Litt heldige, veldig dyktige og nå er marginene med oss

21 poeng på 19 kamper er fortsatt ikke imponerende, men plutselig er vi på 10. plass og vi kan puste litt roligere etter tre seire på rad. Sarpsborg – Vålerenga 0-2 (0-1).  5107 tilskuere (rekord for sesongen når Enga er på besøk). Mål: 0-1 Rasmus Lindkvist (22), 0-2 Mohammed Abdellaoue (79). Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger. Gult kort: Anders … Fortsett å lese «Litt heldige, veldig dyktige og nå er marginene med oss»

21 poeng på 19 kamper er fortsatt ikke imponerende, men plutselig er vi på 10. plass og vi kan puste litt roligere etter tre seire på rad.

Sarpsborg – Vålerenga 0-2 (0-1).  5107 tilskuere (rekord for sesongen når Enga er på besøk). Mål: 0-1 Rasmus Lindkvist (22), 0-2 Mohammed Abdellaoue (79). Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger. Gult kort: Anders Trondsen, Sarpsborg. Kjetil Wæhler, Vålerenga.

Vålerenga: Marcus Sandberg – Robert Lundström, Simon Andreas Larsen, Kjetil Wæhler, Rasmus Lindkvist – Sander Berge, Christian Grindheim – Simen Juklerød (Daniel Fredheim Holm fra 58.), Ghayas Zahid, Vajebah Sakor (Magnus Lekven fra 62.) – Mohammed Abdellaoue (Henrik Kjelsrud Johansen fra 86.).

Rasmus Lindkvist setter den første i det 22. minuttet og Moa avgjør kampen med sin scoring i det 79. minuttet. Sander Berge og Ghayas Zahid var store på midtbanen, og Robert Lundström og Rasmus Lindkvist var veldig bra på kantene.

Sarpsborg har vært sterke i Tippeligaen siden de tapte 0-3 på Ullevaal i mai (ga fra seg poeng for første gang i dag siden 9. juli). Men i dag møtte de et godt, spillende lag som både klarte å utnytte to av mulighetene, men som også misbrukte en god del sjanser.

Når det er sagt er det bare rett og rimelig å ta med at Sarpsborg åpnet klart best i begge omganger, og de hadde noen greie muligheter, men absolutt ikke noen megasjanser. Sarpsborg styrte mye uten å skape vannvittig mye (hørt den før om et fotballag?).

1-0 kom på en kanonkontring. Zahid setter fart fremover og spiller til Grindheim, og Grindis spiller uegoistisk Lindkvist videre. Lindkvist skyter fra ca 16 meter – utagbart for keeper i det såkalt lange hjørnet.

2-0 kom ved at Sander Berge kunne forsøkt seg på et skudd fra litt utafor 16 meteren, men han spiller i stedet Lundström fri på kanten, som finner Moa på fem meteren, som scorer sikkert.

Det bør nevnes at særlig mange flere sjanser hadde ikke Moa (han nådde nesten frem på en mulighet som kunne blitt farlig), men det eneste som betyr noe er at Moa har scoret i to kamper på rad og at Vålerenga vinner så fortjent, fortjent.

Henrik Kjeldsrud Johansen hadde få minutter før slutt muligheten til å øke til 3-0, men alene med keeper snublet han fra muligheten til å score.

Og da har ikke VPN en gang nevnt at Sakor hadde to brukbare muligheter på hodet (særlig den ene var en stor sjanse), og at Ghayas Zahid mange ganger kjørte karusell med hele Østfold. Og Sander Berge var stor – gjorde antagelig ingen feil i hele kampen – og gutten er fortsatt bare 18 år.

Det bor så mye kvalitet i denne guten og i dette laget, og når vi får se en del av det som i dag, gir det håp for fremtiden.

TV2 intervjuet folk rett etter kampen.

– Vi gjør en god fotballkamp. Vi burde selvsagt scoret, så det er litt tilfeldig. Vålerenga viser også kvalitet ved de to målene de setter, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke. Han mente det handlet om manglende marginer at de tapte.

Moa var også imponert over Sarpsborg.

– Sarpsborg var gode og skapte masse problemer for oss, men utrolig deilig med tre poeng. Vi må bare fortsette som i dag og plukke flere poeng.

– Det var den ene avslutningen du hadde i dag?

– Ja, det holder det, sa Moa.

Lørdag 13. august kommer Brann til Ullevaal. Brann som flyter på en enda større medgangsbølge enn oss, men sånn som vi spiller nå (ni poeng og ni mål på tre kamper) er det lov å ha trua.

En kommentar til «Litt heldige, veldig dyktige og nå er marginene med oss»