Vålerenga-Sandefjord 1-2

Aldri mer 9. april sa folk… Men Enga ville det annerledes! Eliteseriens 3. runde – Ullevål Stadion søndag 09. april 2017, Kl. 18:00 Solgte billetter: 6778 Mål: 38. minutter      0-1          Kastrati 49. minutter      1-1          Tollås Nation 74. minutter      1-2          Kastrati Lagoppstillinger: VIF: Robert Marcus Sandberg – Robert Lundstrøm, Jonatan Tollås Nation, Markus Lund Nakkim, Rasmus … Fortsett å lese «Vålerenga-Sandefjord 1-2»

Aldri mer 9. april sa folk… Men Enga ville det annerledes!

Eliteseriens 3. runde – Ullevål Stadion søndag 09. april 2017, Kl. 18:00

Solgte billetter: 6778

38. minutter      0-1          Kastrati

49. minutter      1-1          Tollås Nation

74. minutter      1-2          Kastrati

Lagoppstillinger:

VIF: Robert Marcus Sandberg – Robert Lundstrøm, Jonatan Tollås Nation, Markus Lund Nakkim, Rasmus Lindkvist – Abdisalam Abdulkadir Ibrahim, Herman Sørby Stengel, Ghayas Zahid(Jääger) – Muhamed Maudo Keita(Juklerød), Bård Finne(Kjelsrud Johansen), Mohammed Abdellaoue

Sandefjord: Ingvar Jonsson – Abdoulaye Seck, Christer Hansen, Elhadji Kane – Håvard Storbæk, Elliot Kebbie, Enric Prat, Joackim Olsen Solberg, William Kurtovic – Pau Morer, Flamur Kastrati

Dommere: Rohit Saggi, Dag Roger Nebben, Runar Langseth, Martin Lundby

Kampen:

1.       omgang:

Sandefjord starter kampen i noe som ligner på de utvaska draktene til laget fra jernbanestasjonen på vei til Gardermoen. Det må vel kunne sammenlignes med å vifte med noe rødt foran øya på en okse!

Til tross for denne opplagte provokasjonen fra Bohinens gutter får vi til særdeles lite de første 10 minuttene. Etter 13 minutter får vi en halvsjanse etter en corner. Ibrahim har plutselig ballen aleine med keeper til høyre i 5-meteren, men innlegget hans er altfor høyt for innløpa som kommer. Det ender med 5- meter. 16 minutter inn slås det fint i bakrom på Moa, men han blir korrekt avblåst for offside. De første 20 har generelt vært prega av at vi ikke helt finner rytmen i pasningsspillet. En del dårlige touch og for lite bevegelse foran ballen har mesteparten av skylda.

I det 23. minutt kommer kampens første sjanse, til bortelaget. Vi er glad i å gi bort sjanser, og vi slepper Sandefjord lett igjennom forsvaret, de prøver å spille på tvers i det keeper kommer ut og Nakkim er der akkurat for å klarere. Dette skjer rett etter en annen situasjon, der Keita slår et forferdelig tilbakespill som Sandberg så vidt når foran Kastrati.

Deila får tid til en pep-talk med gutta etter 30 minutter, fordi Kastrati har så selvlysende grønne sko at han ikke tåler en trøkk fra Ibrahim og blir liggende nede. Gutta hever nivået med en gang. Ligner mer på oss sjøl nå.

Så skjer det andre veien. Vi lar en kar på størrelse med Mini vinne en hodeduell foran 16-meteren, han header ned til en annen hvalfanger som blir klippa ned av Tollås Nation rett innafor 16. Soleklar straffe som Kastrati setter stolpe inn. Han viser seg like provoserende som Mini også når bestemmer seg for å juble uhemmet foran Gaza. Det vanker gult kort fra dommer og «etter matchen skal du dø» rop fra tribunene! Dette blir fulgt opp av en grisetakling med knotter fra Kurtovic på Ibrahim, tumulter og nytt gult til en hvalfanger.

Kort oppsummert en møkkaomgang av oss. Vi får ikke til noenting. Alle er dårlig, men det er spesielt skuffende å se en kar som er så stor i kjeften som Keita produsere null og niks! Han har levert ett mål mot Haugesund, bortsett fra det har han ikke truffet på en eneste touch, dribling eller pasning. Skjerpings over hele linja før 2. omgang.

2.       omgang

Det er et helt annet lag som kommer på banen til de siste 45 minuttene. Intensiteten og balltempoet er høyere.

Det tar 4 minutter av omgangen så er vi likt igjen! Tollås Nation får gå mutters aleine opp på første stolpe på en corner fra Stengel og STANGER ballen i kassa! Game on!

Vi kjører kampen nå. Etter 58 minutter får Tollås Nation en ny stor sjanse på et godt slått frispark fra Stengel, men fra 8 meter setter han ballen over. DET var nære.

Så er det spilt 63 minutter. Tollås Nation kommer litt for seint inn i en hvalfanger til venstre utafor vår 16-meter. Dommer mener det kvalifiserer til hans andre gule kort for dagen og dermed løper Nation i garderoben. Det var et MEGET strengt andre gule kort! Tollås Nation er altså ute av kampen, mens han som satte knotta i Ibrahim fortsatt er på banen. Forstå det den som vil! Kan det være dommerens manglende erfaring på toppnivå(3. kampen) som gjør at det koker i huet på han? Det er altså gult, men når Morer feier ned Lundstrøm tidligere i annen omgang så er det ikke kort?

Sandefjord følger opp sitt nyvunne overtall med å klinke ballen i stolpen. Returen spretter heldigvis akkurat feil for gjestene.

Vi gjør to kjappe bytter nå: Jääger kommer inn for Zahid, og Juklerød kommer inn for Keita.

Så blir det kaos i forsvaret vårt i det 73. minutt. Sandberg forfølger en ball ut mot cornerflagget i kamp med en motspiller. Han ombestemmer seg plutselig og løpet tilbake mot eget mål. Da får hvalfangerne slått inn i ro og mak, der står 5 av våre gutter og sover, ingen markere innløpet til Kastrati, og han stupheader ballen i mål. Vondt til verre…

Vi gjør et nytt bytte og setter inn Kjelsrud Johansen for Finne. Vanskelig å se at vi skal klare å snu dette med det nivået vi har vist gjennom kampen.

Et par cornere skaper gode sjanser for oss i det 86. minutt, men ballen vil ikke inn og dommer overser en soleklar holding på Nakkim.

Det ebber ut med borteseier på et yrete Ullevål.

Oppsummering:

Jeg veit ikke helt jeg. Jeg gidder ikke å skylde på dommeren, for dette er for dårlig. Jeg er ikke noe klokere på Enga nå, enn jeg var etter den miserable starten på sesongen i fjor. Er det fortsatt noe i hodet på gutta, sånn som Rekdal har snakka om før? Eller tar det bare utrolig lang tid å få satt spillet til Deila i begge ender av banen? Kanskje savner vi Lekven og Grindheim sentralt på midten mer enn vi tror? Vi må starte med å løpe mer, terpe detaljer, og slutte å gi bort mål til motstanderne i hvertfall! Det gjelder alle gutta, ikke bare Keita!

En kommentar til «Vålerenga-Sandefjord 1-2»