Vålerenga – Sarpsborg 08 1-2

Velkommen hjem alle i kongeblått! Drit i at gjestene velta champagnebordet vårt. Eliteseriens 21. runde – Vålerenga Kultur- og Idrettspark 10. september 2017, Kl. 18:00 Solgte billetter: 17011 Mål: 21. minutter Halvorsen 57. minutter Diatta 92. minutter Lekven Lagoppstillinger: VIF: Adam Larsen Kwarasey – Robert Lundstrøm, Jonatan Tollås Nation, Enar Jääger, Simen Juklerød – Magnus … Fortsett å lese «Vålerenga – Sarpsborg 08 1-2»

Velkommen hjem alle i kongeblått! Drit i at gjestene velta champagnebordet vårt.

Eliteseriens 21. runde – Vålerenga Kultur- og Idrettspark 10. september 2017, Kl. 18:00

Solgte billetter: 17011

21. minutter Halvorsen

57. minutter Diatta

92. minutter Lekven

Lagoppstillinger:

VIF: Adam Larsen Kwarasey – Robert Lundstrøm, Jonatan Tollås Nation, Enar Jääger, Simen Juklerød – Magnus Lekven, Christian Grindheim, Samuel Kari Fridjonsson – Chidera Ejuke, Daniel Fredheim Holm, Henrik Kjelsrud Johansen

Sarpsborg 08: Anders Kristiansen – Joackim Jørgensen, Sigurd Rosted, Joachim Thomassen, Amin Askar – Nicolai Poulsen, Ole Jørgen Halvorsen, Matti Lund Nielsen, Tobias Heintz – Krepin Diatta, Patrick Mortensen

Dommere: Svein Oddvar Moen, Magnus Lundberg, Jan Erik Engan, Per Erik Haugen

Kampen:

Ja, hva skal man si da i en stund som dette. Vi har kommet hjem. Frysningene kom lenge før kamp. Og dere veit den blå veggen vi drømte om at Supportertribunen skulle bli? Jeg sitter faktisk her og ser på den veggen nå! Lyden og trøkket er massivt! «Kjerka» er sjeldent vakker! Håper gutta får vinger av dette her!

Valerenga-sarpsborg-6

1. omgang:

Jeg husker egentlig ikke de første 5 minuttene. Jeg ble opptatt av hva som foregikk på tribunene at spillet kom litt i andre rekke. Etter 11. minutter får gjestene en corner og det blir litt flipperspill i vår 16. Gutta ofrer seg og ordner opp.

Skudd fra Ejuke etter 13 minutter. Litt for puslete. Ejuke har vært meget frisk på venstrekant så langt.

Igjen er det Ejuke etter 15 min. Han går av 2 mann og slepper til Fredheim Holm rett foran 16. Skuddet går dessverre over.

Så etter 21 minutter får Sarpsborg corner igjen. Ballen blir først klarert. På innlegget som følger tråkker Fridjonsson over og kommer ikke oppi Halvorsen, som dunker ballen i det høyre hjørnet til Kwarasey. Merker det gjør litt vondt at den kommer på rein og skjær uflaks.

Hva skjer nå? Gutta blir voldsomt passive i presset og bortelaget får igjen slå inn. Får avslutta upressa på volley, men Kwarasey varter opp med en kjemperedning! Returen går himmelhøyt over. Skjerpings!

Fridjonsson må gi seg. Dønnum kommer inn og tar høyrekanten. Fredheim Holm går inn sentralt.

Så etter 35. minutter får vi frispark på 25 meter. Grindheim slår den i muren. Fredheim Holm plukker opp avklaringa og slår inn mot lengste. Noen millimeter fra at Kjelsrud Johansen får hodet på den!

Ny fin overgang rett etterpå. Lundstrøm får ballen på høyre og slår inn på tvers i 16. Ingen er langt nok framme til å få en tå på den.

Vi trenger en scoring, både for gutta på banen og de på Supportertribunen. Det er lyd, men trøkket er litt mindre enn det var tidligere.

Dønnum får skutt etter 44. min. Rett på keeper. Kan gå enda lenger før du fyrer Aron.

Så plutselig er Diatta igjennom igjen. Skyter knallhardt langs bakken, men Kwarasey er nede og slår den vekk. Det er en klasseredning!

Så får vi en siste sjanse før pausa! En feilpasning fra gjestene snappes av Dønnum. Han forserer på tvers og slipper til Juklerød. Han slår på bakerste hvor Kjelsrud Johansen svever. Headinga går ikke langt over!

Valerenga-sarpsborg-18

1. omgang:

Selveste Unni Wilhelmsen synger «Mitt Vålerenga» i pausen. Det må da love godt!

Vi starter bra! Presser frem en corner. Det blir fullstendig flipperspill innafor 5. meteren. Dommer blåser Sarpsborgs vei for et eller annet.

Så er vi i gang med å sleppe gjestene for lett til igjen. De får et par sjanser og det kulminerer med et skudd fra Thomassen som Kwarasey slår til corner.

Vi speller oss fint fram etter 57 minutter. Klarer å holde presset litt. Ejuke får til slutt skutt fra 16 meter, men keeper holder.

Så skjer det igjen. De får slått i bakrom, Tollås opphever offsiden og Mortensen får slått til Diatta som setter ballen stolpe inn. Faen! Vi møter et godt lag, men hvorfor gi de så gode arbeidsforhold?

Fredheim Holm ut og Moa inn etter 65 minutter. Vi går over i en ren 4-4-2.

Dønnum får en skuddmulighet igjen etter 68 minutter. Curler den litt over krysset.

Så er det rett og slett ganske kjedelig i noen minutter. Kort fortalt løper vi mye i mellom og er akkurat for seine i alle dueller. Kan vi evne å etablere noe ordentlig press?

Kjelsrud Johansen er groggy etter en kollisjon tidligere i kampen. Berntsen kommer inn i det 75. minutt. Vi etablerer et lite press etter en corner. Grindheim får til slutt skutt, men det blir for lite presisjon og kraft.

Spilt 83. minutter. Fintfolket på tribunen foran meg begynner å gå. Har aldri forstått meg på sånne folk. Er vel redd for trafikk og hjertet er ikke kongeblått nok!

Vi evner ikke å etablere noe mer spill eller press. Moa får en sjanse fra skarp vinkel helt mot slutten. Prøver å bende den i vinkelen, men går utenfor.

Også får vi corner på overtid! Og der får jaggu Lekven en volleymulighet og klinker ballen inn! Har vi tid til en til?

Nei…

Oppsummering:

Ja, så tapte vi da. Det er ikke akkurat som om det er noen overraskelse mot landets nest beste lag. Det er klart det hadde vært knall med en seier i første kamp på ny stadion, men vi har jo lenge sett at vi fortsatt har mye å jobbe med. Jeg klarer ikke å bli for lei meg av akkurat dette. Vi har fått vår egen stadion. Fortet hvor vi ikke taper får komme etter hvert! Velkommen hjem!