Vålerenga-Haugesund 3-0

Blås nå i hva stadion heter, kan vi ikke bare sørge for at vi ikke taper her mer og kalle det «Fortet»? Tape var vi ikke i nærheten av å gjøre mot Haugesund denne torsdagskvelden i hvert fall! Eliteseriens 16. runde(utsatt) – Intility Arena 12. oktober 2017, Kl. 19:00 Solgte billetter: 9204 Mål: 27. minutt … Fortsett å lese «Vålerenga-Haugesund 3-0»

Blås nå i hva stadion heter, kan vi ikke bare sørge for at vi ikke taper her mer og kalle det «Fortet»? Tape var vi ikke i nærheten av å gjøre mot Haugesund denne torsdagskvelden i hvert fall!

Eliteseriens 16. runde(utsatt) – Intility Arena 12. oktober 2017, Kl. 19:00

Solgte billetter: 9204

27. minutt Herman Stengel(straffe)

34. minutt Henrik Kjelsrud Johansen(Lundström)

84. minutt Simen Juklerød(Lundström)

Lagoppstillinger:

VIF: Adam Larsen Kwarasey – Robert Lundström, Jonatan Tollås Nation, Enar Jääger, Ivan Näsberg – Magnus Lekven, Christian Grindheim, Herman Stengel – Simen Juklerød, Chidera Ejuke, Henrik Kjelsrud Johansen

Haugesund: Bråtveit – Haraldseid, Knudsen, Skjerve, Stølås – Tronstad, Mæland, Leite, Andreassen – Serafin – Abdi

Dommere: Rohit Saggi, Dag Roger Nebben, Ivar Askeland, Sigurd Kringstad

Kampen:

1. omgang:

Det starter ganske kjedelig på Intility Arena. Litt lite folk på tribunen i dag. Er det navnet på stadion?

Vi kan hvertfall melde om at Stengel er tilbake i startoppstillinga. DET er det mange som har masa om. Kan han utgjøre forskjellen i dag?

Første sjanse kommer etter 9 minutter. Enga tvinger fram en corner. Den slår Stengel på bakerste og der header Näsberg hårfint utafor stolpen.

Ny småsjanse etter 12 minutter. Vi spiller fint av det høye presset til Haugesund, Lekven slår i bakrom, og der får vi til slutt avslutta via motspiller og den triller inn til keeper.

Full baluba og nerver fra Haugesundforsvaret nå. Vi presser høyt, de slår ballen i en av våre spillere og plutselig er Grindheim igjennom. Ballen spretter litt galt for ham, og han prøver å skli den til Juklerød, men det blir for upresist. Kunne blitt meget farlig det der. Ingen tvil om at vi har starta best!

Kort analyse etter 20 minutter spilt: Vi får er del gode muligheter til å ta raske overganger når vi bryter, men til nå har presisjonen på pasningene og touchene vært for dårlig til å skape skikkelig trøbbel for gjestene. Rytmen sitter ikke helt. Eksempel: Stengel slår en flott crosser til Juklerød på høyrekanten. Han får Lundström på overlap, men velger å gå innover i banen. Han blir litt forstyrra av Haugesundspillere og har plutselig ingen skuddmulighet eller noen å spille til bredt på venstrekanten, fordi Ejuke har gått inn i banen og Näsberg er for langt tilbake. Ender med en feilpasning. Dette Haugesundlaget SKAL vi slå etter hva de har vist første halvdel av første omgang.

26 minutter spilt når Juklerød fint spiller i gjennom Kjeldsrud Johansen. Han avslutter via keeper og til corner. På den påfølgende corneren får vi straffe for holding i feltet! Den skal Stengel ta…. Og han setter den i krysset! Skal han faktisk utgjøre forskjellen i dag? Deilig kaldt straffespark fra Herman der. Du deilige gutt!

vif-fkh-100

Ny deilig overgang etter 29 minutter. Ballen går fort i lengderetning. Innlegget fra Lundström blir akkurat klarert foran føttene til Kjelsrud Johansen.

Igjen kommer vi på høyresida etter 32 minutter. Vi spiller ball på venstre, åpner rom på høyre, og dermed kan Grindheim slå Lundström med et hav av plass. Det harde skuddet mot lengste hjørne blir slått til corner. Meget løpsvillig i dag Lundström. Virkelig et aktivum offensivt!

Også sitter goal nummer 2 rett etterpå! Og det er sliteren på topp, Kjelsrud Johansen, som endelig får en velfortjent scoring! Kanoninnlegg fra Lundström som Henrik akkurat når skliende med hodet på bakerste stolpe!

Detta Haugesundlaget er ikke mye å skryte av til nå i kampen. Her er det bare å kjøre på!

Virker som gutta på midten har finni en fin fordeling seg i mellom i dag. Lekven den mest defensive av de, Stengel hakket lengre frem som ballsentral, og Grindheim i den offensive rollen som skal komme på løpene bak Kjelsrud Johansen. Samtidig klarer de fint å bytte roller når balltap/situasjonen tilsier det.

Ny halvsjanse etter 45 minutter. Tollås Nation blir igjen oppe etter corner, Lundström slår langt og han header ned til Kjelsrud Johansen som ikke får stokka beina på 5-meteren.

1. omgang:

Vi får umiddelbart frispark i god posisjon. Stengel slår inn, ballen spretter til Ejuke som klinker den over fra 10 meter.

Det er umulig å ikke humre litt av den lille murringa man hører på tribunen hver gang speaker bruker navnet «intility Arena». Det går seg nok til!

Enorm sjanse etter 56 minutter. Igjen er det Lundström som slår inn fra høyre. Kjelsrud Johansen får vendt opp og pirka ballen til Grindheim, som tupper ballen rett på keeper!

Vi ruller opp enda et angrep på høyre, Haugesund får avklart, men Stengel vinner ballen tilbake høyt i banen. Han slår igjennom Kjelsrud Johansen som dunker til mot nærmeste kryss. Keeper får så vidt slått til corner. I en hodeduell rett etterpå får Kjelsrud Johansen frispark imot og gult kort for en duell med keeper. Ser ut som han kun ser på ball. Ser meget strengt ut herfra.

Etter 69 minutter spiller Lundström fri Juklerød på høyre kant. Han slår inn, og der sklir ballen akkurat litt for mye av panne til Kjelsrud Johansen. Headinga sniker seg utafor keepers høyre stolpe.

To minutter etterpå er det, ikke overraskende, igjen Lundström som blir spilt igjennom på høyre. Han går til dødlinja og slår 45 grader ut på Grindheim som kommer på løp. Ejuke og han løper litt i veien for hverandre, og ballen går via en Haugesundspiller og til corner.

Får seg en smell på ankelen når han legger inn der Lundström. Må ut og få litt behandling. Vår beste mann i dag! Ingen tvil!

Også etter noen ganske kjedelige minutter viser Juklerød klasse i det 84. minutt. Han blir spilt frem av vår eminente svenske på høyrebacken, drar seg inn i 16-meteren, lurer to mann og klinker ballen opp i lengste kryss! Kunst! Ferdig snakka!

#denblåveggen kjører analtog! Det er så deilig!

Lekven går ut og gjør plass for Eliteseriedebutant Felix Myhre! Gratulerer med dagen! Han kroner det med å pådra seg et gult kort. Det er gutten sin det!

Vi eier de siste minuttene av kampen. Aldri trua. Og når meldinga kommer fra speaker om at Vålerenga Hockey har slått Lørenskog 5-1 i Furuset Forum, så er detta en perfekt Vålerenga-torsdag!