trøbbel. Lekven får til slutt avslutta dårlig, og ballen triller inn til keeper. Viser hvorfor han trenger taktisk skolering der, den unge nigerianeren.

Vi har kommet mer med i kampen nå, men dette ser ut som det kan vippe i begge retninger.

Så er Juklerød på gang. Får plass til å gå inn i 16-meteren når Lundströms løp drar meg seg forsvaret. Han får tråkla seg forbi en Moldespiller og avslutter mot nærmeste hjørne. Keeper får slått til corner.

Berntsen kommer inn for Fridjonsson like etter. 65 minutter spilt.

Litt hawaii-fotball etter 71 minutter. Vi kontrer på en Molde-overgang. Juklerød får til slutt lada kanonen på 20 meter. Knallhardt skudd som går like utenfor stolperota.

Kan på nytt melde om at de «ordentlige» journalistene er noen forbanna sveklinger! Pedersen og co har trukket inn i presserommet og ser kampen på TV.

Så er det spilt 76 minutter og vi får en av de sykeste dobbeltsjansene jeg noen gang har sett! Det blir slått inn fra venstre til Kjelsrud Johansen på 5-meteren. Han får to sjanser på hodet. Begge blir klarert på streken av Molde! Er det virkelig mulig at vi ikke scorer der?

Nå er det vi som kjører kampen! Kan vi presse inn et vinnermål? Deila tar grep og setter inn Finne for Ejuke.

85 minutter spilt og Kjelsrud Johansen gir ALT i en duell på midten. Det sender Berntsen og Finne på en overgang. Sistnevnte blir spilt opp på høyre og klinker til mot høyre hjørne. Keeper får så vidt avverget til corner.

Og i tumultene etter corneren blir det slått inn mot bakerste stolpe. Der henger, hvem andre enn, Kjelsrud Johansen, og han header ballen ned i bakken og OVER tverrliggeren! Nå fortjener vi 3 poeng!

Og så svikter vi på overtid. Molde får en ekstra sjanse til å slå inn etter et frispark. Der glipper vi fullstendig i markeringa og Gabrielsen får stange inn 1-2. Det er så ufortjent, og da er det lov å banne. Faen!

Oppsummering:

Ingen tvil om at vi møter et godt lag i dag. En ganske jevnspilt kamp burde absolutt ha blitt avgjort av oss i andre omgang, men denne gangen var ikke marginene på vår side. Spesielt Kjelsrud Johansen er helt vanvittig nær å bli matchvinner. På slutten svikter vi når det gjelder som mest i etterdønningene etter en dødball. Dette var et lag som spiller om sølvmedaljer denne sesongen, og et lag som ser ut som de kan spille om sølvmedaljer neste sesong! Kald på fingra nå.